Dagens funderingar

detta inlägg är menat att vara peppande, det är bara hoppas att folk uppfattar det så som jag menar också ^^

Först av allt så vill jag bara skriva om att människor som är riktigt rika och delar med sig av sin enorma wealth förtjänar och får min respekt och uppskattning. Det är så jävla rätt väg att gå.
Tänker dra upp några människor här som jag anser är värda en extra tanke och kanske användas som insipration om just DU skulle tjäna miljontals pengar..
-Om vi ser på människor som ex Bill & Melinda Gates, deras rikedom bara flödar ut till massa bra välgörenhet hela tiden, det är grymt bra jobbat!
-Presidenten Jose Mujica i Uruguay som donerar 90% av sin lön till välgörenhet varje månad.
-Norman Borlaug är en man som vann fredspriset genom att kombinera olika sorters vete till ett vete som gav hög utkastning av mat. Pengarna använde han inte själv utan skippades ut till vettiga andra saker, bl.a mer forskning och välgörenhet i andra länder (som om han inte gjort tillräcklig välgörenhet genom att mata hela mexico, afrika, iran, irak, afghanistan, asien mm, WAY TO GO!!!)
-Ellen DeGenerese som ger bort saker hela tiden och sprider kärlek visa sin talk show, hon är ständigt aktiv i massor med olika välgörenhetsakter och sist jag såg henne så spred hon information och gav pengar till att kämpa för en lagstiftning om våld mot djur
-Ben som är delägare i Ben & Jerry's glassimperium stod under OWS (Occupy Wall Street) i en park och delade ut glass till alla som stod där och var demonstranter under OWS. Han höll inte med att det skulle vara sånna enorma klasskillnader i staterna, att 1% äger det mesta och 99% får leva på dåliga villkor och dålig lön.
 
Tillochmed Apor förstår att det borde vara jämställt


Sverige är påväg neråt, allt vi tänker på är att få vinst och skit hela tiden. Riktigt enorm kapitalism..Jag vill inte ha det så, jag vill visa att vi i Sverige vill ha ett jämställt land, utan klasskillnader och skitsamma om det blir någon höjning av skatten, det är en petitess i jämförelse med vad vi förlorar om vi inte visar att vi är påväg åt fel håll, rent mänskligt. Och att rösta på SD för att man är missnöjd är ju bara.. trögt.. Men att visa vad våra grundtankar är, där vi alla står och önskar att man tog hand om varandra, att alla drog sin lilla del och att inte en människa får allt medans hundra andra får noll..
Vill vi verkligen ha det som det är idag?
Dags att börja handla.
Nu menar jag DOCK INTE som exempelvis demostrationerna som var i Jönköping nyligen där många som röstar rött var emot Svenskarnas Parti när de hade sin demostration genom stan.. Jag röstar rött och jag är inte för det SvP står för, men att man aktivt hindrar polisens arbete och att gå emot lagen med maskering, hindrad demostration, våld mot tjänsteman mm är inte rätt väg.
Det hade vart bättre att stå där på ett fredligt vis, med massor utav människor (som ni ändå var, ni motdemonstranter!) och bara hålla i en banner var, en stor fet banner .. Där det står "Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det"  förstår ni vilken jävla TUNG impact det hade gett?! Istället för upplopp a la rövare.. Detta hade vart en grym approach för att bara visa att vi är fan bättre.
Använd hjärnorna innan ni handlar, för vad som skedde istället var att ni hindrade polisens arbete och vi röda fick en dålig image..
Visst, överröstning av SvP skedde, men SvP är ett skitparti och det borde alla veta ändå, iaf de som använder hjärnan ;)
Här nedan följer 2 videos.. Den ena är en 10 minuters film, rätt kul, sarkastiskt och tar upp en hel del problem vi har i Sverige. Endast en halv lösning som inte är totalt konkret,men att folk ändå borde se den och tänka till, det tycker jag faktiskt.
https://www.youtube.com/watch?v=kCyN94qaMM0
Den andra videon är ca 1,5 timmar lång och handlar om tillväxt kontra miljön och är väldigt intressant att se efter den youtubevideon ovan..
http://bambuser.com/channel/mah_skiften/broadcast/1394500


Så om DU råkar vara miljonär, se SNÄLLA till att göra något bra med de pengarna du har :)
Samt att om Du nu INTE råkar vara miljonär, försök att ta dig tid till att titta på de två videosarna ovan (Y)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0