Fullspäckad dag

Tjuhu! vaknade 10.30 och sen dess har jag sprungit runt lite överallt.. dagen började med att jag fick migrän och pappa duschade, sen drog vi iväg till sjukhuset och skulle ta blodprov och fixa migränpiller till mig. Blodprovet gick fort och bra som vanligt men PK värdet var fortfarande för stort och alltså var blodet för tunt.

Idag och imorgon ska jag inte ta några waranpiller. Men sen migränpillerna.. det var himmla struligt att skaffa fram eftersom man helst inte ska mixa andra läkemedel med waran..

men istället så ska jag börja käka 8 piller panodil om dagen så det är väl bra I guess...


anyway sjukhuset tog en stund för vi skulle gå till olika läkare och rådfråga hela tiden.. men de var snälla och allt gick bra.. Efter sjukhuset åkte vi till dressman på a6 för pappa skulle hitta en skjorta till bröllopet på lördag samt att vi åkte till kjell och kompani för att köpa en parabol (..fult ord btw) och den var inte inne i lagret..

Efter kjell blev det Willys för att handla middagsmat.. det blev egengjord pizza ;D Mums!

Willys tog också ett tag och kl 15.30 var vi hemma och började göra alla pizzor.. Hasse kom också för typ 30 minuter sen.. så jao.. när vi hade gjort maten klar så åt vi, sen gick jag ut med vovarna och då kom hasse sen dess har vi väl chillat men ja, ganska fullspäckad dag iallafall..


jag börjar få migrän igen känner jag..borde flytta mig från datorn.. bajjjjj

Blodet droppar, blodet droppar!

- Men sätt på ett plåster då!

haha.. Spökhistorian som gjorde mig livrädd när jag var liten.. sen när det var sista meningen så blev jag bara arg för att jag var rädd över något så töntigt.. haha.. barn <3


Idag ska jag iaf ta blodprov igen.. Jag är så sugen på spenat!! får inte äta det ..helst inte iallafall för det kan konstra med PK värdet i blodet...


förresten en sak måste jag erkänna och skämmas över...
Jag läste Kissies blogg.. Jag har inte läst den på nästan en månad.. jag bestämde mig för att "herregud vem läser sån här skit" sen läste jag inte mer.. men för några dagar hade jag så oerhört tråkigt så jag klickade in mig på bloggen och läste fort fort igenom ca 30 dagar i hennes blogg.. Allting var samma sak...
Lite paket här och där, lite idolbilder, lite mat bilder, lite svar på tal, en och annan skönhetsoperation, några videobloggar.. verkligen ingen rolig blogg när man ser helheten sådär som det blev när jag bläddrade fort..

Det enda som var lite nytt var om valet.. det har man ju inte tänkt att hon skulle ha mycket åsikter om..
Men tydligen så hatade hon verkligen vänsterpartiet och ogillade starkt det rödgröna blocket.. Dessa val-inlägg hon hade skrivit läste jag ganska genomgående för att se vad hon tyckte och varför, liksom hennes argument..



Vet ni vad jag hittade/kom fram till då...?
Blondinbellas inlägg som jag så oerhört mycket avskyr, där hon bara kastar skit på ALLA verkligen som röstade rödgrönt... Hon skrev exakt som kissie... Pinsamt.. Har Bella "sjunkigt" till den nivån eller är det trots allt så att hon alltid har varit ganska mycket som kissie?
Jag menar BBs blogg började ju för en porrfest.. vem gör sånt?
Hon LÄRDE UPP kissie hur man bloggar o.s.v. ... ja.. kanske inte är så stor skillnad ändå..

I kissies inlägg kunde man läsa "alla ska ha det lika dåligt som röstar rödgrönt" osv osv, precis som bella.. herregud..man är lat och lever på andra skrev hon också.. precis som bella.. Yeapp.. det är ju smarta tjejer det här..



men sen ska vi väl inte totaldissa dem heller tycker jag inte.. de har ju lyckats med sina liv enligt dom själva iallafall så jag tycker jag sätter punkt här.

MIPIDL

Hejsan! jag är hemma nu. Jag var "ute" för första gången på mycket länge. Boris hämtade upp mig med bilen och så körde vi och hämtade Sabina sen så åkte vi hem till dem och hade det väldigt trevligt. Ska strax sova men vill berätta om en liten sak..


Tänkte berätta om ett fint litet sms jag fick av min pappa..
För en timme sen skulle vi se på Cold Case.. Då satt jag här på övervåningen vid TVn och cold case startade precis när det pep till i telefonen. Jag visste nästan att det inte var Tim för han hade smsat innan och sagt att han skulle sova.. så då tänkte jag "okej, boris kanske?"
Slog upp telefonen och då står det "nytt meddelande från Pappa"...tänkte "va?" haha.. han skulle ju vara uppe i soffan snart så varför smsar han?

I smset stod det
Du är: MIPIDL :-

Då tänkte jag.. va?
Jag tänkte att jag klurar ut det.. Så trodde han först menade MIFFO P----- IDIOT L----- för han brukar retas sådär.. så jag skrattade och skrev "hahaha vad är det? Ett av pappas påhitt? Cold case nu!" så hörde jag direkt när jag skickade iväg smset så klampade pappa i trappan...

"vad menade du?"
"Most important person in daddys life"


Gissa hur det kändes ? :D flyger fortfarande på känslan.. Min familj alltså.. min familj <3

Sjukhusdagarna. . .4e september

Den 4e september 2010 var jag fortfarande kvar på lunds universitetsjukhus..i mina anteckningar har jag skrivit "upp och ner. spytt. sjuk. trött. vaken (pigg om vart annat).."
Med andra ord var denna  dag en jäkla bergochdahlbana!
Jag spydde inte den 3e september, men de 4e gjorde jag.. jag har för mig att dom glömde ge mig någon medicin mot illamåendet så det var därför jag spydde...


Fick även frukost denna dagen men jag åt typ.. en fjärdedels tomatskiva och lika mycket av gurkskivan.. men jag har för mig att jag faktiskt drack upp halva téet :)






jag var fortfarande svullen och hade massa slangar, kontakter o.s.v. plus gördel (korsett-grejen) och plåster över ärret.



De där slangarna som går in i halsen kallas CVK och den var verkligen superjobbig.. Plus att hålet som blev av den gör fortfarande svinont... eller nu är det ju inget hål men "skorpan/ärret" gör svinont på halsen..



Den här påsen fick jag ha med mig överallt där jag gick.. Någon som kan gissa vad det är i?....Svaret står längst ner på inlägget..


Vanligt blodtryck togs varje dag flera gånger



Kirsty min fina underbara tjej var där <3



Här är "tutan/pipan" som jag gör mina andningsövningar med.. det är bara andas i den tio gånger för att slem i lungorna ska låssna och hostas upp..
Nu var det inga mer bilder från den fjärde september..


Angående bilden:

Det är kiss i påsen på bilden.. Jag hade en kateter in i kissblåsan (helt otroligt så kändes den typ inte.. var orolig över den innan operationen, jag menar hur känslig är man inte där nere?!) så jag "läckte" hela dagarna typ..
Man kollade hur mycket mat/vätska jag tog in, men även hur mycket jag fick ut. På flera dagar så kunde jag inte bajsa för tarmarna stängs ju av under operation och det kan ta sin lilla tid att få igång dom.. så det enda de kunde kolla var ju kisset men ja... så jag hade en påse kiss bredvid mig hela tiden.. Såklart så bytte de den ganska ofta för allting bara rann ju in, det var ju inte som att man kunde "spara" allt tills man blev kissnödig.. haha..

Som ni kanske märkt

så är jag inte inne här lika ofta längre och bloggar.. Det beror helt enkelt på att jag har andra saker för mig.. jag är duktig och gör "viktigare" saker heheh...
Idag tänkte jag dock att jag har tid att skriva ett sjukhusinlägg så det kommer väl poppa upp här senare =)


Idag låter min dator riktigt jävla illa... det väser inte bara om den utan den låter som om något har hoppat löst och spinner sönder skiten.. ska starta om den nu

Drömmens dimma

Baaaaaaaah! Har fortfarande inte fått bort känslan av att jag inte är riktigt vaken.. jätte konstigt..

Tänkte bara skriva ett inlägg här innan jag sover.. Ska försöka lägga mig tidigt idag, efter House.. Så jag kan vakna i normal tid imorgon...


Har verkligen inget alls roligt att berätta och det känns ganska worthless att skriva då.. men just det en liten rolig sak haha pappa sa att jag var på jnytts förstapage igår där man hamnar som "ny bloggare".. nice..Tim kanske kommer i helgen ändå..trots att han inte kan gå på bröllopet nu eftersom det är jävligt sent påtänkt...


Ässch får ont i huvudet av att sitta här.. ;( skriver mer, roligare, inlägg imon :D

Cocacola, CSI och kärleksmums

Jag var precis på en promenad med pappa.. Svinjobbigt men det känns alltid lika bra efteråt.. uppfriskande och som en riktig utmaning att bara gå i en backe liksom.. Sen kommer jag hem och drar i mig choklad, kakor och cola haha lyckat! :D


Spelat sims typ halva dagen. . och andra halvan har jag lagat mat och pluggat.. idag känns det konstigt i hela huvudet.. som om jag drömmer ...

Earl Grey

Hejsan! Som jag sa igår så blir det lite låg uppdatering för jag hade så mycket att göra..
Just nu sitter jag och dricker te.. Har ont i halsen.. Fan jag förbannar mig själv om jag börjar bli sjuk... Vill inte nya med allt det här onda.. Även om nysningarna nu inte gör ens hälften så ont som dom gjorde förr men fyfan vad det gör ont ändå..
Hosta går bra, om man inte hostar mer än tre gånger... suck.. Men oftast vid en förkylning så nyser jag.... Sen att ha ont i halsen och bara känna sig allmänt dålig.. Ne fy! det är inget jag vill..



Igår var jag riktigt duktig och gjorde nyttiga saker nästan hela dagen. Vid klockan 6 kom MC och hjälpte mig med kläder inför bröllopet! Blev superbra! tack tack ;D
Och ööh ja just det! vid åtta började alla tv program jag ville se.. då började Idol, sen The good wife (samtidigt som CSI!! damp), efter det var det Lite sällskap och sen var det gamla csi avsnitt och cold case så ja.. egentligen skulle jag titta på tv från 20 till 01 men det blev bara från 21 till 01 ;P jag orkade inte titta på Idol..

Hade fullt upp med att planera hur jag ska lägga ut min studietid.. Jag är fortfarande inte klar med den planeringen så det är bara fortsätta.. Jag tror att jag beställde böcker för 1500 kronor ungefär igår.. Jag har inte ens 1500 kronor...suck haha.. får väl låna av klas eller hasse.. Dock kommer ju CSN bidraget snart så det är ju nice..

aaaanyway tänkte bara uppdatera er lite om vad som hände för mig igår.. Idag har jag ont.. ont i hela.. vad ska man säga.. från där hakan slutar och ner till där brösten slutar, allting gör ont där.
Halsen och ärren där, skuldrorna, axlarna, nyckelbenen, revbenen, ärret, överarmarna.. det är förmodligen för jag sover så länge...
Det KAN iofs bero på att jag bara åt 3 eller 4 panodil igår och inte 8 som är max.. jag åt bara när jag vaknade och när jag skulle sova.. minns inte om jag tog två båda gångerna eller bara en när jag vaknade..


kommentarer & medlem i ungdomsparti

Hejhopp! tänkte skriva ett fort inlägg här om att jag precis bestämde mig för att bli medlem i ett ungdomsparti. Det blev ung vänster tillslut, trots att jag inte ens röstade på vänsterpartiet. Anledningen till att det blev ung vänster är framför allt
1. jag vill hjälpa det partiet att få fler att rösta på dem. Samma gällde dock för socialdemokraterna.. sen
2. De verkade mer aktiva än SSU och det är ju vad som behövs.
3. jag tror många har en sterotyp av att alla i ung vänster är idioter på något vis, t.ex. att alla är med i AFA, alla gillar att supa slåss och vara allmänt lata och inte söka jobb.. Jag själv har tänkt mig dem som farliga men jag tänkte att nu när jag är medlem och kanske går på några möten, då kanske jag får bilda mig en egen uppfattning som förhoppningsvis också är sann..
Sen passar jag inte in i den där stereotypa grejen som de flesta har fått för sig, är det nu så att det visar sig vara bara en hel bunt idioter som jag känner att jag inte vill/kan hjälpa med att få mer väljare, ja då är det ju bara synd. Men jag har goda tankar om det här, tror det blir trevligt mestadels.. Dock kommer ju ett litet problem.. jag tänker börja bli aktiv nu, i jönköping. men valet, då jag tänker hjälpa till att värva väljare, är inte förrens om fyra år, då jag flyttat till malmö och säkerligen ännu mer längre bort till en annan stad för att plugga.. så vene ..
Om jag får en bra "bild" av UV (ung vänster) här i jönköping så kanske det inte är alls likadant i min nya stad sen...
Då kanske jag byter till SSU ändå? Ässch! vi får se hur det löser sig :) Man kanske kan hjälpa att värva medlemar trots att man själv inte är medlem??

Det dryga här är ju att jag inte ens röstade på något av partierna men det är väl inget "krav" för att bli medlem i deras ungdomförbund.. I guess not iallafall.. men men vi får se vad som händer framöver..

 

 



Sen har jag också fått två små kommentarer :)



emelie  ([email protected]) om To do - list!:
Hejsan! Jag heter Emelie och jobbar som hårförlängnings frisör i Jönköping.

Jag erbjuder isättning av hårförlängning med kreatin slingor (nail hair & stick hair) och även metoden fläta och sy fast trens.

Jag ska snart hyra in mig på en frisör salong men en så länge så kör jag privat. Jag erbjuder kanon priser och ett riktigt bra jobb. jag har 2 års erfarehet utav mitt arbete och har hållt på med hårförlängning och färgning i flera år.

PRISER:

sy/fläta fast hårförlängning: fr. 399 kr
kreatin slingor: fr. 599 kr

(Vill du också köpa håret utav mig, så ger jag dig info om priserna för själva håret. Men tar du med dig eget hår blir det bara priset ovanför).

Hos frisörer betalar du 2500-5000 kr för hår + isättning hos mig under 1500 kr. Billigt och ett kanon bra jobb.

