Rummy + Film

Har precis spelat Gin rummy med familjen ;D nice. Jag vann!
Fast pappa vann "stjärnkampen".. Anyway.. haha..

Nu äre shutter island såå bai!!

Tusan också.

Nu har jag ont i halsen igen. Den har ju vart bra hela hela dagen! varför nu!? AAHH blir galen.

Ska spela lite spank the monkey med min kära bror och mor nu.. Tim med ofc.. NIceeeeeeee!
slänger upp en bild från igår istället ;D Ska även berätta om igår men just nu ropar hasse ;D så baay

Back home

Oh! Nyss när jag var ute med hundarna så funderade jag på att slänga upp en Dagens outfit bild. Men haahaha, det skulle vart så jävla awesome med mina sånna. Allting hade vart ärvt typ.. eller att jag hade fått det.. Idag hade sett ut något i stil med:

  • Rosa söta DC skor från USA, köpta av Tim till mig
  • Inga strumpor (har inte pallat idag!)
  • Röda jeans från..pft? HM eller JC kanske... Dessa minns jag att jag faktiskt har KÖPT.. Typ två eller tre år sen.. eller nej de kanske är från lager 157?.. äsch! Jaja..
  • Trosa, fått.
  • Vitt linne med svarta prickar, ärvt från min moster
  • svart hello kitty bh som jag KÖPT :D:D:D förra året. Dock köpte jag den till mig själv i julklapp från min farmor, så det kan man med säga att jag fått.
  • Sen en skinnjacka på det, ärvt av Tims mammas kompis dotter. Ja.. ni ser ! hahaha

MEN det finns fortfarande en bra grej med det, jag hade ju faktiskt fått visa alla fina kläder :) Men still. haha!

Anledningen till att jag aldrig handlar kläder är 2 saker.
1. jag hade inte haft tid förr xD men framförallt
2. jag har inte råd!
Nu ska jag visa hur min ekonomi går ihop.
Folk som säger "Åh har adlrig pengar " osv osv, de felsta kan iaf ta en fika, eller annat. typ som min kompis mc. säger alltid så, så har hon flera gånger spenderat pengarna på annat.. så nej xD det räknas inte. För mig, då är det äkta. Har VERKLIGEN inte råd med något.

Jag får 1050kr i månaden.
450 kr går till busskort varje månad, för skolan (alltså, detta gäller såklart förr. Nu går jag ju inte skolan, men jag jobbar inte heller så hahah..)
100kr går till mobilen (Vilken normal 18åring slösar bara 100kr på mobilen varje månad? WELL I Fawking have to. så ja.)
Sen.. 500 går till swebus, resor till tim varje månad. Då kan jag åka EN gång till han varje månad. Han bor i malmö.
Förstår ni?

Jag har INGET annat att spendera mina pengar på.
"okej men cutta ner på något då" .. JO VISST, vafan då? Sluta åka till skolan eller tim? ja bravo. Det går liksom inte välja bort sin pojkvän eller sin skola bara för att kunna fika. omg.

Anledningen till att jag inte GÅR till skolan är för
1. orkar inte pga hjärtat men oavsett
2. det är fan 5,9 km. vem pallar? Även om man inte har hjärtfel liksom.

ne fyfan!

Men nu har jag massa pengar över p.g.a. studenten osv. Men eftersom jag ska till USA den 28juli i sommar så sparar jag gärna de pengarna :)

Den resan ska självklart alla läsare få ta del av.


Wohoo!

Ikväll blir det Shutter Island med familjen. Nice nice!
Tim, min pojkvän och Leena, hasses(bror) flickvän ska också se. AWesome!

Ska snart gå och väcka mamma men tänkte skriva några rader här innan. TYVÄRR så ropade precis pappa om att jag ska gå ut med hundarna!

Ska förmodligen försöka fixa lite i mitt rum sen med.. Så om jag bloggar mer ikväll får vi se :)

Puuh! Mätt!| Resan till Lund

Ah! nu har jag ätit!
Pappa lagade ungstekt falukorv med pulvermos. Yummie in my tummy!


