ETT DYGN KVAR! :D

Hejsan! Imorgon är min andra tenta (molekylärgenetik) och tentan igår i statistik gick bra, kommer få godkänt känner jag.

Nu har jag en tenta kl 08 imorgon, så jag ska strax sova. Sen efter den tentan går jag direkt till skolan för att studera biokemi. På lördag kl 08 är biokemitentan. Wopido. SEN ÄR DET LOV! :D

Här har ni återigen en söt bild och ursäkta för kass uppdatering

Pluggaaaaaar, tenta imorgon!

Jag sitter och pluggar tills tentan imorgon, går hyfsat! Här har ni en assöt bild
 

Idé att testa nytt på Mors Dag!

Hej hej alla ! Jag skulle sovit vid 22 men fastnade bland massa olika recept på mat och kakor.. haha
Så jag kom att tänka på en sak. Jag ska börja posta recept i min blogg med. Så folk kan ta del av det om de vill, eller bara för att fylla ut.. ibland har man ju inget att skriva om. Imorgon är det måndag: det betyder MEATLESS! :D Vi ska testa vegetarisk lasange ! jag är sååååå intresserad av vad jag kommer tycka om den. haha.. Helt euforisk..

Förövrigt så käkade vi något RIKTIGT jävla gott idag som går så jääävla fort.
Bakad potatis (i micron!) med en egenpåhittad röra till som är fucking delicious. SÅ tänkte skriva det receptet som det allra första, helt enkelt :D

Dock blir det ingen bild till det här receptet, men ändå! :)

Ingredienser:
Bakad potatis (antal bestäms utefter hur många ni ska äta och hur mycket var person äter)
2,5dl vanlig creme fraiche (gäller 2 pers)
1pkt bacon(Gäller 2 pers)
3dl ärtor (Gäller 2 pers. Frysta och tinade i vatten, de ska vara spänstiga och halvt kalla fortfarande. Micra helst inte!)
Allround/grill-krydda i mängder.

Utförande:
Snitta en sida på bakade potatisen i ett kors
 
Micra potatisarna på full effekt i ca 20 min MEN vänd potatisarna ca var femte minut så de inte bränns i botten och blir ojämt varma. Observera: de blir sjukt varma så använd ungshandskar då du ska vända dem.
 
Under tiden steker du baconet knaprigt och tinar ärtorna så de blir som det står ovan. Personligt tips är att bara hälla i ärtorna frysta i ett rätt stort glas, sen hälla på ljummet vatten och låta dem stå.
 
Cremefraiche blandas ihop med mycket allround/grillkrydda, det ska vara så pass mycket att det faktiskt ser lite gräddvitt ut i cremefraichen och absolut inte helvit som den ser ut från början.

Bacon + baconfett hälls i creme fraichen och rör om snabbt och nogrannt (se helst till så röran inte är för salt innan ni häller i baconfettet, för det kan lätt bli så) och sen hälls även ärtorna i.

När potatisarna känns klara (känn med en gaffel i snitten ni gjorde) så tar ni ut dem och "öppnar" dem genom att trycka på sidorna så snitten öppnas upp.
Detta är sjukt varmt, akta er.
När ni öppnat upp dem så lägg en bit lätta/bregott whatever mack-smör i den potatisen och sen ät ihop med röran.

Såhär ser röran ut (blev över från middagen, våra potatisar var väldigt små)




Utöver detta vill jag bara säga Grattis till alla mödrar där ute :)

I onsdags handlade jag en present till min mamma som jag postade, men bara en av tre tuber med krämer var kvar i paketet när det väl kom fram. wtf ?! postenjävel.
Passade även på att handla en clutch-väska som var helt vit. som jag har letat!
 

199kr, märket heter som min hunds riktiga namn.. Don Donna
och fyfan vad jävla pinsamt det ens är att uttrycka att hon heter så. HAHA ! Ja visst, jag vet, alla stora bloggare och kändisar har sina hundar namngivna till Armani, Prada, Gucci och whatever.. Men jag tycker det är otroligt pinsamt och töntigt.. Jag har som sagt inte namngett min lilla vovve men jag älskar min Donna ändå <3..
 