Är du intresserad och vill ha mer info eller boka tid?
[email protected] eller 076-320-93-30

mvh/emelie

Svar:
Hejsan Emelie!
Låter verkligen sjukt intressant, trots att jag nästan aldrig pallar bry mig om mitt utseende.. Men är det något jag alltid gillar att bry mig om så är det mitt hår, trots att det är slitet osv osv så är det just håret jag gillar mest.. haha.. men jag lär aldrig orka göra sånt här.. dock så kanske den här informationen är intressant för andra som läser min blogg så det är väl kul med lite gratisreklam ;D riktigt bra priser iallafall!





mc om Supernatural:
haha, klart jag läser! jag kommer imorn typ. ska se vad jag/antonia har med. :) PUSS!

Svar: JAG VET ;D Du är så awesome ! tack tack tack!



Ändrade prioriteringar..

Nu kanske rubriken låter som att jag itne tänker ha en "göra viktiga saker"-dag.. men jo haha dt ska jag ha.. tänkte bara på en sak nu när jag plockade fram mina pengar... Innan operationen så var allt jag kunde tänka på som problem var "pengar"... inget annat var jobbigt/problematiskt..

Nu känner jag.. vafan ska jag ha pengar till? haha.. jag kan inte ens använda dom för jag kan inte göra något.. kan inte gå och fika osv osv.. Kan inte åka till tim... wth liksom..

Jag ska betala min engelska bok och min kåravgift.. jaha... okej? sen? haha.. men jag sparar väl dom :) blir alltid bra att ha sen..


Förresten! Igår hade jag 13 saker på min lista.. nu har jag 19 tror jag.. suck
Men iofs har jag gjort några av alla punkter så det blir nog bra :)
Kommer dock INTE hinna göra alla saker idag nu dock, eftersom det blev så många "stora" punkter idag som jag kom på.. Det är ändå bra att ha listan så jag vet tills senare tillfällen :)



1. ringa kirsty (nej kom jag på. hon skulle ringa mig - check)
2. ringa sköterskan på hjärtvårdsavdelningen
check
3. ringa tandläkaren check
4. betala kåravgiften Check
5. fixa photoshop
6. läsa engelskaboken
7. kolla mailen check
8. kolla igenom lektioner på alla tre kurserna 
9. duscha & byta stripes
10. träningsövningar 2 gånger varje dag
11. andningsövningar helst 12 ggr varje dag
12. betala pappa 200 + kåravgift Check
13. ta piller check
14. kolla bussar Check

15. ta disken check
16. Fixa mig - borsta håret, deo, kläder och borsta tänderna varje dag (dom flesta tar väl det för givet men det är lätt att glömma/ inte vilja när ALLT verkligen är jobbigt)
check
17. kolla civilekonomprogram=  engelska??  check
18. städa mina två rum
19. ta mina säckar med kläder och ge bort
20. rensa datorn
21. "rensa" internet
22. bli medlem i Ung vänster eller SSU check

Nu ska jag iallafall fortsätta med att kryssa av listan ;)


Frulle.

Hey people! jag sitter just nu och äter "frukost".. te och en kärleksmums.. suck.. dessutom te med fem sockerbitar i..iofs är muggen ganska stor men de flesta brukar ändå bara ha tre sockerbitar i dom ;(...
Inatt har också vart jobbig sovnatt...Eller.. jobbig natt/förmiddag .....



Först så vid 07.03 får jag sms av Boris, sen vid.. vet inte vilken tid men typ 09 .. då börjar grannen någonstans här att hammra, såga med någon högljudd maskin, bonka och stånka...suck.. det höll på till och från hela tiden, han/hon fortsätter fortfarande.. Sen ringde MC vid 12.30 och då bestämde jag mig att "fan jag går upp!" så nu sitter jag här.. Trots alla dessa jävligheter så är jag inte så irriterad som igår.. beror det på att man anser att man enklare "får vara" irriterad på sina föräldrar? eller beror det helt enkelt på de olika dagarnas humör...?

Har en hel del att göra idag så kanske inte bloggar så mycket.. förmodligen inte, för om jag bloggar mycket så tyder det på att jag failat min diciplin så hehe.. ska nog försöka att inte blogga alls.. förrutóm på kvällen på min free-time..
Åh just det en sak till.. Mc kanske kommer hit idag så en del av min to do list kanske blir flyttad.. men hon är prioriterad inte bara för hon är min vän (där failar man ju diciplinen) utan för jag behöver hjälp och om hon inte kan alla dagar så får ju jag rätta mig efter henne :)


Hey so long!

To do - list!

Puh. . har as mycket att göra imon.. idag när jag vaknade, tjurig, som jag skrev.. Då bestämde jag mig också att "fan ska alla vara så jobbiga och inte låta mig sova ut så får jag fan ta en ledig dag från allt sugigt jag måste göra".. och det gjorde jag.. har inte gjort någonting viktigt idag.. eller jo fakitkst.. tittade på två "lektioner" .. inte direkt svårt.. 10 minuter ..waow..


SÅ iallafall.. tänkte skriva upp här lite vad jag måste göra för att inte glömma det..
1. ringa kirsty (nej kom jag på. hon skulle ringa mig)
2. ringa sköterskan på hjärtvårdsavdelningen
3. ringa tandläkaren
4. betala kåravgiften
5. fixa photoshop
6. läsa engelskaboken
7. kolla mailen
8. kolla igenom lektioner
9. duscha & byta stripes (KAN bli flyttat tills övermorgon)
10. träningsövningar 2 gånger
11. andningsövningar helst 12 ggr.....
12. betala pappa 200 + kåravgift
13. .... kommer inte på mer

En riktigt isande, kylig dag...

Jag och pappa åkte och handlade till bakningen innan... det var verkligen svinkallt.. då tänkte jag "fan, här kommer vintern" men när vi klev ur bilen efter att åkt ca 2 minuter.. då var allt så mysigt helt plötsligt.. fick en mysig känsla, en känsla av kärlek och en tanke om hur mysigt det kommer bli med tim i vinter... Så tänkte jag..

När jag kommer hem så ser jag ett meddelande från tim... Han undrar om det inte var mer kärlek i vårt förhållande förr.... vad fan ska man svara på det? Jag tycker inte det skrev jag.. Jag vägde ihop allting från förr och beslutet blev att nej, jag känner mer kärlek nu. förr var jag så osäker och bråkade mycket enklare, sen iofs var jag verkligen SUPERGLAD dom gångerna vi träffades och gjorde saker iofs.. men om man vägde ihop allt så var det inte lika mycket kärlek tyckte jag...

Tim menade inte så, han menade bara de där "sakerna man gör tillsammans", att jag var gladare då.. då fick jag väl hålla med han men jag anser fortf. inte att man bara kan tänka på "vissa saker" från förr om man ska räkna "mängden kärlek"... anyway... det var ju lite failat av mig att tänka på hur perfekt allt är nu, när tim inte känner så.. herregud vad drygt.. fast sen nu precis så skulle han försöka förklara..

typ.. att han inte "cba" = cant be arsed och vad jag har tolkat det som = pallar inte.. Han iallafall CBA att göra mysiga saker för mig.. det känns ju toppen.. vi har vart tillsammans i snart fyra år, ska vi leva med varandra hela livet och han har redan tröttnat på sånt..? förmodligen för min extrema entusiasm har slutat.. äsch jag vet inte ens..

men ja.. hur ska jag tolka det..? men sen så sa han .. kände mer för att göra sånt förr ..vet inte ..alltså FAN kommer inte på ordet..
Så sa jag okej men tänk.. nej.. det gick inte.. sen sa han .."äsch nvm, jag tänker för mycket bara" så sa jag att "aw.. klart du måste få tänka och känna, och uttrycka dina känslor" då sa han "äsch du älskar mig wth (what the hell) vad mer kan jag begära"... så sa jag .. man kan begära mycket..eller man kan iallafall fråga om förändring och se om det löser sig..
Då sa han "ne nvm^^" "whats up anyway"... och så var det slut på den disskusionen..



Grejen är den att jag vet att han inte bara tänker och känner efter om vårat förhållande, han känner rastlöshet och typ.. ilska över att han inte gör något med sitt liv.. han vill flytta, han vill börja träna, laga sin egen mat osv osv så säger han att "det är klart jag kan göra det här hemma men det känns värdelöst då, vem gör jag det för? kan lika väl bara sitta här och bli ännu mer rastlös"  jag tror och hoppas att allt blir bättre och mer peppat för han när jag flyttar ner.. annars får vi väl se vad som händer o.0

Recept för fan?!

AAAH blir galen!!! letar efter ett recept.. jag trodde kakan hette Annas kokosrutor, det stod det i min gamla bakbok minns jag.. Minns även att jag en gång hittade ett superbra recept på nätet på den kakan men det finns ju fan flera hundra namn på den där idiotkakan.. varför kan inte sverige enas om ett namn? dagens ilandsproblem.. hahaha

vad kallar ni dom?
Snoddas, annas kokosrutor, kokosrutor, kärleksmums, kärleksrutor, mormors chokladkaka ?
Dom där goda, mjuka, med glasyr och kokos på? Hursomhelst.. efter 5 minuter på google så hittar jag mitt gamla recept.. men vanligtvis brukar man hitta det man behöver på under en halvminut.. suck!



Här har ni iaf det receptet jag tycker är superbra! Jag blev supersugen på att baka när jag tittade på Leila bakar.. hon är så duktig och verkar alltid glad! åh!






Supernatural

Oooh YEA! Klas, min snälla storebror, har fixat ihop firefox och greasemonkey.. jag har alltid problem med icefilms om jag ska fixa det själv men nu fungerar allting perfekt och jag ska se på det nya avsnittet av supernatural! Jag är lite nervös för sist så slutade det så jävla bra. det kunde liksom vart slutet på serien.. men det kommer en fortsättning.. ska bli spännande att se hur det blir.. fail eller bra liksom..? Åh hoppas på att det är toppen!



Förresten.. MC om du läser, jag behöver hjälp med kläder till ett bröllop.. PLus att vi måste köpa sån där sko-kräm till uggs.. anledningen att jag behöver hjälp med kläderna är två anledningar.. det är nästa helg och jag kommer nog inte vara mycket rörligare då än vad jag är nu, så det ska vara lätt att gå på toa i klänningen/kläderna och sen också så ska det inte vara för tight för då gör det ont på ärret .. OCH SÅ ska det såklart vara fint! haha..


Oh happy daaay!

Oh HAAAAPPY DAAAY!
Jag vaknade 12.30.. störande. Allting var ju bra för bara några dagar sen.. anyway.. har inget direkt kul att berätta.. vaknade ca 10 gånger i natt och vid 12.30 kom pappa in och sa att "ska du inte gå upp milla", dåvar jag redan tjurig och arg för mamma hade redan frågat och meg hade vart där flera gånger och stört.. så jag pallade inte, jag var så arg så jag inte kunde somna om.. så jag bestämde mig för att gå upp och tänkte att "nu fan får dom vara snälla annars flippar jag ut"

och familjen var som vanligt snäll.. jag tjurade väl lite såklart i början men nu är jag glad att jag gick upp...förresten undra varför "kroppen" har utvecklat en irritationskänsla? arg känsla kan jag förstå för det kan ju vara viktigt i vissa överlevnadsgrejer osv.. men att irritera sig, vad är det bra för..?



Jag sitter och chattar med Sandip.. vi pratar om tandvård och hjärtproblem.. kopplingen där imellan.
Kom precis på hur mycket tandproblem jag egentligen har.. herregud..
jag skulle fått tandställning när jag gick i 9an men fick inte det p.g.a. att det var för riskabelt med hjärtat..undra hur det är nu, när jag har bytt klaff..? men nu snart måste jag ju börja betala så det är väl så tandläkarna tänkte sig ;(

aja.. måste gå och träna.blä

Som jag visste...

Alltså.. nu sitter jag här.. klockan är halv ett på natten.. woh.. Jag visste att jag skulle fucka upp sovtiden idag igen.. suck.. tänker iaf sitta här och chatta klart med min pojkvän .. eeh.. vene vad jag ska säga...

allting ser bra ut med ärret iaf men såren på halsen gör så jäkla ont! eller njea.. när man går emot dom så gör det svinont.. det är ömt som tusan..Tycker det borde lägga sig..Just det! måste fotografera mina blåmärken/små prick-grejer på benen med.. det har nästan försvunnit och det visade sig att jag bara hade EN riktig leverfläck på högerbenet.. shit vad mycket bättre det ser ut nu :) inte som någon infektion liksom..

Bytte stripes idag

Hejsan! Idag duschade jag och mamma bad mig att försiktigt försöka lyfta på stripesen på kanterna ("plåsterbitarna" som sitter över ärret) för att se om dom lossnade (lol.. konstigt ord det där..)
Anyway. Det gjorde jag.

Jag drog bort en stripe.. Där ärret såg finast ut under.. sen vågade jag inte mer.. haha var livrädd att hela ärret skulle släppa, spricka och börja blöda mitt i duschen.. Så jag ropade på mamma haha.. Där satt jag på en stol i duschen, naken, och mamma var såååååå försiktig och metodisk när hon drog bort stripe för stripe.. Det såg riktigt fint ut, ärret!

Ni ska få se bilder men det är en hel del äckliga bilder också så jag varnar känsliga tittare!!!!
Där dräneringshålen är så hade det inte blivit jättefint på ett av dom, det var varigt och grått typ.. varet hade väl blivit missfärgat när det luggit utan att "andas" eller något..

Men hursomhelst efter typ 1,5 timma så var vi klara och då skulle vi stripa om det. här kommer bilder!

Just det! När vi började ta bort stripesen så tog vi typ varannan (tog de som såg finast ut först) och när vi började om längst upp så fick vi med det biologiska limmet som dom hade använt för att limma ihop huden med. Så då försvann mycket av allt blod o.s.v. men det gjorde asont att dra bort limmet.. Huden under där var ju helt ny och mycket öm, men mamma var jätteduktig!




VARNING VARNING VARNING! tillochmed jag tycker vissa av dom här bilderna är äckliga...



Såhär mycket vågade jag göra själv (ta bort två stripes. Om ni tittar längst till höger så ser ni hur äckligt det var vid ett av hålen.)



Längst upp på ärret, ser bra ut!




resten av ärret + det äckliga dräneringshålet och det andra, mycket finare, dräneringshålet



Usch usch....