Nu tänkte jag berätta lite om den resan till lunds sjukhus som jag gjorde i februari.
Grejen är att enda sen jag var en liten bäbis så har jag varje halvår åkt till Ryhov (Sjukhus i jönköping, där jag bor)
och vartannat år åkt till Lunds universitetssjukhus (där jag opererades som liten) eftersom dom alltid ska ha koll på mitt hjärta.

Nyligen, när jag fyllde 18, så flyttades jag över till Vuxenavdelningen på båda ställena. Fick nya läkare osv.
För att de nya läkarna i lund skulle få en bild av mig och förstå mitt hjärtfel lite mer så skickades det en remiss till mig om att jag var välkommen ner till lund för hjärtkatetirisering och kranskärlsröntgen.

Detta var två undersökningar som jag aldrig förr hade gjort, trodde jag. Men mor och far sa annat.  så förmodligen var jag liten när jag gjorde dem sist.

Iaf, jag var ivrig till att åka dit, har alltid gillat sjukhus och att dom tar hand om mig m.m.

Den 15feb till den 19 feb skulle jag vara där.
Skulle genomgå vanliga undersökningar som ultraljud, EKG och magnetröntgen men även dessa två lite mer annorlunda undersökningar som jag nämnde ovanför.

Berättar bara kort om vad som hände de olika dagarna och sammanfattar sedan vad läkarna fick ut av det :)

15e: Kom framtyp kl 09.00 . Pappa körde ner mig och stannade på patienthotellet för att det var första gången för mig som "vuxen" och var därför en ny grej. Tack papi för du följde med.
Fick se mitt rum, och lyckligtvis fick jag ett eget rum :) Tack sköterskorna för det!
Förmodligen så fick jag det bara för jag var liten och ny haha.. Gulligt!
Rummet var riktigt schysst. Toa fanns med dusch osv. sen tv, säng (sänkbar och höjbar), telefon osv.. Nice nice!

Jag fick byta om till sjukhuskläder, fick vääääärsta grannypanties hahahha! men det var under mjukisbyxerna så gjorde inte så jäkla mycket. Men man kände sig rejält mycket mer osexig kan jag lova!

Jag skulle ta blodprov, de skulle ta 6 st rör blod, och jag var faktiskt JÄKLIGT nervös över det. Enda anledningen är för att mina ådror är så himmla små. Sticket gör inte ont, men när dom (som förra året) stack mig 10 gånger i höger armveck och 9 gånger i vänster.. Ja. Då får man faktiskt lite panik. Fyjäklar det var inte kul. Men denna gången hade jag sån underbar blodprovstagare . Hon var jätte duktig trots att det var supersvårt att hitta mina ådror.

Kl. 14 blev det ultraljud, skulle vart kl. 11 men blev försenat. Gick bra, var kallt men jag somnade som vanligt.

På kvällen fick jag sån vanlig "flygplansnål" in i armvecket, där man vanligtvis får in sondmat och bedövningar osv.Vi gjorde även EKG undersökning den 15e.

16e: Kl. 7.30 skulle jag på "hjärtkat"... ja, den konstiga katetiriseringen. Det gick iprincip ut på att de skulle in i en ådra i halsen på mig och dra ner en kamera eller något genom ådran ner till hjärtat för att titta på hjärtat.
Det gick jättebra. Spände lite i halsen när de bedövade med tandläkarbedövning.
Det absolut värsta med denna undersökningen var egentligen att jag HÖRDE hur de "drog ner slangen" i ådran, eftersom det var så nära örat.
Förresten. Slangen dras inte genom en ådra, utan en ven. sorries. xDaaaaanywayzzz! Sen gjorde vi kranskärlsröntgen OMG säger jag bara.
haha!
kranskärlsröntgen innebär att man röntgar kärlen som ligger kring hjärtat och förser hjärtat med syre. Man går in med någon slang (mätinstrument) genom ljumsken och drar sen slangen genom ådran upp till hjärtat. Denna undersökningen gjorde inte ens lite ont, det var inte obehagligt heller för man hörde inget.
Dock så var doktorn lite klantig och råkade visa mig hans händer under undersökningen. De var alldeles fyllda med blod. Haha. Det var LITE läskigt. men annars var det inget annat farligt/obehagligt under undersökningen
.

