hos mor

Tjabba!
Har hängt hos morsan sen igårkväll.. Har fortfarande ont i halsen men jag fattar inte varför, trodde det berodde på luften i rummet som jag sov i innan.. hursomhelst så tänkte jag berätta lite om julafton, juldagen, annandag jul och nyår :) Får se hur långt jag hinner innan mamma kommer från tvättstugan, då ska jag umgås lite med henne innan jag drar till pappa för att åka vidare sen till linköping..

På julafton fotograferade jag ingenting, synd! Likadant på juldagen... Vilket var ännu värre, eftersom det var både roligare och mer folk, dessutom släktingar som jag inte träffat på rätt många år men håller av rätt mycket ändå.
Eftersom det inte finns bilder så får det bli kort beskrivet, annars blir det så tråkigt med bara massa text...
Annandag jul finns det inte heller bilder från...Bara på nyår..
 

Julafton började rätt tidigt för mig, jag brukar ju hjälpa pappa med att fixa maten.. Skitkul :D.. Hursomhelst så blev vi inte ens klara i tid till 13 när gästerna (mamma och farmor) skulle komma men det gjorde väl inte så mycket..
Dukade upp all jäkla mat och alla åt (Jag, wiktor, hasse, klas, pappa, mamma & farmor) meeen grejen var bara den att alla åt rätt lite.. För att vara julmiddag alltså... Jag orkade inte ens äta mer när jag skulle komma till varmmaten, så jag smakade inte ens janssonen som jag hade sett fram emot så mycket.. Farmor åt nog mest, även om det inte brukar vara så..
Efter det så pratade de flesta historier med farmor, hon är en bra historieberättare.. Det gillar jag :) Men själv så satt jag vid Kalle Anka och tittade.. Sen joinade fler, och vissa slutade titta och vissa  kom tillbaks m.m.. Efter kalle blev det kaffe och paketutdelning vilket jag stod för.
Ovanligt mycket paket iår igen men det är ju bara kul :)
 

Juldagen spenderades hos min farbror med familj. Dit kom massvis jämfört med på julafton, vilket jag gillar :) Jag gillar när det är många trevliga samlade på en plats och har det mysigt.
De som kom var såklart min farbror lillen, hans fru anna, deras två barn på 1 och 3 år (Melker respektive Nellie).
Mina andra kusiner Lina & Elin var där, farmor och hennes syster Bitte.
Dessutom hade bitte med sig sin son med sambo och litet barn som jag inte sett på länge, väldigt kul :)
Annas föräldrar var där och så var det min familj (exklusive mamma och wiktor)

Som vanligt började allt med maten, men den var inte heller klar när vi kom så man umgicks och busade med de tre småbarnen, det tyckte jag var väldigt kul.. Maten var svingod, det var någon "skagen cheesecake" som jag gillade jävligt mycket.. Men pappas jansson slog lillens iår igen däremot.. Jag hann nämligen smaka på våran på julaftonskvällen ;)
Hursomhelst.. vi åt väl i typ tre omgångar var som man brukar.. Sen blev det lååångt break då vi delade ut paket (bara till barnen) och umgicks och busade med barnen. Jag och Nellie stod för julklappsutdelningen här med :) Mysigt!
Och stimmigt, men jag tyckte det var underbart haha.. Minns att när lillen skulle kalla folk till bords till middagen så lyssnade ingen eftersom alla var så upptagna med att skoja och umgås
Hursomhelst, efter klappar och massa bus och mysigheter så blev det kaffe, rätt snabbt.. Därefter julklappspelet där jag vann 4 st prylar. Kul grej :D


 
SE nu blev det jävla lång text ändå, så nu går jag och gör te så får resten skrivas i ett annat inlägg :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0