Ärret! mycket fint :) Den blodfläcken är bl.a. där vi inte fick bort allt "biologiskt lim"




Där ser man IN I MIG. omg vad läskigt. Där det är som små hål är in i min kropp, dom små slamsorna som är jämte är typ helt enkelt ihopväxt hud, så som det ska vara... men det har helt enkelt inte läkt ihop riktigt som det ska.. Men här ser ni iallafall att vi har tvättat rent allt det äckliga.



NU börjar mördare okänd baay!

Trevligt besök!

Hejhopp! Det blev inte så att vid 14 så skulle jag göra massa viktiga saker.. nej hehe.. vi fick besök! Underbart!
Först kom familjen S och mös sen kom även Amanda förbi en stund! Hon har ju flyttat till Linköping så det var kul att träffa henne också.. Åh! Men nu ska jag såklart ta tag i alla tråkigheter... suck haha!


men idag har vart en underbar dag! Hoppas ni också haft en fin dag

Dagens sysslor

Puuhhh.. Jag failade lite..gick upp vid åtta fast jag ville sova till 10.. men sen vid 10 blev jag trött så då sov jag tills 12.30 så nu kanske jag inte gå och lägger mig i tid ändå....suck.. Om en timme är det dags för piller igen och efter klockan 14 så ska jag bara göra nyttiga saker.

Ska bl.a. kolla mailen, läsa engelskabok, kolla igenom några lektioner på högskolan, träningsövningar, andningsövningar, dsucha och säkert andra saker som jag inte kommer på nu..


Klockan 20 blir det iallafall "egen tid" igen, då får jag göra vad jag vill ^^ Måste börja sätta in mig i min vanliga diciplin nu, har vart alldeles för lat och framförallt trött för att göra något på länge..

Att röka, eller icke röka, det är frågan!

HEY Allihopa! idag är jag uppe tidigt! Jag gick och la mig klockan 22 igår och var faktiskt trött! Awesome!
Förresten, igår när jag skulle sova så hade pappa bara rökt 2 och 1/3 cigg, på 13 timmar! (från 09 till 22) HUR bra är inte det?! Så stolt jag är! Ska även försöka få mamma att sluta efter att pappa har lyckats.. för idag så väckte hon mig med hennes (och pappa har med sånt förövrigt) gräsliga rökhosta.. Tycker så synd om henne, det låter som att det gör så himmla ont...

Sen, när man tänker på det.. 45-50 år, det är ingen ålder! jag menar kollar man på hur fort "sluta röka"-kurerna gör skillnad så är det ju helt sjukt! Tror det är efter en dag så blir luktsinnet bättre, andningen o.s.v osv, allting kommer liksom bli bättre.. tillochmed kondisen och man slipper dessutom förhoppningsvis en hel del sjukdomar som t.ex. kol.
Förresten! En sak som är jävligt synd är att jag har för mig att flimmerhåren inte växer ut igen.. anyway har inte stenkoll på sånt här men minns att vi fick se en riktigt informativ och bra film på biologi B i tvåan på gymnasiet.. Programmet var frå UR.


Nu ska jag "pop some pills" och go to bed haha ne, men pop some pills iallafall och försöka stay awake!


har fått en kommentar förövrigt också ! :)



Jenny Sabba om Andning. Varje dag är en breakthrough.:
Jag kommenterar inlägget om oro för att sätta barn till livet.
Förstår din tanke men jag tror nog att det finns fler än två goda människor här i världen;)
Vad har vi för alternativ?
Sluta producera barn och utrota oss själva? Ja, det kanske är bättre?!
Fast då har ju det onda vunnit på något sätt... I vilket fall...
Varför är du så go Milla? Vad beror det på? Är det gener? Eller socialt arv? I såfall kankse du producerar en minst lika go människa som du själv är som kan fortsätta kämpa för det goda här i livet. Kram

Svar: nemen! Det måste ha blivit något fel, men vilken tur att du skrev igen! :D
hahaha jo det är ju sant ;D
Aww.. ja ;/ Jag vill ju inte att det onda ska vinna såklart...
Jo, jag hoppas väl att det är gener så det blir en go liten tim/milla! Kram!

att ta tag i saker..

Ufff inte kul att ta tag i saker ibland..men nu ska jag iallafall börja kolla igenom lite i skolarbetet... Jag är så ostimulerad.. trött och har lite ont men jag är ganska nöjd ändå... på kvällarna blir det alltid något schysst på tv, middagarna med familjen är mysiga o.s.v... just det.. tim skulle kommit idag men han mådde för dåligt >< aja uppdaterar senare!

sex timmar..

Suck.. haha jaghar vart vaken i sex timmar nu, jag är svintrött.. så jobbigt. haha.. anyway tänkte visa er en söt liten video från när ebba var valp och hennes två syskon, tanja (brun) och beppe (svart,vit,fluffig) leker med varandra.. Den fjärde valpen är inte med på videon, vet inte riktigt varför ..
Nu när jag ser videon så tycker jag inte alls det är konstigt att jag ville ha kvar ebba med sina små spetsiga öron som i toppen lutade lite.. haha ååå hon var ju så sööööt! Nu tycker jag bara att hon är ...virvlig haha.. söta ögon och söt personlighet men pälsen är inte alls som man kunde tro...

Tyvärr har vi inte fått ebba att bli dräktig... Försökt tre gånger nu men det verkar inte gå -.- sjukt störande.. vill ha massa små puppies som är söta, glada och nyfikna! Tyvärr är det inget ljud på videon men den är sjukt gullig ändå (:



orolighet över onödiga saker...?

Alltså.. jag oroar mig alltid över ganska onödiga saker i framtiden.. men nu har jag börjat tänka på en annan sak som oroar mig.. Förr var det typ oro över att jag skulle vara kass mamma o.s.v. men just nu så oroar jag mig över om jag ska ens producera barn i det här cp landet vi lever i...?


Nu kanske ni reagerar starkt över att jag kallar sverige cp land .. men jag menar nog cp värld.. herregud. Kollar vi i världen så ser vi krig, rasism, klyftor och massa elakheter...
Men kollar vi sverige.. där kommer en trend av t.ex. "kungarna av tylösand, skåne/hollywood fruar, kissie, SD osv osv osv.." massa skiiiiiiiit. fan.. Anagina-people, var är ni?! fler camillor åt världen.. okej nu låter jag som mitt vanliga feta ego som älskar mig själv så mycket.. Men SERIÖST .. var finns alla snälla, normala, äkta människor?
Elena vafan..hon borde producera miljoner barn så procentsatsen av idioter sjunker..samma för mig.. men vad göööör man..? man oroar sig om man ens ska skaffa ETT BARN bara för det finns så mycket pantade folk...

Sen inte bara pantade.. utan.. verkligen elaka folk.. ne fan.. synd alltså..



eller är jag bara dum som tycker såhär...?

Andning. Varje dag är en breakthrough.

Jag har andningsövningar och träningsövningar som jag ska göra varje dag (andningsövningar = 12ggr per dag och träningsövningar = 2 ggr per dag). Igår gjorde jag andningsövningen 3 gånger...Fail.


Jag har svinont när jag andas, det har jag haft nu i tre dagar men jag tror det beror mycket på att jag har vågat lägga mig på sidan när jag sover. Dock ligger jag nog för länge så det gör ont sen, det brukade hända ibland förr, väldigt sällan och fort övergående så vi får se vad som händer annars får jag be sjukhuset att röntga lungorna så det inte är vätska som har samlats..

Förresten ååh! Jag märker ju nästan dagligen att jag orkar lite mer än förra dagen.. Igår var första dagen som jag kunde gå och lägga mig utan hjälp.
Har alltid behövt hjälp av mamma, pappa, tim eller klas när jag ska lägga ner huvudet på kudden. Det gör så fruktansvärt ont i alla senor i halsen och nyckelbenen + axlar/skulderblad när man gör den enkla "lägga sig ner rörelsen".
Så igår, när jag hade svinmycket migrän, så gick jag och la mig själv. Jag la mig ner på sidan, det gjorde inte lika ont som att lägga sig rakt bak. Vilken erövring ! ;D




Jag & Pappa ska snart åka och handla o.s.v. Han vaknade typ för en timme sen och har inte rökt än :) wie!
Uppdaterar er sen. Åh en sak till bara! haha. igår kollade jag igenom massa gamla bilder från min förr förra dator.. ååh så kul! haha kan kanske visa er bilder och videos sen :D
Här är iaf en av mina favoriter haha..



Igår var en jobbig dag...

jag var så stolt för att jag gick upp tidigt... sen chattade jag med Wiktor och vi disskuterade migrän. jag var såååå lycklig att jag inte hade haft det på kanske en vecka nu sen operationen. Såklart fick jag världens värsta jävla migrän igår.. Klockan 15 hade jag migrän... jag var vaken alltså 5 timmar.. under den tiden så hann jag åka till sjukhuset, apoteket, käka mat och sitta här en stund..

Mitt PK värde var för högt vilket resulterade iatt jag inte skulle käka waranen igår. Men idag ska jag. Förresten så det där med att pappa skulle sluta röka, än så länge fungerar det :) Han rökte bara 5 cigg igår jämfört med vanliga 20 per dag.


Nu ska jag gå på promenad. Skriver sen :)

Idag började dagen tidigare

Jag tog nytt blodprov idag, det gick fort och bra förrutom att tanten var lite tjurig vilket var synd för förra veckan var hon jätteglad....

Idag insåg jag, när jag borstade tänderna, att det är helt oförståeligt för mig att jag för bara några veckor sedan inte ens orkade borsta tänderna, gå eller skratta...

Förresten så var jag och pappa på apoteket idag, han ska sluta röka :) Nu är jag stolt! Hoppas han lyckas nu iallafall, men han har aldrig förr köpt nicotin grejer för att hjälpa till så nu hoppas jag att det fungerar!

Meg har förresten något fel på örat igen, stackars! men men .. jag gick upp kl 10.00 idag, det märks.. är svintrött hahaha..fan.. ska ta lite kaffe nu ;D

Hoppas mitt waranvärde (pk värde.. ) är bra fortfarande så jag slipper sprutorna..



Det här lilla halsbandet måste jag ha på mig 24/7..eller nej, kanske inte när jag sover.. men så fort jag går utanför dörren så ska detta vara på!

Kommentarer ! :D

Elena om Blondinbellas damp:
har inte hunnit läsa din blogg på ett tag eller någon annan så jag tog en titt nu och såg detta inlägget. Milla du har HELT rätt du tänker som ja tänkte den dagen ja läste de skit inlägget av blondinbella, efter den dagen har jag ALDRIG läst hennes blogg och kommer ALDRIG göra. fyfan vad äcklig hon är, dock är jag glad över att hon visade sitt rätta jag så man slipper läsa falska saker o gå på det.

Svar: Håller verkligen med dig.. ;( blä! Jag ansåg att hon var helt bra även om hon var moderat liksom.. för hon pratade bra om sitt parti och inte hemskt om andras partier. MEN när hon skrev sådär. herregud. aldrig känt så mycket avskyvärdhet över en människa. det var rent av diskriminerande. usch. Skönt att någon håller med mig :) Läste igenom hennes kommentarer (typ 1000 st för några dagar sen...) och jag läste bara 200 eller 300 st av dom och det var ungefär 80% som sa att hon verkligen gjorde bort sig där.. vissa andra skrev "U GO BELLA! ALLIANSEN FTW!" typ.. men inget smartare än så.. dom som sa något emot henne hade iallafall argument om varför hon verkligen inte borde skrivit sådär och att det är verkligen dåligt gjort typ..



mc om Att plocka ur diskmaskinen. . .:
haha, min bild! :D

Svar: Jaa! :D den är så fin! fick jag använda den btw ? ;(

Dolksvans!

Hej.. Ni vet ju (förmodligen, om ni känner mig...) vilken jävla nörd jag kan vara ibland.. både spel nörd och plugg nörd och vetenskapsnörd.. haha.. sååå nu tänker jag berätta något riktigt coolt vetenskapligt grejsimojs.. :)


Det handlar om ett djur! Djuret heter dolksvans och är ett vattendjur.. ser nästan ut som en elak rocka fast med lite hårt skal på.. haha.. Om ni vill ha lite mer djupgående information så får ni googla det :)
Jag såg på någon Nature-kanal imorse och då såg jag ett program om hur dom försökte få detta djur att inte dö ut.. Dom hade forskat länge och klarat av alla steg nu. Nu kunde djuret föröka sig, byta hud, äta och "födas" utan att dö, allting i fångenskap. Man fick ca 90% av avkomman att överleva tillskillnad från vanliga (mycket låga) antalet survivers.

Anyway.. då tänkte jag "okej.. varför ger man så mycket forskning till dom här fula djuren?"- det var dumt tänkt.. lite rasistiskt faktiskt.. men sen iallafall så fortsatte programmet och dom svarade på min fråga.
Djuren är väldigt nödvändiga inom rymdforskning samt medicinsk forskning! Asballt!

Dom har blått blod!!! Anledningen till det är att hemoglobinet binder koppar istället för järn och i den medicinska forskningen var det ett riktigt genomslag att hitta det här djuret. Dolksvansarna har ett jätte enkelt men effektivt immunförsvar och det coola är att det fungerar helt annorlunda än något jag någonsin hört talas om.
Så fort en okänd bakterie kommer in i t.ex. ett sår hos dolksvansarna så fångar immunförsvaret upp detta i någon slags gelé-blandning som sen effektivt arbetar med bakterien.. vet inte hur dom får ut det ur systemet sen men kan vara så att gelén bryter ner bakterien? Eller kanske att den "skjutsar ut den" kanske genom analen eller något.. Det vet jag tyvärr inte men det fungerar ju iallafall som ett svinbra immunförsvar!

Så iallafall.. vad ska vi göra med gelén då? vi har ju massa bra grejer redan.. men man tänker sig att OM man skulle ha några resistenta bakterier i sig, sånna som klarar av t.ex. penicilin o.s.v., så kanske denna gelé grejen skulle kunna fånga upp sånna bakterier  :)


Anyway.. sen till rymdforskning så använder man dom mycket p.g.a. att de är så fruktansvärt gamla. Eller.. Inte en dolksvans själv då.. men arten är gamal. kommer inte riktigt ihåg allt det här för jag var trött när jag tittade på programmet.. men på något sätt så skulle dessa djur eventuellt kunna fastställa om det fanns liv på andra planeter o.s.v. Detta var ett nytt forskningsområde så allting var inte helt testat..




FAIL.