Nu skedde det värsta under min vistelse på sjukhuset. Jag var klar med kranskärlsröntgen och då skulle de sätta stopp för blödningen genom ljumsken. Ådran där är mycket mycket stor och blöder därför rejält. För att sätta stopp för detta så använde de något press-instrument mot ljumsken. Den sattes runt hela underlivet/rumpan och så var det som en liten boll just på såret, så det pressades mest där. Vet inte hur hårt dom tryckte med maskinen men fyhelvete vad ont det gjorde. Dessutom fick man inte röra sig, på flera timmar.
Dock släppte de trycket varje kvart vilket var JÄVLIGT tur.
Jag trodde jag höll på att dö. Det gjorde ont av trycket, benet somnade p.g.a det och det var så jäkla obehagligt helt enkelt. Dessutom hatar jag att inte kunna röra mig. Har lite klaustrofobi. Fy!


Här ser ni pressinstrumentet och min högra ljumske + högerben. Damn vad den tryckte hårt.

Samtidigt under den andra undersökningen så blev det komplikationer med den första undersökningen.
Såret på halsen började läcka.
Anledningen till det var väldigt simpel. Under andra undersökningen så hade de skickat in lite blodförtunnande medel i mig, så då läckte det såklart i det andra hålet haha!


Och såhär såg det ut efter att vi tog bort den vita:

Tydligen så hade hela skjortan blodats ner ;(


17e februari: Jajemensan! Denna dagen var inget inbokat. Jag skulle vila, så såret i ljumsken verkligen hade läkt :)

18 februari
: Skulle göra MR röntgen. Magnetröntgen. Man åker in i ett rör typ, så låter det oerhört mycket och så får man ut bilder i olika skikt. typ.
Man kan välja att se olika densiteter har jag för mig. T.ex. i vanlig röntgen ser man bara skelett. Här kan man se fett, blod, skelett, muskler osv, i olika lager :)
Har fått grundlig genomgång på hur det här fungerar på fysik B lektionerna.
Men eftersom tillochmed min superduktiga fysiklärare tyckte det var så jäkla svårt så är det nog inte konstigt att jag inte förstod :)
Det är iaf en super magnetism som skapar det här.
Man får INTE ha med sig metallföremål in i rummet. Då går det jäkla illa för maskinen ;)


Den sista dagen innan vi åkte hem så kom en av läkarna in på mitt rum och berättade vad dom hade fått ut av undersökningarna, allting såg bra ut och de förväntade sig inte ytterligare en operation sa han.
Detta var väääääldigt skönt att höra, eftersom jag hade förstått att dessa undersökningar var just pga att de ville fastställa om operationen skulle genomföras eller ej.

Dock ringde dom sen, kanske en och en halv månad efter och sa att jo tamejfan hon ska opereras. Då hade dom förmodligen haft en konferens om mig och bestämt sig för det.

Så....Den upplevelsen är ju nice att ha med i bagaget, då blir man en starkare människa. Synd bara att den lilla upplevelsen drar med sig en mycket värre upplevelse.
Men äsch! Jag kommer bli bättre efteråt !

Så, det är storyn om hur jag fick reda på om min operation.


Förresten. Pappa och jag är väldigt tighta.. Iaf, det var han som först fick reda på att jag skulle opereras. Jag var i skolan. När jag kom hem hade pappa köpt en jätte söt/cool nalle till mig.. Så jävla söt papi :')
Oh, hur gick skolan efter beskedet? omg. Hah.

Jag fick reda på det och var like.. Whatever, sånt händer kanske är kul osv.
Sen efter.. en halv vecka. Ohmygod. Då insåg jag vad det egentligen var.... Jag fick frispel.
Eller inte riktigt kanske. Men kunde inte sova, kunde inte koncentera mig så skolan gick lite dåligt under några veckor.
Som tur var så var jag stark nog att berätta för lärarna och de hade som tur var överseende .


Nu ska jag plocka undan lite ;D Byyye everybodddy

Nya tag!

Alright. Eftersom det inte fungerade så får jag helt enkelt vänta lite tills jag pallar fixa ett gmail konto :)
Kan berätta lite vad som hänt mig det senaste halvåret.
Har några få saker som jag skulle vilja berätta för världen, och spara för mig själv. I text och bild.

