"Internet är en fluga" - Ines Uusmann 1996 (IT-ansvarig minister)

Så var det dags för Wiktors gästbloggande igen pga Millas modemlöshet, tyvärr är det bara ett SOPA och PIPA inlägg med en twist. Jag varnar känsliga läsare för vidriga bilder i slutet av inlägget. :)

Åter till rubriken. Det som Ines förutspådde 96 är det inte många som tror på idag, men om de två nya lagarna (Stop Online Piracy Act och Protect IP Act) röstas igenom i början av februari, så kan det mycket väl bli just så. Många anser att allt användarbaserat på internet skulle dö ut helt. Det blir ett hårt slag mot Youtube (som man inte skulle få länka till på externa hemsidor längre), Wikipedia (som skulle behöva stänga ner helt), Twitter, bloggar och dylikt pga uppenbara skäl. Därför vädjar jag nu till alla där ute att göra er röst hörd, inte bara skriva just ett sånt här inlägg, utan också höra av er till den amerikanska ambasaden. Sociala medier så som facebook och twitter skulle också hjälpa.

Enligt uppgifter givna av SR så har Obama administrationen börjat gå emot förslagen nu, så våra protester ger resultat. Om Obama administrationen nu skulle gå emot förslagen så kommer de att skrotas.


Okej, nog med skrämsel, även om lagen skulle röstas igenom så är det inte direkt internets undergång. USA är för närvarande 'Internets nav'. Om lagen skulle gå igenom så kommer alla företag förmodligen omlokalisera sina servers till ett annat land snabbare än ni kan säga Skurt.

Också var det ju det här med bilden som Milla alltid tjatar om... Ni får en bild på något jag avskyr lika mycket som de nya lagarna, ganska passande eller hur?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0