Såg att videon jag hade lagt upp innehöll mina bröst. varför har ingen sagt något? nu tar jag bort den.

Kvällspromenad med pappa!

Åh. Ännu en dag har gått utan att jag vart inne på plingplong högskolan.. Men jag ska in där såfort jag skrivit klart här.
Alldeles nyss var jag och pappa ute på promenad.. En kort såklart, så jag skulle orka.. Det var jättejobbigt men jag tycker att jag är riktigt duktig faktiskt! Har inte duschat idag heller.. tror det har gått en vecka nu haha...
Tycker iallafall att jag som är nyopererad inte måste bry mig om sånt (A)!


Jag är lycklig. Och jag vet att jag för några dagar sen beskrev någon mindre depression och det är ju så med tonårsmänniskor, såklart.. men iaf.. the point här är att jag är så glad över alla människor runt mig .


Ikväll blir det, som alla andra kvällar nu för tiden, tv kväll med pappa :) Gamla CSI avsnitt och Cold Case :D Men nu måste jag bege mig härifrån tyvärr..'




Galen pappa ;D år 2006 haha!

Att plocka ur diskmaskinen. . .

Herregud. HAHA.. jag tog precis disken.. I vanliga fall tar det mig kanske tre minuter.. idag tog det 15 minuter.. HAHA fyfan vad jobbigt det var! men jättebra träning kändes det som :)
Så from now on ska jag försöka ta disken iallafall en gång om dagen.. kanske får träningsverk? känns nästan som det just nu iallafall.. haha fy!


Hursomhelst.. det blir alltid lite sena inlägg för mig och anledningen till det är att jag går upp kl 13 varje dag.. somnar ju inte förrens typ 02 varje natt så det blir liksom lite konstigt...men jag kan ju iofs skriva desto mer på kvällarna ;)


Jag är alldeles utmattad just nu så kommer inte göra ett stort inlägg med sjukhusgrejer på iallafall några timmar.. kan dock berätta vad jag har gjort idag.. Som vanligt så vaknade jag 07 och tog mina piller + kissade (vet inte varför men kissar mycket mer nu.. fast iofs är ett piller som jag tar vätskedrivande.. jaja) och sen somnade jag om tills klockan blev 13 (fast pappa väckte mig några gånger därimellan haha) och då tog jag piller igen.. sen babblade jag och pappa lite och åkte därefter iväg till affären för att handla mat.
Det blev faktiskt storhandling på LIDL idag! verkligen kul att se lite vad deras utbud är :) Sen efter det så visste vi "fan vi kommer inte hinna göra mat till mamma" för då var klockan redan 15.. så vi åkte upp till öxnehaga!

Köpte en Monte Carlo Special-pizza.. haha ÅÅH vad längesen!! Svingott :) Mamma har fortfarande inte kommit hem förresten.. tycker synd om henne.. hon kämpar och är alltid duktig men blir aldrig klar med jobbet typ..aff.. jaja..
Ikväll är det House så det får jag inte glömma att titta på med mamma och pappa :)

Nu har jag ont i axlar/armar/leder av att skriva... ja. faktiskt så blir man trött av så lite efter en hjärtoperation.. helt stört.. anyway. . vi säger hejdå här så skriver jag senare :)





sovdax!

Skriver man dax nu för tiden förresten ? eller har det alltid hetat dags fast man förkortat det? haha.. anyway..Detta blir ju ett väldigt sent inlägg (eller tidigt för dom som vill räkna annorlunda)..FÖRRESTEN ååååh en störig reklam..

har ni tänkt på den där "matlagningsgrädde-reklamen" där dom säger "det kunde kocken blabla intyga.........om han kunde" JAG MENAR vafan?! haha det är många som frågat "va?" när dom sitter i soffan jämte mig eller på sjukhuset för den delen.. och hur lätt är det att fatta att han INTE kan intyga det för han INTE kan prata för han äter den goda grädden...? haha alltså.. blir störd på den haha så dum reklam ;(
Förövrigt så ser grädden svingod ut i reklamen ;D


Tänkte bara skriva ett litet kort godnattinlägg och hoppas alla mår bra och känner sig lyckliga :) Har fått lite kommentarer jag tänkte svara på lite fort bara sen blir det off to bed! Jag ska upp klockan 7 som vanligt och käka piller så måste verkligen sova haha..



mc om Känslor och tankar!:
jaaa, jag vet exakt vad du menar!
man känner sig asdeppig och jätteledsen fast man inte riktigt vet varför. o så skulle det vara skönt att få gråta lite, men man kan inte börja gråta utan anledning, så då börjar man gråta över nästan vad som helst och då blir man irriterad över att ingen fattar att man är ledsen utan bara håller på att retas med en. :C
Puss på dig sötnos!

Svar: HAHAH det var så himmla rätt beskrivet! Jag tittade på en sorglig film idag bara för att jag skulle få gråta men inte ens det kändes okej för jag visste att jag egentligen ville gråta för annat också hahaha.. så himmla rätt!
Pussar och kramar <3


Jenny Sabba om Känslor och tankar!:
Hej lilla älskling!
Samma syndrom som när man är mammaledig och bara snöar inne. Man känner sig totalt värdelös.
Om du orkar/vill så kommer jag gärna en sväng imorgon vid 12.30 typ. Vill du? Kommer själv i så fall. Kramkram
Jenny

Svar: Åh ! kan verkligen tänka mig det.. fy ;(
Ja! Det vill jag jättegärna :) Svaret kanske kom lite sent.. vi får se :) kramar !

Känslor och tankar!

Blä. idag är det en deppig dag.. eller iallafall en deppig eftermiddag/kväll...


Jag är ledsen och jag har ont.. men mest så är det att jag är ledsen.. det känns som ingen bryr sig och det är så fail för när jag ser på mamma och tim t.ex. så är det bara så himmla uppenbart att dom bryr sig och älskar mig.. Så är det ju för alla men det är lätt att glömma när man är ledsen...

Så då blir jag ännu mer ledsen för jag beter mig dumt, fast ingen vet om det förrutom jag i mina tankar.. men äsch.. does this even make any sence? är det någon som förstår vad jag menar? .. blä. tror bara jag saknar att vara med folk faktiskt.. Jag kan ju inte göra ett jävla skit längre.. prrrrhhhhhhhhhschshchschc.. fyy. nu ska jag se på tv.  ;(

Fortsättning kommer..

Baaaaaah! Nu har jag så ont i huvudet så det känns som att det ska sprängas... orkar därför inte skriva mer om sjukhuset eller något annat intressant heller för den delen.. dock så kanske jag skriver senare om jag mår bättre..

Kollade btw precis på 200-årsmannen.. Jag grät flera gånger haha.. så awesome idé på en film men jag blev ledsen av den haha..men om ni inte har något att göra ikväll så ladda ner den och fördriv 2 timmar :)

Sjukhusdagarna...

Den 3e september 2010 har jag redan pratat om, jag skrev att jag hade anteckningar som sa " frukost. alla här åkte", haha det säger mig inte så mycket.. men jag kom också på att det är den dagen jag blev flyttad från HIA (hjärtintensivavdelningen)- vet inte om den heter så.. tror den heter THIVA i lund.. så det är väl T H något intensivavdelning haha..
Men som sagt.. spydde hela natten innan där och även på morgonen. Mamma kom tidigt.. typ klockan 9 kanske..och på morgonen någon gång där så drog de ut dräneringsrören ur magen på mig.. Det har jag också video på.. Minns inte så mycket av det förrutom att jag skulle spänna magen och hålla andan typ, det kändes minst då.. Och så sa det typ "tjoff" så var slangarna ute..
Dom slangarna använder man till att få ut sårvätska och sånt som inte ska vara runt hjärtat efter operationen.
Innan jag blev flyttad från THIVA till THORAX igen så fick jag träffa en sjukgymnast. Hon ville att jag skulle stå bredvid sängen.
Det hade inte ens gått ett dygn från att jag opererats..... Helt galet haha.. Men det har vi också på film.. jag är lite snurrig på filmen haha..
Här kommer tre filmer.. Den första är när jag ska stå upp jämte sängen.. Nu såg jag precis att ni bara får två filmer tyvärr.. Den där de drar ut dränage-slangarna är mina tuttar också uppe på bild så tyärr haha..

BORTTAGEN VIDEO!!


Men men.. Iallafall sen åkte jag i sängen till min vanliga avdelning och det vanliga rummet..Dom kopplade mig till en typ övervakare.. Det var precis som en EKG maskin med dom små lapparna och elektrodgrejerna men istället så gick det in i en liten dosa (som vägde ett halvkilo -.-) som var kopplad till datorer ute i hallen. Om något skulle slå konstigt med hjärtat eller helt enkelt att det skulle sluta slå så kom det direkt på skärmen och det började larma i korridoren.. Det hände någon annan när jag sov en gång på eftermiddagen, det är därför jag vet vad som händer ifall hjärtat skulle krasha..




Har iallafall tre videos till er. Har även en fjärde(dra ur slangarna) och en femte, där dom kopplar in den här maskinen, men jag visar mina tuttar i mer än halva videon så den får ni inte se hahaha.. Men ni har jag ju iallafall förklarat den så det räcker väl :) .. OMG. nu hade jag skrivit texten innan jag la upp videosarna. men grejen är att en av videosarna går inte lägga upp på utube.. den är iofs inte så intressant.. dom bara förflyttar mig från THIVA till THORAX och pratar o.s.v...


Efter att jag kom till mitt rum så vet jag inte riktigt vad som hände.. jag vet att jag försökte äta frukost ..det gick väl sådär hahah..tog ett myr-bett på varje sak typ..


Tog lite av gurkan, lite av osten och lite av brödet minns jag.. men inte alls mycket.. yoghurten var jätte äcklig minns jag också så den tog jag inte heller mer av.. Juicen gillade jag egentligen men det tog flera timmar att dricka upp..

Jag hade också besök denna dagen.. Hasse, klas och kirsty var där. Såklart mamma också, hon var alltid där :)
Men det är därför jag inte förstår varför det stod att alla åkte? Kanske menade att alla var där? haha.. äsch...



Jag var fortfarande uppsvullen..haha.. Jag & Hazle <3


.....jag tror jag försökte göra peace.. men det blev "bunney ears" haha.. fail..

Jag saknar hasse.. blä..

Påtal om att sakna..och älska för den delen.. Tim var ju här i helgen.. Det var så himmla.. film-aktigt.. vi verkligen kände hur mycket vi hade saknat varandra o.s.v... Sen kunde vi inte göra annat än typ pussas.. hah inte ens kramas ordentligt.. jag satt i hans knä istället.. :)

Anyway.. fortsättning..
Kirsty kom också :).. hon kom egentligen tidigare än hasse men glömde den här bilden haha..



Tog massor av foton på mina sår/slangar o.s.v. för att se hur allt så ut..





CVK'n satt i halsen och hade några ventiler att trycka in medicin eller blod i.. det var stört jobbigt att ha dom slangarna hängande där ..




Dom hade dragit ur några av nålarna :)




Sen hade jag inte mer foton från den dagen..Sista videon är helt mörk.. jag bara pratar och svamlar hahaha.. på natten när jag ska sova.. förresten surtatt det bara blev två av fem videos...
Kan vara så att utube har fuckat för den videon jag laddar upp just nu är jätte seg... så vi får se hur det går med den videon också.. Nej.. det fungerade inte.. får väl återkomma med dom då :)


Blondinbellas damp

Blä.. idag mår jag inte jätte bra.. har fortfarande ont i magen men framförallt i huvudet.. anyway idag är det måndag.. På onsdag eller torsdag ska jag till sjukhuset igen för att ta blodprov och kolla PK värdet..


Jag läste blondinbellas inlägg och det var nog fan det värsta jag läst. Hon som sägs vara så himmla kunnig och påläst när det gäller politik, hon gjorde mig rädd. Hur fan kan en så "påläst" person göra sånna nedvärderande och hemska kränkningar? Det var verkligen alldeles fel skrivet.
Jag blev sannerligen glad över att någon hade tagit tag i det där med "godhjärtad = röd, ego = blå" och dödförklarat det eftersom det är bara konstigt.. men när jag började läsa.. å gud vad bra första meningen var.. andra meningen var en fråga och jag tänkte " det här kommer bli bra" men efter den andra meningen, då blev det bara nedvärdering, smutskastning och som hon säger "pajkastning". Herregud.
Så dåligt av henne!

Dock en sak som jag förstår är ju att hon skriver detta för hon är sjuhelvetes trött på alla som klankar ner på henne för hon är moderat. Det är klart hon ska få bli lack över sånt, no question about it. Och KLART hon ska få ha sina åsikter om dom rödgröna men det hon gör i det här inlägget är bara nedvärderande och fult!
Hon som "inte tar åt sig för allt rinner av mig" borde ju verkligen inte skriva sånt här om hon nu inte blir påverkad av vad andra säger om henne och M.. Oavsett vilket, ovasett om hon nu TOG åt sig så är det fan INTE OKEJ att skriva sånna hemska ord.
Riktigt dåligt och detta resulterar i att jag och många andra aldrig någonsin mer kommer läsa hennes blogg.

Jag gillar att hon för en gång skull lackar ur och visar vem fan hon egentligen är.. men jag gillar inte att hon gör det på ett så grymt smutskastande sätt..
Detta är INGET emot moderaterna. Jag gillar bara inte bella och hur hon uttrycker sig i sin text.






Ytterligare så ska jag nu skriva lite om valet men annars så tänker jag mest uppdatera här sen igen om sjukhusvistelsen.
Jag röstade på det rödgröna blocket och dom vann inte, synd. Men värst var ändå att SD kom in. Fyfan.
Men IOFS!!! OM du röstar på SD som läser min blogg, kan du förklara varför isådanafall? För jag förstår mig verkligen inte ens lite på folk som röstar på SD.. aldrig förstått, men ni kanske kan hjälpa mig att förstå..?

Dom ända jag pratat med som säger att dom ska rösta på SD säger "systemet är fel" - okej?? förklaaaring vafan säger jag.. men icke.. så GÄRNA för mig att man förklarar hur man tänker :)


Anyway.. enough där..ska nu kolla igenom lite på sjukhusbilderna och mina små lappar där det stod vad som hände varje dag haha.. :)

Valet & Tim!