Tänker skriva om
1. Min vistelse på lunds universitetssjukhus i februari iår.
2. Balen
3. Studenten

Ja. Awesome tider!

Tänker dock gå och äta middag nu med min underbara familj ;D
Skriver laterz!

Hej!

Seriöst.!?

Ja. Att fixa ett account på utube var ju fan inte det fittigaste enklaste jag ever har gjort.
Först måste man göra allt det normala, välja accname osv.. men sen. JA DÅ MÅSTE MAN HA EN JÄVLA GMAIL. fittsak rentutsagt.
Men okej, då väljer jag att skapa ett jävla gmail. MEN FÖR ATT VERIFIERA SIN JÄVLA GMAIL så måste man lämna mobilnummer? Fuckno. Gth.
Seriöst.
Nu är jag förbannad ;(
Jävla skit.
Ska iaf fixa det på ngt annat sätt. FISSE!!!!

Skriver sen, när jag fattat hur jag löser allt ;D

Fixat disken osv

aah.. tänkte lägga upp en video på en av våra hundar innan jag skulle fixa disken, men jag har inte förstått riktigt hur man fixar videos XD så det kommer snart!
Ska titta upp hur man gör.
Google knows everything

ALRIGHT FELLOWS, LETS GOOO! NYTT KAPITEL I MITT LIV. NY START PÅ BLOGGEN.

Ah!
Time to get this shit togheter!
Jag har tid att blogga. Äntligen. Nu har jag tagit studenten från den uberstressiga linjen JING (Som jag trots det gillar jävligt mycket).

Nu har jag äntligen lite lugn i mitt liv, jag kan läsa högskolan på hösten, gå civilingenjör teknisk nanovetenskap i lund.
ACK NEJ! Det kan jag EJ!

För att?
Ja, mina betyg räcker.. Allting är.. bara awesome förrutooooom:

Jag ska operera hjärtat.

Jag är 18 år, snart 19.. Och jag, som ska vara i mina bästa och mest hälsosamma år, ja, jag ska operera hjärtat.
Herregud.
Nu var det ett tag sen jag fick reda på detta.
Fick reda på det i ... april/maj? någon gång..
Har haft så mycket i skolan så har inte skrivit blogg men eftersom jag tog studenten den 11 juni, för typ tvåochenhalv vecka sedan så tänkte jag att nu kan jag ju börja blogga for real kanske?


Jag har alltid älskat att skriva om mina upplevelser och om mitt liv.
När jag var 8 eller 9 år köpte jag min första dagbok, jag har kvar den men haha vad den ser illa ut.
Som om ett barn har skrivit helt enkelt :)
När jag hade ett konto på lunarstorm (som jag fortfarande har, har inte velat ta bort pga min dagbok där) så skrev jag dagbok varje dag nästan.
Sen började jag med bilddagboken, vilket var mycket mycket roligt eftersom jag även älskade att ge bilder åt mitt fina liv.

Men nu, nu finns bloggar. Det är awesome.
Jag får visa alla andra hur jag har det, alla som vill läsa.

Hursomhelst, om ni har hittat till min blogg nu så kan man säga att detta inlägg är .. som en ny start för min blogg.
Jag ska ha tid över att skriva varje dag nu, om ni läser min blogg så ska ni få följa min operation och min väg dit.
Oroligheter, lyckan, rädslan och allt annat omkring.

Kan tillägga att operationen inte sker förrens efter sommaren, eftersom rötmånad o.s.v.
Men tills dess ska ni få följa mig under sommarens alla aktiviteter :)

Från studenten och hitills på sommaren så har jag endast vart sjuk. Igår var jag lite friskare så jag och några awesomecakes bestämde oss för att åka till Kolmården. :)
Det är iprincip vad som hänt på mitt sommarlov hittills.


Jag har hel del att göra idag också, men ska kontinuerligt uppdatera här idag.
Dagens lista:
1. Ringa försäkringsbolaget ang. rese/sjukförsäkring
2. Ringa Kirsty angående resa hit
3. Fixa disken
4. Betala räkning
5. Fixa tvätten
Awesome! Vi hörs snart!

RSS 2.0