PluggCamilla is on

Jag ska plugga tills om ytterligare en vecka, så det kommer bli jävligt lågt med uppdatering tyvärr.. Men när sommarlovet kickar igång igen på söndag den 2juni så är jag tillbaks! :D

meatless monday, 3e veckan :)

Nu är det måndag och 3e veckan vi avstår kött på måndagar :) idag blir det råraka med sås :)
 
Första veckan åt vi spenat, stekt potatis och stekt ägg :)
sen fattiga riddare och nu idag blir det råraka.
nästa vecka tänkte vi testa vegetarisk lasagne :D

Bra dag

Hejsan hoppsan, jag har suttit hela dagen (från 13, tills 19.15) och pluggat iprincip, förutom 30 mins break då jag sov för att få gå igenom allt i huvudet och sortera det på rätt plats.. Fungerar skitbra för mig att sova mellan inlärningarna, efteråt så kan jag allting nästan..Sen har jag visserligen ätit och vandrat med hunden med, så kanske totalt 1h av annat än plugg.. Så.. 5h iallafall (Y). Nu ska jag dock fortsätta..Wiktor sitter och spelar Dont Starve, jag vill fan spela det -.- störigt. men yeye vad ska man göra, jag går ju inte på fika-fakultiteten av universitetet som han gör..
 
 

Pluggande Camilla

Tja, tänkte bara skriva ett snabbt inlägg här. Mitt tentapluggande börjar på riktigt just idag. Fan så jobbigt men yeye, vädret är fint och det finns inget att klaga på förutom att jag fortfarande är sjuk.. Men jag tror att det kommer bli en bra pluggdag idag :) Förövrigt så var filmen igår SJUUUUUUUUKT bra! seriöst. Jag förväntade mig iochförsig inget men jag gillade allting med den, många twister, mycket action, mycket bra karaktärer.. ja, riktigt bra! :D Nu ska jag plugga, tar en paus vid 16 men då har jag annat tråkigt för mig som disk ^^

Fredagsbio nr 3

tjabba! Idag blir det Star Trek - into darkness (Y)!
Jag mår lite bättre idag igen, skönt! men hela min näsa är full med blod typ. Orka.  Men nu smakar iallafall viss mat :D woho!


Börjar bli bättre

Jag mår fortfarande jävligt dåligt men idag snorar jag inte som fan iallafall.. ska sova nu ett tag för jag orkar inte vara vaken.. mina ögon gör ont.. halsen, huvudet, alla leder. dööööööööööööööööööööööööööörp.

Jag har pluggat lite idag, liiiite.. Renskrivit lite.. Och nu vill mina ögon bara dö. uuuuuuuuuufft...
men jaja.. det blir bra tillslut.
Jag vet inte vad jag ska äta idag.. ingen aning alls faktiskt.
 

Fuuuuu!

Jag är förkyld. Jag vill inte, jag har inte tid och jag orkar inte.
Igår tvättade jag vilket sög balle. Och pluggade inte alls. Fan alltså. Fixade iochförsig ihop en klassåterträff för vår klass i kungsängsskolan (2004-2007) vilket är lite kul men... ja. mest så var det bara en jobbig dag igår och idag lär bli lika jävlig.
Ska ut på promenad idag snart.. Minst 30 min men det lär bli längre eftersom vi ska till skogen idag..
Utöver sjukdom vilket leder till apati så mår jag bra. Jag borde plugga. ffffffffuck.

Här har ni lite bilder på min gamla klass som ska ha reunion, kul kul!

Idrotten!
 
Avslutning i 8an
 
Wildteens pic 1



Wildteens pic 2



En tur med Ekobussen
Luciatåg
Drama-lektion...


Avslutningsmiddagen


har maaaaaaaaaaaassvis med bilder från den tiden men det sparar jag tills återträffen så alla kan se ^^
 

kvällsbio även denna fredag :)

Hejhej! Igår åkte Boris och Sabina hem, var mysigt och trevligt att ha över dom :)
 
Vi var på lincon igår, samt en liten tur i gamla Linköping och sen köpte vi hem pizza och kollade på Mio min Mio, vilken jävla nostalgisk musik! Men filmen var väl inte kanon haha fast om man var liten hade man älskat den igen tror jag, världens jävla adventure film! 
 
Ikväll blir det oblivion på bio med w
sen just det... Haha.. I onsdags kväll/natt så åkte jag in till akuten.. Herreguuud haha! Vet inte ens vad som hände men yeye, ont som faaaaaan gjorde det... Skulle sova runt 01 och drog av mig sportbh:n (som jag nu efter operationen måste ha) och sen vet jag inte vad fan som hände, ifall ärret spräckte eller ifall jag rörde till maskinen under skinnet eller om jag bara klämde en nerv men fyyyyyyfuck vad ont det gjorde... Så tillslut när jag insåg att jag inte kunde slappna av med armen utan att det gjorde fruktansvärt ont så körde Boris mig och w till akuten..så snällt <3
sen typ... Ja, de visste inte riktigt vad de skulle göra så jag fick en OxyNorm (grov smärtlindring) och sen åka hem.. Fanns ingen kardiolog där som kunde se mig vilket var ok för jag tror inte jag hade orkat göra en undersökning av det som gjorde såååå ont kl 02 på natten liksom xD så vi åkte hem, fortfarande med armen upp i luften... Och fick tipset att på något sätt hålla upp bröstet så kanske armen kunde läggas ner, vilket fungerade (så förmodligen var det en nerv i en muskel som både arm och bröst arbetar mot) och sen tog jag OxyNorm...  Sen läste jag biverkningarna.... Dödlig tablett hahaha jag flippade ur och blev helt paranoid och försökte få mig själv till att spy ett dussintals gånger... Det gick inte haha... Så då var jag tvungen att vara uppe i en timme till för jag inte ville somna om det Fanns risk för andningsdepression (andningsystemet slås ut) och då satt jag och w uppe och väntade tills tabletten började verka, det testades genom att han nöp mig hårt som fan, och efter en timme typ kände jag inget och då visste jag att tabletten fungerade :) så då kunde jag somna men drömde om att jag dog hela tiden :s och w min fina låg uppe halva natten bara för han var orolig över att jag skulle sluta andas <3