Hej! har inte hunnit/kunnat skriva på länge. Kunnat - p.g.a. att datorn har vart ockuperad väldigt mycket.
Anyway tänkte ta och kommentera valet och andra saker imorgon. Samt så måste jag säga att jag har massa äckliga videos och stories att berätta om sjukhuset, vilket jag ännu inte gjort. Detta måste jag göra och sen försöka börja fokusera på mina distanskurser. Då har jag inget ivägen liksom..



Ska berätta om bion också.. men ja  .. som sagt måste sova haha.



Och fawk haha måste betala räkningar också osv osv.. men ja.. jag lovar iaf att uppdatera imon ;D

Resident Evil

ska iväg om typ en timme, lite mindre.. Ska på bio! Wie första gången typ jag är ute sen operationen.. kommer iofs ändå ha mjukisbyxor och en slapp skjorta för det är det enda jag kan ha på mig typ hahah..
vaknade kl 13 och har bara glott på tv sen dess typ.. sorry för låg uppdatering... men jaja.. det kommer bli bättre dom dagarna jag mår bättre helt enkelt..
ska hjälpa tim lite med matten nu sen drar vi. hoppas ni och jag får en fin kväll!

En sövande dag...

Vädret har vart mörkt, mitt humör har vart uppochner, jag har haft ont såklart och ja.. jag har vart trött haha.. blivit trött.. vaknade mitt i natten (5.30) av att jag hade ont men sen vaknade jag igen vid 7 för att ta tabletter.. Vid 12 steg jag upp på riktigt men somnade sen igen vid 15 och sov till typ 17.15...Nu ska jag och tim se på resident evil filmerna så vi peppar oss tills bion imon.. jag är fortfarande trött haha.. jobbigt men men!

Har ju inte bloggat för jag har sovit.. och nu ska jag glo på film så då blir det inte mer bloggning heller förmodligen... Hoppas ni haft en bra dag iallafall :D

Dagens quote!!

"Tycker att det är tråkigt med många stora bloggare som vill ha kvalité på sina skor, kläder och väskor och kan betala extra för det men inte betala lite extra för att få ett samhälle med kvalité!"

N
ågon hade kommenterat Kenzas inlägg där hon skrev att hon röstar för människan och inte pengarna (alltså rött) och då skrev någon den här kommentaren. Så rätt. Vem i bloggvärlden röstar på blått.. typ alla.. men FAIL för dom inte vill inte betala mer skatt (SÅKLART eftersom dom tjänar så mycket).
Dom vill alltså såklart ha kvar det mesta av sina intjänade pengar. Kommer väl jag också vilja när jag tjänar byst med pengar, såklart. Men kommer inte vilja ha kvar dom tillräckligt mycket för att inte vilja ha ett bra kvalitetssamhälle.. Som t.ex. sjukvård för alla o.s.v. Vilken bright girl som kommenterade bloggaren! :)


Nu mår jag illa. gickupp för 15 min sen (eller.. haha.. kan ju inte gå upp själv så.. tim hjälpte mig upp) och nu har jag ont och mår illa, det är lite tråkigt.. sen vaknade jag av att jag drömde att tim var otrogen också, skitkul verkligen....
haha dumma dag! men den blir bara bättre och bättre än så länge...

Sjukhusdagarna i lund...OBS LÅNGT INLÄGG

Har precis smällt i mig några piller.. Smärtstillande, blodförtunnande och mag...grej haha..
Tänkte iallafall berätta för er nu om resten av sjukhusdagarna. tänkte dela upp det varje dag för sig först men det blir bara konstigt och mycket samma sak..Drar även in alla bilder i det här inlägget och massa information om vad som hände och hur läkarna beslutade sig för att göra.

Måste även ge detta inlägget lite space till folk jag måste tacka. Dels merm för fina ord som jag tycker stämmer så jävla bra, dels till Josefin som grät och tyckte jag var modig (tack), till Elena som stöttat mig genom allt innan och även nu efter och tycker jag vart helt sjukt duktig och modig, tack till Kirsty såklart som var där och vakade över mig, fina fina människa!
Sen självklart tack till min underbara familj som var där always. Alla släktingar som hört av sig och lyckoönskat mig. Boris, sabina, frida(mentor, pierre, MC, emma och alla andra människor som man vet stöttat en och skickat små fina sms..
Höll såklart på att glömma bort tim.. herregud. det har hänt ofta den senaste tiden. jag har tagit honom för givet i den här situationen. men han.. han har alltid vart där också.. det är lätt att glömma hur fin pojkvän jag har mitt i allt annat jobbigt som man tänker på..
T.ex. i ambulansen så fick jag använda min mobil på första gången på över typ en vecka.. då hade jag tim som bakgrundsbild och tänkte "oj just det" typ som "just det jag har en pojkvän".. herregud.. men han förstår ju att allt annat är så proppat i mitt huvud men han har alltid vart där..


Jaja.. fortsättning.. innan jag skriver om dagarna efter operationen så ville jag berätta att jag såg idol idag! Det var en tjej som var med som hade opererat hjärtat när hon var två och ett halvtår gamal.. ganska fint inslag faktiskt.. hon sa att hon tänker det som att hon föddes två gånger.. en gång på riktigt och en gång efter operationen.. och det är ju nästan så.. man dör ju iprincip där på operationsbordet.. för vad annars är man om man stänger av hjärtat om inte död?...
Då tänkte jag.. oj jag har fötts 6 gånger haha.. en gång for real och 5 gånger efter operationen.. Snart uppe i kattens nio liv sa elena .. haha så rätt!


Merima
om Ajsomfan.:
jag tycker att du är sjukt modig och duktig som klarar allt det här, och det mest imponerande är att du inte ens gnäller. alls. (du förklarar ju mest bara att du har ont, och var du har ont, osv. tycker inte det är gnäll.) jag tror iaf inte att jag känner någon som hade hanterat det här lika väl som du verkar göra. och det säger jag inte bara för du ville ha en fin kommentar utan för det är så! kram!

Svar: Oh.. waow.. jag tänker så med.. jag... förstår faktiskt inte hur jag pallar haha.. men det är verkligen så.. har väl alltid varit en positiv människa och... det hjälper liksom inte att gnälla Iguess.. KRAMAR!

och ytterligare en till sak som inte hör till inlägget egentligen.. tycker ni ska checka in nya idoltalangen haha.. Walking med Elvis ftw.



Okej :) Tog fram mina anteckningar.
Den 3e september kan vi börja med.
Där står det kort och gott "Alla här åkte. frukost" haha.. okej?? vad tänkte jag där egentligen..
Antar väl att Hasse & Klas & Kirsty åkte hem den här dagen? Förmodligen.. annars vet jag inte vad jag menar..
Med frukosten vet jag vad jag menar! det var första gången jag åt frukost sen operationen (ganska klart..)
och eftersom jag spytt så mycket natten innan så var jag ju lite nervös över hur det skulle gå.
Jag var absolut inte hungrig. Matlusten för hjärtebarn är väldigt liten och speciellt efter en operation..

Glömde bort inlägget.. nu får ni det här sen skriver jag imon. Tim kom nyss så bay!

PK värde

Tjoho! Precis tittat på första avsnittet av lite sällskap.. det var väl helt okej :)

Tänkte bara berätta att blodprovet jag tog idag hade bra PK värde (det som mäter om man ska ta mer eller mindre waran). Mitt PK värde var 3,4 och det ska ligga mellan 2.5 till 3.5 så det var ju perfekt. Därav slipper jag numera sprutorna som pappa ska ge mig. SUPERSKÖNT eftersom dom vi köpte gör svinont.. på tal om det här har ni en video angående sprutorna o.s.v.... usch! Jag är inte direkt fräsch i videon men haha det har jag inte vart på dom andra bilderna heller.. nu är jag iallafall lite finare i håret t.ex. och har inte på mig den söt-skjortan till fula mjukisbyxor hahah,, idag har jag en av pappas stora stora skjortor och ett par svarta braller.. PLUS nytvättat hår ;D awesome..





Under tiden jag tittade på lite sällskap så gjorde pappa chokladpudding och det blev SVINGOTT! men orkade inte äta allt.. haha har inte alls kvar lika stor matlust nu efter operationen (ganska skönt faktiskt.. vräkte i mig innan)..


Chokladpudding och lite sällskap!

Håhå! Sitter nu och kollar på kanal 5 play.. tröttnade på att titta på debatter och kände för lite roligare grejer.. Sitter och tittar på lite sällskap med mamma :) Hasse sa att det var ganska cute och bra haha så hoppas det!

Snart blir det chokladpudding med söt grädde.. MUMMA!!! Orkar inte skriva så mycket om operationen.. vet inte varför men jag har ju verkligen ont idag så kan vara därför.. blähää...

omg. pappa kom nyss och höll burken med grädde över huvudet på mig. jävla idiot haha.. men det åkte inte ut som tur var.. välvispad! Kommer uppdatera sen,KANSKE om operationen men no promises..  Beey!

fett this fett that

alltså.. jag stör mig på att jag börjat tänka/skriva fett bra, fett kul o.s.v. hahaha vad har jag fått det från?.. usch..
ANYWAY tänkte säga att igår så var det fan toppen med maten!

Till frukost fick jag fattiga riddare, till lunch en cheeseburgare och till kvällsmat/sen middag fick jag räkmackor omg omg omg!!! bästa ever.. haha.. svingott.. skönt att jag äter igen men hoppas jag använder all energi jag stoppar i mig.... det är jag mindre tveksam till..



Åt även en halv räkmacka till lunch också.. haha igår sa jag till pappa att dom bästa räkmackorna är dom man gör hemma.. då sa han.. "ne." jag tänkte "men ..vafan?" så sa han fort "dom bästa räkmackorna är dom pappa gör hemma" hahaha och det är så jävla rätt.. Han hade mycket majonäs-klet-blandning så det slank ner lätt och ååh.. perfekt hahah!








På tal om något HELT annat. jag var ju på sjukhuset.. sen åkte vi till farmor och vid typ 13.20 var vi hemma och då sov jag tills typ nu... gick ju upp klockan 07 idag bara för jag hade så ont...

Läkaren gav oss för det första två sprutor (YEEIY! dom vi köpte gör ju så jääävla ont!!) och undersökte sen min mage lite fort med stetoskåp och magtryckning.. det gjorde lite ont.. hans konstaterande var att det kan vara två saker.
1. en muskelsträckning (som vi alla här hemma tror, förrutom det faktum att det är en så extrem jävla smärta...)
eller 2. magkatarr p.g.a. all stress och allt jag har gått igenom precis..

Så eftersom båda är behandlingsbara och ofarliga så fick vi recept på några kapslar till magkatarr som vi tog ut samtidigt som vi köpte zonsalva till ifall det skulle vara muskeln..

Pappa..stackars pappa hah.. i morse sa jg ju hur jävla ont jag hade till honom och han förstod (trodde jag...) sen försökte han får mig att skratta och jag sa försiktigt och bestämt "nej pappa gör inte det. det gör verkligen svin ont".. Men nejdå.. han fortsatte.. jag skrattade, lika fort började jag gråta.. fan vad han blev chockad stackarn och sa "oj.. du får verkligen berätta för doktorn hur jäkla ont du har".. och det gjorde jag ju också..

Så nu har jag ytterligare en sak att äta i piller-form-aktigt.. haha..men jaja.. vi åkte sen till farmor.. eller nej! vi gick till apoteket såklart och sen åkte vi och handlade och SEN åkte vi till farmor haha.. jag hade gått så mycket på sjukhuset och i affärerna att jag var alldeles slut..
När vi kom till farmor tog jag en av sprutorna vi fick på sjukhuset och sen smörjde in halva magen med zonsalva.. därefter la jag mig i farfars säng (jätte skön verkligen...:)) och somnade flera gånger.. vaknade till för det gjorde ont i magen, så typiskt.. men det var verkligen en liten vila som jag behövde

för... sen när vi kom hem.. då åt jag en halv räkmacka sen sov jag i 3,5 timmar ungefär...















Ajsomfan.

Sitter här nu. Har iprincip inte kunnat sova sen klockan 4.26...Tog tillochmed en Tradulan eller Tadoulan eller vad dom heter.. En starkare smärtstillande än panodil (JA! HELT AMAZING haha jag har bara ätit panodil (iofs 500mg x 2) sen några dagar tillbaks och det fungerar!!:D ) men det hjälpte inte.

Så då fuckade jag waranvärdet i onödan. För ja, den tradoulangrejen kan förstöra PK värdet för blodet.. Så det var JÄVLIGT onödigt att ta. Har fortfarande asont.


men vart har jag ont då? INTE I bröstkorgen...Precis där revbenen slutar så sitter magmuskler (tror jag..) och på vänster sida. Där har jag ont. Det krampar om jag andas, det svider intensivt om jag vrider och det känns helt åt helvete... IGÅR gjorde det lite ont bara på en liten del av "magen" men då trodde jag att muskeln var typ sträckt från att jag luggit på sidan.

jag tror fortfarande att det beror på att jag låg på sidan igår natt.. Men inte att muskeln är sträckt. Det gör verkligen asont nu.. Kan inte andas in mer än små små andetag för då gör det SVIN ONT.. kan inte rapa, spänna magen eller vrida mig för då får jag samma onda resultat.. herregud. vafan kan det vara?

Jag gissar på att igår natt när jag sov på sidan så vred jag till muskeln eller något organ därvid (typ njurarna?) som nu mera ligger mot varandra eller något och gör sviiiiiinont. KAN också vara så att REVBENEN som INTE ÄR LÄKTA kan gå emot den där muskeln..
Ska in till sjukhuset om typ 2 timmar och hoppas på att jag får göra en MR röntgen.. då kan man se både skelett, muskler, fett o.s.v. beroende på olika inställningar så hoppas dom kan se om det finns något konstigt..


fy.. det gör svinont.. Men en sak gör mig glad. Tim kommer inatt.. klockan 01.40.. Men iofs får vi inte sova i samma säng fast hahah det vill jag inte ens nu för det här är så smärtsamt..
Ska försöka blogga vidare om dagarna efter operationen nu.. Det är JÄTTE blurrigt.. eller inte..blurrigt.. men allting typ flyter samman.. Alla dagar var typ exakt likadana.. svårt att äta, mår bra i ena sekunden ochvill dö i andra o.s.v osv...



FAN!!!!! det jobbigaste är att jag inte kan ANDAS IN?! vafan är det här för skit.... Jag fick dessutom ont av att kissa.. men det kan iofs vart när jag satt i den ställningen och försökte andas.. inte säker på något nu vet bara att det gör ONT!
(uppmuntra mig snälla med en fin kommentar....)

