Feminist?

En sak som folk uppfattar helt olika med mig är om jag är feminist eller inte.. Vissa tror jag är värsta amazonfeministen (u know dom där som "inte rakar sig och beter sig manligt och ropar högt om jämställdhet"?)
och vissa tror att jag inte är feministisk alls p.g.a. att jag tycker att man kanske ska behandla sin man väl.

Men för mig är det en jävla självklarthet att man ska behandla sin man väl, och respektera och likosm.. passa upp på? PRECIS lika jävla självklart som att mannen ska göra samma sak för mig? men det är ju en helt jävla vanlig vänlighetssak.. Bryr man sig om varandra så passar man upp på varandra... Jag har dock en tendens till att passa upp mer än vad jag blir uppassad.. Ta t.ex. min bror.. haha.. jag gör allt för han, anytime, medans han kanske inte gör exakt allt och inte heller hela tiden.. men vi har en fin relation och jag tycker att den är jämställd, för han ger mig kanske mycket mer annat än uppassning .. t.ex. hjälper mig med läxor eller annat när jag kanske mest fixar saker åt han som typ mat,kaffe,telefonsamtal osv...

Ännu en sak som är självklarhet att ta upp är det där med löneskillnad, det kan störa ihjäl mig. det är fan inte okej att tjejer får mindre lön för samma arbete. det är inte okej och kommer aldrig vara okej.
Sen är det en sak många frågar om.. "Hemmafruarbete".. jag tycker att det verkar så JÄVLA värdelöst.. haha.. seriöst.. jag hade älskat att spendra tid med mina kids som hemmafru, for sure. MEN sen tänker man på allt runt omkring? All städning osvosv.. man kommer aldrig ifrån hemmet och får göra samma skit dag ut och dag in. Jag tror inte sånt är något för mig MEEEEN jag tycker absolut inte det är fel om man nu VILL vara hemma som fru och låta mannen stå för inkomsterna och sådär.. Inte heller tycker jag det är fel om mannen väljer att vara hemma så frun fixar inkomsterna.. men vad jag tycker är allra viktigast är att man KOMMER ÖVERENS..



Sjukt störande vore det ju om man hade en liten golddiggerbrud som bara var hemma, skötte inte hemmet utan anställde en städerska och sen bara lolade runt på stan hela dagen när mannen jobbar röven av sig? eller vice versa med könen. Sånt är inte okej.
Men det handlar helt enkelt om sunt jävla förnuft..
jag är feminist, ja, för jag står för jämställdhet. Om man pratar par-jämställdhet så kan det se HUR olika ut som helst.. För där kommer man överens med varandra. Pratar man samhället så behövs en hel del förändring...



Nu har jag dammsugit hela ovanvåningen och tränat, men jag har fortfarande inte städat mitt rum och dammsugit mitt rum.. inte heller duschat.. så jag ska fortsätta med det nu så får vi se när jag skriver :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0