Politiktest




Jag gjorde ett till test idag.. på valpejl.se.. Riktigt många och bra frågor och mitt topp resultat blev återigen vänstern hahah :P




Jenny Sabba
om Buhuhu.. :(:
Söta du! Ja, det måste ha varit en riktig resa med dig gumms men utan ditt hjärtfel hade det ju faktiskt inte varit du utan en helt annan Milla...
Men du hade säkert varit lika mysig utan. Din lilla familj är helt perfekt och ditt lilla hjärta är en del av det. Med eller utan fel.
Kram till dig!

Svar: Åh så fint! Kramar!



Elena om Åh. Sjukligt irriterande.:
Jag tycker det ser läskigt ut :O oooh... Är det "längre" än ditt förra ärr? och kommer de alltid "skära upp" just den delen varje gång du gör en operation?

Svar: haha det är lite läskigt kanske, sorries! nee det är faktiskt kortare! :O aa dom kommer förmodligen alltid skära där. Iallafall om dom ska fixa klaffen annars är det lite skillnad och då kanske dom går in bakom skuldran igen...man vet ju inte om det dyker upp nya problem som måste fixas

sent inlägg..

:S hade glömt att jag hade en blogg lite halvt sådär haha....

Har svinont i bröstkorgen idag.. kan vara för att jag låg på sidan hela natten.. I morse gjorde mamma fattiga riddare till mig och Klas.. YUMMIE IN MY TUMMIE :D

Efter det har jag suttit vid datorn bara.. och sen drog pappa & jag till affären... nu sitter jag här och våndas för att logga in på högskolans hemsida... orkar inte haha.. känns så waste med så lätta kurser men men! man får ju betalt. FUCK måste lösa CSN kom jag på.

Uppdaterar sen :)

att bli vuxen..

Åh. finns så många sidor att se detta på ..bl.a när man tar studenten, ska plugga vidare och bilda familj o.s.v. det går liksom alla igenom och det kan vara frustrerande och jobbigt eller bara en lättnad.. Men en sak som jag märkt av, som har vart riktigt konstig för mig , det är att vara "vuxen" enligt alla läkare och sånt man träffat på.


Jag är flyttad till vuxenavdelningen som tar hand om hjärtefolk.. Men.. hah. ändå känner jag mig så liten och ynklig? Jag vill ha mamma och pappa där varje steg. Jag FICK ha mamma och pappa där. Ligger precis på gränsen liksom. tusan. vad händer nästa gång jag ska opereras och jag är själv? ingen mamma och ingen pappa? Ne FY! det vill jag inte ens tänka på...

Åh. Sjukligt irriterande.

Sitter här nu och såret (är ju inte ett ärr än) kliar som fasen. Usch! Men haha.. en sak som irriterar ännu mer är att på brösten kliar det inte. Det är bedövat där. SOM om man tagit och sprutat in tandläkarbedövning i brösten. vadfan liksom?
Men det är såklart att det är så. Dom har ju skurit av alla nervtrådar där så det lär ju ta ett tag tills de växer ihop igen.. Sen ärdet bara halva brösten som inte har känsel. men det är ändå jävligt... konstig känsla..

Steri-stripsen sitter kvar (tur det! dom är svindyra..) fast det ser fortfarande ut som en mosad snigel vid dränage-hålen.. det är mindre kul.. jag är rädd för infektion..

Såhär ser det ut just nu och btw. TUR att jag har killar i huset. Har ju två skjortor själv men dom är så tighta. Det enda jag kan klä på mig själv är typ skjortor.. Så sitter i pappas, supersize skjorta ^^

Det ser lite snett ut men det är det inte^^

Buhuhu.. :(

Åh.. blir lite smått knäpp! Sitter här och läser en helt supergrym blogg (Som MC rekommenderade för mig)..
och jag bara tänker på.. hur jävla jobbigt.. fyfan alltså. HUR jobbigt måste det vart för mamma och pappa när de fick reda på mitt hjärtfel.. när de fick panik och allt.. Jag menar de hade redan fått två barn innan och allt hade gått bra.. Man förväntar sig väl inte sånt här kaos.. herregud..


Jag har pratat mycket med mamma om det här och hon kan bara beskriva det som att hon "levde i en bubbla" man fick inte komma allt för nära mig, för OM jag skulle dö.. ja.. då vill man inte vara nära mig helt enkelt.. Sen var pappa hemma med mina bröder och den världen var ju helt bortglömd såklart.. allting var bara... konstigt..

Hon berättade även om alla barn som var på intensivavdelningen tillsammans med mig. Att dom alla var så späda och små som fågelungar. Förrutom en. En jättebäbis, som låg där just för han var så himmla stor och inte kunde andas p.g.a. det.. Och barnen utan matstrupe, barnen som redan var dödsdömda men på något konstigt vis hade deras föräldrar accepterat det och mamma kunde verkligen inte förstå hur....


Samtidigt så kändes de så lugna, de litade fullständigt på personalen i lund.. 1991..
En sköterska sa att det var det lugnaste paret hon träffat efter sånt här besked. Pappa har alltid varit sån.. men mamma?..jag undrar fortfarande.. hur är känslan liksom.. vad tänker man..? Jag själv var ju inte en självtänkande människa. J
6 eller 7 dagar gammal opererades jag första gången.. hur mycket tänker man då egentligen?
Jag minns såklart ingenting av det.
Inte heller andra och trejde gången då jag var knappt två månader gammal.
Fjärde operationen skedde när jag var ca tre och ett halvt år. Det tänker man ju att jaf iallafall borde ha en liten minnesglimpt av?.. Nej. inte det heller...


men mina föräldrar. Dom som minns allt, varenda gång. Hur fan känner dom? vad tänkte dom?.. Åh herregud ;(
Mamma sa en sak ofta . Hon tittade hela tiden om jag andades. Det lät ju inget. Man kollar hela hela hela tiden, trycker ner ansiktet en millimeter från mitt lilla huvud, bara för att verkligen begripa att JO, hon andas faktiskt..


men äsch. Dom mår bra, jag mår bra. Om jag inte haft hjärtfel så tror jag inte våran familj vart så perfekt..
För ja. Perfekt är ordet. Jag har sår på kroppen och ärr. Det är ju tecken på fel, problem helt enkelt. Men det är inget fel.
Vi har det så himmla bra tillsammans <3


Jag och vatten.. det går fanimej inte

Okej. Innan jag berättar om det jag tänkte så ska jag bara säga en sak.. SItter här och är SVIN SUGEN på cocacola. jag kan inte ens öppna en jävla cocacola flaska.. Hade problem med det innan för jag är svag men HAHAH JAG HATAR DET HÄR!!! ge mig cola nuuuuuuu!!! Pappa sover i soffan så han kan inte hjälpa mig... damp.



Anyway... Jag skulle duscha för typ 1,5 timmar sen..Jag kan inte duscha själv. Mamma är inte hemma. SÅÅ pappa skulle hjälpa mig HAHAH FAIL. Okej.. Så jag behöver hjälp med att tvätta håret.. det är det jag inte når..

Det slutar iallafall med att jag sitter på en stol i duschen, MED kläder på..och pappa.. är pucko haha så han ska "värma upp stolen" åt mig och blöter helt enkelt ner den med varmt vatten. Vafan jag har ju byxor..

Så det slutar med att jag sitter där i en dygnblöt fläck på stolen, med skjorta och allt.. Böjer bakåt huvudet lite (för att inte få för ont) så pappa kan blöta ner håret och schampoonera in det.. haha....
Ja.. Så börjar han.. Jag blir dygnblöt. ÖÖÖÖÖÖVERALLT hahahahaha jag ville ha det på video men det gick ju inte.. ingen kunde ju spela in det..

Så jag satt där, lite lutandes bakåt, med massa dygnblöta kläder och livrädd för vattnet så jag spände mig så jag fick ont.. haha.. helt failat. men håret blev iallafall rent .. xD

Torsdag 2 september. Operationsdagen. Del 2

Sitter nu med en special-macka här.. Mumma!
Det är en trippelmacka. Ljust bröd (helst jätte franska!) och lite olika lager mellan mackorna.. Massa dressingar eller tub-grejer för då blir det godast. sen ost och skinka.. MEN för att det ska se (och bli) godare  ut så ska man skära bort kanterna när man är klar.
Sen dela den på diagonalen så det blir triangelmackor utan kanter. Supergoda!
I mina idag så har jag ett lager med american cesar dressing + skina, lager två är pikeles-dressing på tub och rhode island sås. sista lagret är paprika ost på tub och vanlig ost. Blir krämig och mumsig! Kanske inget för folk på diet hahah!



Anyway har laddat kameran nu över natten så ska dra över massa bilder helt enkelt...Plus en lång video där jag jag är alldeles proppad med narkosmedel efter operationen...och kanske andra videos.. har ingen riktig superkoll men haha vi får se vad det blir av inlägget ;D




Jag pekade finger åt pappa.. haha han sa väl något idiotiskt som vanligt...



I väntan på operation så spelade vi kort.. Vi flätade håret också så det inte skulle flyga runt och vara ivägen..



Fick medel in i armen.. vet inte alls vad det var för medel..




Sen bar det iväg till operationssalen. Här fick mamma och pappa fortfarande gå med mig än så länge :)






Där ligger jag och ska bli förberedd. Någon gång härvid sa mamma och pappa hejdå ;(




NU varnar jag för alla resterande bilder. Jag är uppsvullen, gul, har slangar överallt o.s.v. Detta är EFTER operationen.









Här är klockan typ 21.30 och mamma + Tim har precis kommit dit. Då hade jag fortfarande respiratorn kvar i halsen.





Jag tycker det är konstigt att huden inte sprack.. ser verkligen ut som den ska göra det i ansiktet fyyy haha fläskpadda!
Förresten vet någon (Typ ahlen?!) varför man svullnar upp ?


<3



slangar, slangar, slangar!
Det jag har på överkroppen kallas en gördel och den typ fungerar som en korsett och håller ihop allting lite..



blodtryckskatetern var utdragen tror jag.. annars är den kvar under den blåa grejen på handen.



Jag kommer inte ihåg något från tiden när jag hade respiratorn men jag är vaken.. helt.. woa




Slaaaaaaaaaddar herregud.. stört mycket.. Btw ni som vanligtvis tycker jag är en skönhet och är avis, njuuuuut av bilderna haha för här är jag inte direkt kvalificerad att ligga på snygg skalan ;)



Jag försökte skriva/rita vad jag försökte säga (kunde ju inte prata för respiratorn) och såhär blev resultatet







hahahaha! asbra. PLUS att jag ritade mig på tummen.. Dagen efter undrade jag varför dom skrivit LI på mig men då garvade hasse och sa att jag själv skrev det när tim och mamma var hos mig på uppvaket..










Uppkopplad mot olika maskiner..tror denna ger mediciner till mig.. tror. som sagt




Puls, EKG o.s.v. antar jag att den här registrerade..





Sen var den här dagen slut.. Spydde ju hela tiden efter detta men har inga fler bilder från uppvaket... Nedanför får ni lite videos :)




Varning: Den här videon innehåller uttagningen av respiratorn i halsen. Det är inte alls äckligt tycker inte jag förrutom just att man ser hur lång slangen är och att den gick ner i halsen. Sen spottar jag en gång på videon också men det är väl inte äckligt? Btw HÖJ volymen för att höra .. :)






Varning: Denna video innehåller mig och min familj på uppvaket. Det är miljoner slangar lite överallt och det kan vara läskigt för folk. Jag hostar och slemmar och rosslar en hel del vilket folk kan tycka vara äckligt. Jag låter klen och halvdöd vilket gör att folk kan tycka det är lite läskigt.. Men vill ni ska tänka på en sak om ni ser videon. Jag förstår och reagerar jättebra! På många saker. Sen kan jag inte prata så bra iofs men jag kan visa med händer och ansikte vad jag tycker om saker.. Tycker det är ganska jäkla coolt ;D Just det. Är ganska gul/blå överallt, det är jod medel tror jag.. inget läskigt med andra ord..
jag var ju fullproppad på narkos så tycker ni ska höja volymen om ni ska höra något av allt jag säger.
(jag tycker att 8.30 i videon är kul hahah man märker hur borta jag är... och 9.53 haha min reaktion på vad pappa säger är asbra och .. haha ja det finns massa konstiga saker.. jag pekar fulfinger åt pappa en gång också i slutet..)



Nu är kameran laddad!

Tjoho! Jag har ont.. såklart .. men har sovit ut idag eftersom vi inte behövde åka till Ryhov idag..
Sitter och tänker på valet en hel del.. vet inte vad jag ska rösta i landsting och kommunalvalet.. hmm.. jaja..
Nu ska jag väga mig.. vägde 37,1 sist ...HAHAH VAFAN!? Jag trodde jag hade gått upp nu när jag vart hemma några dagar och sluppit sjukhusmaten... Jag väger nu 37,2... HAHAH fail. Jaja det är bara kämpa på..
Inte konstigt att jag inte gått upp eftersom kroppen använder ju sig av grymma mängder energi när jag ska läka och bryta ner alla mediciner m.m..

Anyway jag läste Kenzas blogg och speciellt inlägget om valet då.. Hela kommentarsfältet håller jag på att gå igenom men jag hittade en specifik kommentar som jag inte kunde sluta skratta åt hahaha.. OCH vill påminna  att jag får ont av att skratta så det är ju inget jag egentligen vill.. Anyway here goes..

(Till detta kan jag säga att Kenza skrev något i stil med att hon inte vill att hennes läsare ska rösta på SD typ...hon gillar helt enkelt inte SD)


Postat av: Linus
Saken är den att det är inte konstigt varför så många röstar på SD, det ligger alltid en anledning till varför gör som man gör. det har aldrig slagit någon att det kanske är för att Det finns FÖR många invandrare i det här landet, om några år kommer det inte finnas några helsvenskar kvar?! det finns fler icke svenskar än svenskar i det här landet och det är SJUKT! detta är sverige för fan!

Kenzas svar: Fast vi kan ju inte ro för det. Utländska killar är ju så snygga så då blir det ju inga helsvenska bebisar ;) Nejdå, men jag förstår ärligt talat inte vad problemet är. Vi alla är människor. Vi alla är lika värda. Vad gör det om du ser en blond kille eller en mörk kille på stan? Är det jobbigt?



HAHAHA vem fan svarar så jävla ironiskt och ändå seriöst.. haha ne fy jag blev glad! hahah.. det var kul.. tycker ni inte ?;D


Torsdag 2 september. Operationsdagen. Del 1

Dagen började dagen med att bli väckt kl 06.00 som vanligt och tog lite piller... Skulle göra ytterligare en dubbeldusch...
Innan duschen så spelade jag in en video som jag tycker är ganska kul haha.. hoppas den fungerar ;D





Nu dog kameran. fan.. hahaha får bli två delar av operationsdagen för har sjukt mycket bilder och videos från uppvaket som Tim & Hasse har dokumenterat..berättar iaf i text genom hela dagen så blir det bara bilder i del två...
OBS. Nästa inlägg kan vara lite stötande. Jag tycker inte det är direkt äckliga bilder.. det är liksom bara tusen slangar och en uppsvullen (haha ser ut som en fläskpadda) camilla som är lite gul, blå, lila, grå aktig... svettig är jag också på vissa bilder.. videosarna är väldigt svåra att höra... eller det är svårt att höra vad JAG säger eftersom jag var ju helt hög...
Och även people on drugs kanske kan vara lite offensive för folk men herregud liksom.. aaanyway ni får ju kolla så mycket ni vill, ni har väl själva lite koll på hur känsliga ni är..
Ingen video från operationsdagen är "Äcklig" på så vis att dom drar ut slangar ur min kropp. Så just DOM videosarna kan jag förstå verkligen att folk mår illa av eller äcklas av.. men tänker som sagt skriva en varningstext innan videon läggs upp...

Iiiiiiiallafall... efter duschen så fick jag syrgasslang i näsan och en vit skjorta..
Fick något medel in i armen med men vet inte riktigt vad det var för något haha...
och ... jadu.. En lugnande tablett fick jag med och har video på vad den gjorde med mig hahah riktigt kul tycker jag men emma tyckte det såg hemskt ut på videon stackarn <3.. Jag blev helt enkelt väldigt fnittrig och kunde inte riktigt ha koll på min motorik..

AAAAAAJ NU nös jag. FAN vad ont det ska göra ... uschhhh!

AARGH!! jaja.. iallafall efter den lugnande så tog det väl inte lång stund innan jag blev skjutsad till operationsrummet typ.. Narkosläkaren stod där och skulle förbereda mig.. klockan åtta var jag iallafall hos henne och hennes assistenter.. var ytterst lite nervös (inte så konstigt efter den där lugnande haha) och sen började de koppla på EKG sladdar..
eller .. haha ni alla vet ju inte vad det är såklart..
Det är vanliga små klisterlappar som man kopplar en maskin till som mäter hjärtats slag typ.. inget som gör ont eller något alls..
Efter det så .. hmm kommer inte ihåg allt dom gjorde men aa..
Jag fick en grön mössa och de packade in mitt hår.. Och ett stort varmt täcke.. Mums! Sen fick mamma och pappa inte vara med mer för då körde de mig lite längre in i rummet..
Så då tittade jag mest på alla sköterskor som hade gröna kläder och var väl ganska .. borta redan då..
Fast jag minns att jag försökte komma ihåg så mycket som möjligt eftersom jag visste att jag skulle somna snart..
Dom satte stora, svinkalla, plattor på typ axlar och lite på ryggen.. samt små plattor på huvudet (tror dom skulle mäta hjärnan) men vet inte vad de stora på ryggen skulle göra..

De körde även in en kateter (typ slang.. finns massa olika sorters katetrar) i höger handled in i en ådra för att mäta blodtrycket mycket mer exakt än vad ett vanligt blodtryck gör... hmm.. sen minns jag bara att dom sa typ något med "snart somnar du " och jag minns att jag tänkte "ska se hur länge jag är vaken" men hahaha.. ögonlocken blev svintunga och jag slog ihop riktigt fort...Sen sov jag.. i tretton timmar..

Här kan jag ju inte berätta något mer.. vet bara att under tiden jag var sövd så gjorde de två saker..
Först gjorde de ett speciellt ultraljud där de använder en kamera och går ner i halsen helt enkelt.. Filmar hjärta och lungor på ett annat sätt än vad  röntgenplåtar, MR röntgen och vanligt ultraljud gör..
Där såg de iallafall att det INTE var ett membran som var problemet utan problemet var för mycket vävnad runt klaffen och att den var stel..

Efter det så opererade de mig i ca 7,5 timmar..Och anledningen till att jag var sövd så länge jämfört med vad operationen tog så var det för att alla värden måste vara stabila och bra innan de kan väcka upp en.. Eller innan de BÖR väcka mig..


Så .. efter tretton timmar slutade de ge mig narkosmedel.. då var klockan ungefär 21.10 (mamma har informerat mig hah hon sitter här bredvid <3) och vid 21.30 var mamma och tim uppe hos mig..då hade jag vaknat till. jag var medveten ..
Jag hade fortfarande kvar respiratorn och kunde inte prata .. ville skriva vad jag tänkte säga men hahahahahaha det gick verkligen skitkasst.. ni ska få se mina fina mästerverk sen när kameran är igång..

Anyway.. Jag kommer inte ihåg något alls förrens typ 22.50.. det är liksom 1timme och 40 minuter jag var vaken som jag inte minns något alls av. TUR är väl det för när de drar ut respiratorn ur halsen kan det ju inte vara direkt kul ..

Förresten en respirator är en maskin typ som går ner i halsen en bit som hjälper en att andas..
Öhm.. ja.. Just det.. Pappa, klas och hasse var även där .. De kom typ 21.45 eller något sånt..

Jag tror att anledningen till att jag ens kommer ihåg NÅGOT vid den tiden är för att en sköterska sa att "nu måste ni gå" eller något sånt till min familj.. Då tror jag att jag reagerade starkt. Förresten mina reaktioner är mycket starka och jag fattade allting när jag väl var där (ser man på videosarna) men jag minns absolut ingenting förrutom precis när min familj skulle gå.

Då minns jag att Klas hade en super kall hand.. Hasses ansikte med skägget var lite difust.. Mamma pussade mig på huvudet och det minns jag och sen pappas röst..
Tim.. haha. minns bara hans tjocktröja.. den är lite graffitti-liknande och hade en lila fläck i grafitti stil.. den minns jag .. haha..
Mamma säger nu att tröjan hade han bara direkt i början när dom kom.. så jag minns det från DÅ.. haa.. så himmla vimsigt alltihop..

men men.. sen efter elva så minns jag nästan allting.. eller.. Jag var iaf väldigt väldigt medveten efter det.. Jag spenderade hela natten (alltså fredagsmorgon väldigt tidigt) med att spy.
Spydde minst 60 gånger. Helt sjukt. Från 11-02 spydde jag upp saker. Sen hade jag inget kvar. Då spydde jag tre gånger något som liknade blodklumpar typ. Sen blev jag så arg på att det gjorde ont att spy "blod" så då sa jag att "ge mig dricka även om jag spyr upp det. Det gör inte lika ont att spy vatten" så då fick jag det..
Just det. Jag låg på INTENSIV avdelnigen under den här tiden efter operationen såklart. Alla där var så himmla trevliga!
Så.. jag sov iprincip ingenting på hela natten.. från typ 23 på torsdagen till typ 09 på morgonen på fredag spydde jag ..

helt sjukt ahaha.. men jag mådde SÅ BRA! det gjorde inte ens lite ont att spy o.s.v. för jag hade ju så mycket droger i mig.. Men efteråt gjorde det sviiiiiiiiiiiiin ont i "spy musklerna" vill jag lova.. fasen..
Anyway.. vid fredagen där på morgonen slutar jag nu för ska se på The good wife nu och plus att det handlar inte om operationsdagen ;D


Hoppas ni enjoyade allt!





Hemkommen.

Hej. Jag är trött och utmattad idag . men. (ett stort men!!!!) jag är utskriven! :D

Kom hem klockan 6 från ryhov typ.. käkade och somnade så har inte kunnat skriva idag förrens nu och nu är jag alldeles för trött.... shit vad utmattad man blir av minsta lilla grej alltså. blä....
Vi storhandlade på apoteket med.. haha tanten i kassan för receptgrejerna såg helt orolig ut sen frågade hon om något akut hade hänt .. stackars.. men det kostade bara typ 250 kr.. egentligen skulle det kostat över 1700 haha.. insane. OCH Då fick vi inte ens med oss allt vi skulle ha eftersom de inte hade en tablett på A ...

jag är astrött.. så tänker sluta skriva nu fyfyfy! jobbigt att hålla upp armarna för att skriva på laptopen tillochmed...
På fredag ska jag och tim förhoppningsvis på nyaste resident evil filmen :D:D:D:D:D!!!!!!!!!!!!


Saker som är jobbiga att göra efter en hjärtoperation.

Haha.. överst på listan kommer faktiskt torka sig på toa om man gjort nummer två.... Det är en sån sak som man inte heller "kan" be någon hjälpa en med hahah.. så ja..

1. Torka sig efter toa (nr 2)
sen kommer det lite random.. Kanske inte svårast först..
2. gå i trappor.. känns som jag väger kanske 8 kg mer än innan operationen (fast jag gått ner två kg)
3. promenader/träningsövningarna (som är typ.. lyft armarna över huvdet fem gånger....)
4. äta mat.. alltså hela kroppen sätter igång och jobbar och man blir svintrött och ansträngd och svettig..
5. vrida sig åt olika håll (går ju såklart knappt inte..)
6. böja sig ner. Jag har bara försökt en gång och tänker inte göra det igen haha..
7. ligga på sidan när man ska sova.. Jag har gjort detta några gånger bara för jag får fan utbrott av att ligga rakt i sängen iallafall efter att man gjort det i tio dagar.. herreguuuuud USCH. haha. Men om man ligger på sidan får man också tänka på att man kommer ha ondare i bröst, lungor, axlar och såret såklart..
eeh... vad mer...
8. kanske inte handlar om att röra sig direkt men iaf.. Att se alla jävla blåa, röda, gula och gröna märken på hela kroppen.. märks verkligen att de har brukat våld på mig.. SPECIELLT på benen där jag får blodförtunnande sprutor... tror jag har 10 blåmärken på varje lår..
9.Fågeldansen. HAHAH har inte försökt liksom men bara kom på nu att det är nog inget man ska testa.. fyfan.


OCH FRAMFÖRALLT 10. Nysa. helvete. OM det är läkaridioten som smittat mig så önskar jag att jag kunde stämma han typ. Idiot.

Nu måste jag gå! pappa ropar vi ska åka till Ryhov. fy fy!

Som sagt...

Ja.. jag mår ju inte helt bra. Igår hade jag humörsvängningar som bara den och migrän halva dagen. FY!!!

Men det resulterade iallafall i att jag inte skrev om operationsdagen och nu ska jag snart iväg med pappa till Ryhov igen för att eventuellt stanna där... BLÄÄÄÄÄÄÄ.

Enligt sköterskan så SKA jag stanna men pappa och jag ska försöka övertala dom och tjata lite.. kan ju likaväl åka till sjukhuset en gång om dagen som vi har gjort nu i helgen.. eller?... Tim tycker jag är dum ;( Han vill inte riskera något MEN han vet inte heller hur fruktansvärt jävla dåligt det är på den avdelnigen och hur fruktansvärt jävla tråkigt.


Alla läkare är såklart duktiga o.s.v. (FÖRRUTOM han som är lärling.. wtf. Går in SJUK i mitt rum?! Kan inte ens uttala mitt hjärtttillstånd och försöker fråga mig saker på den sämsta svenskan jag nånsin hört. Och jag har många blattevänner.. haha herregud.. jag ville bara hjälpa han först men sen blev jag så FETT arg över att han var förkyld (hans ögon var tillochmed röda och rann...cp idiot) )
Men sköterskorna .. vissa är ju bara fail där ;((
Om jag trycker på ringklockan och ber om tre saker så kommer dom med en.
Dom ställer pillerna jämte sängen om man inte är där, sprutorna också.. låter dom ligga vafan? Jag vet inte hur alla mina piller ser ut borde dom inte informera mig om att det här är den och den och den tar du för det här och det här?? Så jag inte tar min rumskompis piller t.ex.....
Äsch. Det är inte det enda failet haha.. ska berätta mer sen om just dagarna på ryhov. Har inga bilder där eftersom man inte får använda kamera.. Wierd maybe men förstår det eftersom vissa inte vill bli fotade helt enkelt...

På den avdelningen verkar de inte riktigt vana vid att ha nyopererade folk (eller jo. men folk som gjort en ballongsprängning i kärlen vilket går typ på 45 minuter och man öppnar inte bröstkorgen och sövs inte osv men tror det kallas operation ändå) för .. aa finns ju massa saker haha MEN ska ta det sen säger jag ju...


KUL att det blev ett ganska långt inlägg ändå.. tänkte bara skriva den första meningen men blev ju lite att läsa iaf ;D
Har även fått en rolig kommentar här med så slänger med den här ;D



Camilla Lövgren  ([email protected]) om Fan alltså.. man mår ju inte bra..:
Hej Camilla Lövgren! Kul att vi har samma namn! Jag hoppas du mår bättre snart och slipper ha ont. Måbrakramar från Norrland!

Svar: Hejsan! Haha ja det var verkligen kul! :D tack så hemsk mycket!

Fan alltså.. man mår ju inte bra..

Puuuh.. skulle ju skrivit en hel del idag.. klockan 10 var vi på sjukhuset och fick stanna där i nästan två timmar för att blodproverna skulle bli klara.. blääääääääääääää. men kommer nog 100% bli inlagd igen på måndag. suger ju verkligen... Så iaf när vi kom fram hem igen så hade jag migrän.. får det jätteofta nu efter operatiónen.. suger ÄNNU mer. jag är inte på humör idag.. allting är jobbigt och dåliga nyheter o.s.v... anyway... jag somnade vid 12 och sov till 14 sen åt vi och firade mamma lite sådär (hon fyller år idag!:D) och nu ska hasse åka hem... jag är as trött IGEN. sov för två timmar sen herregud... äääääääääääääääääääääsch haha vad ska jag skriva????


tänker skriva inlägget om operationsdagen men orkar inte just nu dock... här får ni en bild från igårkväll när jag och pappa tittade på Mördare okänd (som btw var extremt bra).



Eh..heeh.. VAKEN :D

Jag har vaknat. sorries. men ska iväg till ryhov nu så tänkte bara säga att uppdateringen blir lite senare

Att nysa...

Hoppla... jag skulle skriva ett inlägg om operationsdagen men pappa ropade på mig och vi babblade på sen gjorde jag mina övningstränings-grejer och tiden bara flög förbi.... Får skriva imon helt enkelt..

tänkte dock berätta att jag nyst tre gånger idag och jag har aldrig någonsin känt sån smärta. Fyfan åthelvetes jävla piss skit vad ONT DET GÖR!!!!!!!!!

Smärtan är så jävla intensiv och överväldigande ÄVEN om det bara är i typ en halvsekund... Sen krampar allt ihop efteråt en stund.. Uschhhhhhhhh!


Men nu ska vi inte tänka på det! jag tänker istället på tim som fyller min bröstkorg med lycka istället för smärta. Åh min fina fina pojkvän.. vad hade jag gjort utan dig?

Idag bad pappa om ursäkt för han klankat på mig om tim.. Han sa att han gjort fel, även om han såklart ska få påpeka fel och klaga på honom precis som på vilken annan människa som helst(håller med honom) så kanske han gjort det lite väl mycket just när det gäller tim. Han sa att det jag och tim känner för varandra är inget han ska bry sig om och inget han ens vet något om så han bad iallafall om ursäkt.. jag blev glad...


Nu ska jag proppa i mig lite piller och en äcklig gojs grej mot svamp i munnen (ja, äckligt visst är det... men smittar inte haha) som jag fått av all antibiotika...
MEN svampen är fanimej inte hälften så äckligt som det där gula fula medlet man ska ha i munnen som dödar allt...Tur dock att svampgrejerna inte luktar dåligt utan bara gör att allt smakar dåligt haha!

Mer kommer såklart!

Har pausat lite länge nu haha! somnade såklart och jag sov så sjukligt gott! Inte sovit så gott på lääääääänge! Fast jag vaknade tre gånger under en timme haha men sömnen var riktigt djup ändå.. konstigt men vääldigt skönt!
Efter min lilla vila så spelade vi vidare på kortspelet som vi pausade i förmiddags..

Nu är hasse och leena på bio så då kan jag väl sitta här lite.. Läste precis Jennys blogg
där hon skrivit ett kort inlägg om mig som satte sig hårt i hjärtat.. blev rörd och glad.. åh.. Så nu sitter jag här och halvgråter haha! men av glädje och lite av... vet inte men en bra känsla.. det kändes skönt att läsa...


Sen har jag fått en kommentar här

mc om Åh sköna säng!:
ÅH! mer livstecken! började fundera på när man skulle se mer av dig. Meeen, som sagt, hör av dig när du kan träffa människor, jag saknar dig och har framförallt oroat mig.
puss på dig min fina! <3

Svar: Wie! haha jo det blev längre sjukhustid än jag trodde men jag mår ändå bättre än vad jag förväntade mig...
Aw<3 vi ska höras i veckan.. Om jag inte blir inskriven igen såklart.. Puss puss!



Nu ska jag börja med inlägget om operationsdagen :) Enjoy sen

Onsdag 1 september. Inskrivning

På onsdagsmorgnen gick vi upp typ vid 06.00 för att verkligen veta att vi skulle komma fram i tid.. Kl. 11.40 skulle jag vara på röntgenavdelningen på lunds sjukhus och sen bli inskriven på avdelning 18 (Thorax). Vi kom såklart fram typ mer än en timme före vi behövde vara där..

Jag sov hela hela vägen ner förrutom sista typ 5 minuterna av bilresan så det finns ju inte så mycket att berätta om där haha..
Dock har jag lite bilder jag vill visa här.. Fick söta presenter och lyckoönskningar av massa folk så fotade lite av det..

Den här har jag ju redan visat.. Sudoku bok, pengar, bokmärke och rulltårta från bitte haha :)


Men vad jag glömt visa är den andra presenten jag fotade



Super fint paket från Elena .. Hon hade lämnat det i min brevlåda medan jag var iväg haha gulligt!


Jättefiiiiiiiiiiint halsband låg det där i! Perfekt färg med.. inte för mycket liksom :) Anyway sen fick jag lite andra grejer men inte fotat...


Iallafall... vi kom fram till lund i tid och  när vi packat in all packning från mamma och pappa (som stannade på anhörighetshotellet) så gick pappa och la sig.. hah.. jag och mamma gick iväg till röntgen och här kommer lite bilder.



Den här elefanten är mitt "bästa" minne från sjukhuset när jag var liten. Jag gillade den elefanten jättemycket, dessutom så var det "fotsteg" från elefanten i hela sjukhusets källare på den tiden (vet inte om det är kvar nu..) och dom minns jag jätte väl. Dom var färgglada haha!


Efter röntgen så blev jag inskriven och gjorde mig hemmastadd.. :)
Kan ju säga att hälften av allt jag plockade med mig för att "fördriva tiden" med inte ens blev rörda...






Jag läste alla papper om risker och biverkningar. det sög. hah. FYYY!!
Gjorde mest.. ingenting den här dagen.. försökte underhålla mig med t.ex. kortspel o.s.v.
 
Dock fick jag träffa sjukgymnast, kirurgen, narkosläkaren, allmänläkaren och massa sköterskor.
Väldigt informativt!
Sjukgymnasten pratade om att jag skulle göra andningsövningar och rörlighetsövningar, sen sa hon även att om jag måste hosta så ska jag hålla med armarna runt om magen/bröstkorgen typ.. Sjukaste är att jag "kom ihåg" det precis efter operationen när jag var helt borta på narkosmedel.

Kirurgen berättade att det var en komplicerad operation (wtf? trodde jag inte..) och det berodde på två anledningar.
Jag har redan opererats många gånger (ärrvävnad försvårar operationer) och 2. dom visste inte riktigt exakt vad felet med klaffen var.

Det kunde vara två olika saker. Antingen kunde ett membran ligga ivägen och därför stoppa/försämra blodflödet ELLER så är det klaffen som blivit utsliten helt enkelt och stel så den inte pumpar ordentligt.

Innan operationen så skulle de "filma" med kamera i halsen för att få en bättre bild på vad som egentligen ÄR felet.
Kan ju berätta att det INTE var ett membran. Det hade vart det bästa för då hade dom inte behövt byta min klaff utan bara ta bort membranet på klaffen och låta allt vara.
Det blev mycket svårare än så iallafall...

Sjukt konstigt förresten att dom öppnar upp mig och SEN bestämmer vad dom ska göra haha känns inte välplanerat men det är det ju såklart!

Hmm.. vad mer sa kirurgen?.. han skrämde mig lite haha.. Han hade iofs stenkoll och var lugn, pedagogisk och allt men jag hade alltid trott att detta var en "rutin operation" (ÄVEN om det är så komplicerat som en hjärtoperation.. så typ den vanligaste hjärtoperationen tänkte jag) och det stämmer iofs men mitt var mycket konstigare sa han för jag hade så mycket problem och ärrvävnad o.s.v.


Narkosläkaren vad SUPERTREVLIG och ganska rolig haha.. hon gav mig ett intryck ungefär av att hon själv hade dragit i sig lite gas haha! Men såklart var även hon mycket begåvad och lugnande...Hon berättade lite också som jag inte visste om.. t.ex. att dom ska sätta in MASSA Slangar innan jag somnade.. jag fattade inte det haha.. dom skulle sätta in en kateter i armen för att mäta blodtrycket bättre, dom skulle sätta stora plattor på axlar/rygg som skulle mäta något, ööh.. kommer inte ihåg allting som skulle hända INNAN jag sövdes men var massor (fast det tog bara typ 10 minuter sen när det väl var dags..)

Ytterligare så skulle jag ha en kateter i kissblåsan men den satte de inte in förrens jag var sövd (tur omg haha!) och även en CVK vilket är typ en ganska stor slang ner i halsens ådra men även denna skulle jag få när jag var sövd.. 


Hmm.. allmänläkaren frågade mig lite om min hälsa och lyssnade på mina lungor med stetoskåp och sen var det väl allt typ..Alla sköterskor var jättetrevliga och kunniga. Inte alls glömska eller ignoranta eller något sånt. Supersöta! Grät lite när jag skulle därifrån för att flyttas till Ryhov för jag visste att det inte skulle vara samma sak.. Alla i lund var ju så snälla....


hmm ja .. det var väl det som hände första dagen. var ju svinnervös och för att fördriva tiden och tänka på annat så spelade jag in videos .. När jag tittar på dom nu så märker jag hur jävla nervös jag var hahahaha!

Dessa videos är dock jävligt roliga tycker jag så höj volymen så ni hör vad jag säger ;D




På den andra videon så slutade jag spela in mitt i haha..tryckte lite fel så här är fortsättningen..





Nu är jag supertrött så ska ta en paus här lite.. Nästa inlägg är själva operationsdagen! (som jag iofs var sövd i typ 13 timmar så har ju inte svinmycket att berätta men har dock svinmycket bilder den dagen)

Fjutt!

Håhå! har nu tid att blogga :) har haft hela förmiddagen fullspäckad men nu så! tänker skriva ett inlägg för varje dag som jag vart borta.. finns 100% säkert saker jag inte glömt och saker jag blandar ihop men har somsagt liiite anteckningar plus massa filmer och bilder så det kanske friskar upp minnet lite....


Hoppas ni gillar det ;D



Åh sköna säng!

Hej.. Tänkte skriva ett snabbt inlägg här.. Ska till sjukhuset jättesnart för sprutor m.m. men tänkte berätta att idag tänker jag verkligen blogga ordentligt och ladda upp med bilder och videos. dock så har mina tuttar kommit med på många videos så dom får ni ju inte se haha... men ska försöka hitta ett blurr-program men det gör jag nog inte idag liksom...

Har vart superskönt att sova i min säng.. vill bara sova mer! Fast jag vaknade massa inatt ändå.. som vanligt -.- ska be om sömntabletter på sjukhuset nu.. Fick det där i början så det är ju soft




måste bara säga att jag hoppas ni uppskattar allt jag skriver och lägger in här sen för det är verkligen.. alltså jag lägger ut min själ typ.. Men om ni bara tycker det är äckligt och obehagligt eller rent ut sagt korkat av mig att dela med mig av mina erfarenheter och bilder så får ni helt enkelt studsa härifrån.



måste även ta tag i massa annat idag som csn, skola och tråkigheter...

HONEY, IM HO-OOME!!

Hej :) Jag är hemma. På permission.. Har luggit på Ryhov sen i onsdags. HAH AJ. gör ont att skriva, de har tagit blodprov i mina fingrar... ANYWAY har såklart miljoooooooooooooner saker att berätta men jag är extremt utmattad + asglad att vara hemma så tänker sova I MIN säng (äntligen.fan 10 dagar sen...) nu och uppdatera er sen.



Måste dock förvana er att MYCKET av mina dagar är helt blurriga och bara... typ..ihopsatta.. men jag har försökt föra lite anteckningar plus en jäääääääääävla massa videos /kort... Många vidoes är mycket groteska och obnehagliga men det kommer finnas varningstext inför videosarna. Dock vet jag inte om jag visar boobsen på vissa av dom äckliga videosarna så isåfall lägger jag inte upp dom ;)



JAG ÄR SÅ NÖJD över att vara hemma. en sak som är HELT JÄVLA Galet är att jag faktiskt INTE MÅR DÅLIGT och dom mer eller mindre dödade mig och köttade upp mig för en vecka sen. HERREGUD.




Finns inget place som hemma. Jag älskar att jag fick komma hem. Höll på att bli alldeles galen/deprimerad inne på ryhov...




Finns massa obehagliga & coola saker jag måste berätta!! Nu ska jag dock sova men ni får ju såklart iallafall en bild :D






Tänker även göra som med USA och ladda upp ALLA bilder som jag tagit (förrutom suddiga såklart) .. Här är jag innan operationen. Precis när mamma och pappa var tvugna att säga "hejdå" .. typ tio minuter efter denna bilden tagits så sov jag :)

Aj med yoggi yalla

sitter i en storsor fåtölj med super ont i nacken och försöker ricka yggi yalla.. ett under att jag ens orkar skriva. för några timmar sen stavde jag sä,st och ville in alls skriva. men int heerbiler får ni.. aj och goodbyr från eran mila


Sovgott och tack

Tack för fina saker ni sagt, tack för fina saker ni gett mig, tack för.. allt alt allt möjligt litet stöd..

Nu ska jag sova i fyra timmar.. sen får vi se vad som händer på dagen .. skriver anteckningar så jag kommer ihåg allt ;)

Att dubbelduscha med DesCutan är fanimej inte lätt

Först.. LÄSA ALLA instruktioner.. blä .. sen komma ihåg dom..
Sen duscha (hatar det...) och med en tvål som gör en sådär stel om kroppen så man känner sig alldeles ren.. hatar det haha brukar alltid använda duschkräm för att den blir man len av och inte sträv.. men nu sitter jag här, sträv...
och försöka att INTE kladda ner sig med bakterier är ju omöjligt.. Nös nyss två gånger och lite hamnade på benen. svinbra, verkligen.. HAHA!


Men jag var duktig och följde alla instruktioner (nu nös jag tredje gången.....) och dessutom duscha med öronproppar.. hah testa det någon gång, låter lustigt.. FJÄRDE GÅNGEN VAFAN...
Iallafall, man måste ha någon bomull/vadd i öronen för att den tvålen inte får hamna i öronen eller ögonen..femtegången jag nyser. alltid när jag börjar så slutar jag inte på ett tag.. usch!!!


Hursomhelst jag brukar inte vara asnoga.. HAHA VET NI VAD JAG GJORDE NU!?! drog handen över näsan. Seriöst borde bara sova i min nya,rena säng så jag slipper smutsa ner mig hahaha... men iaf brukar inte vara asnoga när jag duschar.. jag tänker ofta "förr hade man inte värsta dusch" .. jag är helt enkelt LAT och bryr mig inte supermycket om mitt yttre men jag klarar INTE av att lukta svett. USCH.
Så då duschar jag iaf. och när mitt hår är fett. äre något jag bryr mig om med det yttre så är det mitt hår haha..

Men jag luktar inte fort svett, och får inte fort fett hår.. men iaf.. tänkte att "nu kan jag träna på att vara noga eftersom jag ska göra den här duschen två gånger till" så jag kämpade och rengjorde o.s.v. överallt.. nu känns det som det sticks lite härochvar på kroppen..

Är det såhär det känns att vara ren..?








RSS 2.0