Sir Benzington

Tjabba!
Jag ska verkligen sova strax men innan det blir det ett HoN game :)
Jag gillar den nya heroen

AARGH nu börjar det brb

Iron Man 3

First off så gillade jag filmen :) Riktigt bra, meeeen tyvärr så kändes en fighting scen precis som en i sagan om ringen (ni vet när de där kunga-spökena (Army of the Dead) kommer och raidar hela jävla kriget och det är över på fem min...?)
vilket var lite trist för det kändes så .. OP.. alltså.. Over powered typ.. de andra hade liksom ingen chans oavsett vad .. men ja, ball film och definitivt värd att se iallafall :)

MEN OM ni ser den på bion så vänta INTE på scenerna efter eftertexterna.. för det var värdelöst, riktigt värdelöst.
 
Nu idag blir det plugg som de flesta andra dagarna :) Och även lite HoN och middagsmake mm

Dagens funderingar

detta inlägg är menat att vara peppande, det är bara hoppas att folk uppfattar det så som jag menar också ^^

Först av allt så vill jag bara skriva om att människor som är riktigt rika och delar med sig av sin enorma wealth förtjänar och får min respekt och uppskattning. Det är så jävla rätt väg att gå.
Tänker dra upp några människor här som jag anser är värda en extra tanke och kanske användas som insipration om just DU skulle tjäna miljontals pengar..
-Om vi ser på människor som ex Bill & Melinda Gates, deras rikedom bara flödar ut till massa bra välgörenhet hela tiden, det är grymt bra jobbat!
-Presidenten Jose Mujica i Uruguay som donerar 90% av sin lön till välgörenhet varje månad.
-Norman Borlaug är en man som vann fredspriset genom att kombinera olika sorters vete till ett vete som gav hög utkastning av mat. Pengarna använde han inte själv utan skippades ut till vettiga andra saker, bl.a mer forskning och välgörenhet i andra länder (som om han inte gjort tillräcklig välgörenhet genom att mata hela mexico, afrika, iran, irak, afghanistan, asien mm, WAY TO GO!!!)
-Ellen DeGenerese som ger bort saker hela tiden och sprider kärlek visa sin talk show, hon är ständigt aktiv i massor med olika välgörenhetsakter och sist jag såg henne så spred hon information och gav pengar till att kämpa för en lagstiftning om våld mot djur
-Ben som är delägare i Ben & Jerry's glassimperium stod under OWS (Occupy Wall Street) i en park och delade ut glass till alla som stod där och var demonstranter under OWS. Han höll inte med att det skulle vara sånna enorma klasskillnader i staterna, att 1% äger det mesta och 99% får leva på dåliga villkor och dålig lön.
 
Tillochmed Apor förstår att det borde vara jämställt


Sverige är påväg neråt, allt vi tänker på är att få vinst och skit hela tiden. Riktigt enorm kapitalism..Jag vill inte ha det så, jag vill visa att vi i Sverige vill ha ett jämställt land, utan klasskillnader och skitsamma om det blir någon höjning av skatten, det är en petitess i jämförelse med vad vi förlorar om vi inte visar att vi är påväg åt fel håll, rent mänskligt. Och att rösta på SD för att man är missnöjd är ju bara.. trögt.. Men att visa vad våra grundtankar är, där vi alla står och önskar att man tog hand om varandra, att alla drog sin lilla del och att inte en människa får allt medans hundra andra får noll..
Vill vi verkligen ha det som det är idag?
Dags att börja handla.
Nu menar jag DOCK INTE som exempelvis demostrationerna som var i Jönköping nyligen där många som röstar rött var emot Svenskarnas Parti när de hade sin demostration genom stan.. Jag röstar rött och jag är inte för det SvP står för, men att man aktivt hindrar polisens arbete och att gå emot lagen med maskering, hindrad demostration, våld mot tjänsteman mm är inte rätt väg.
Det hade vart bättre att stå där på ett fredligt vis, med massor utav människor (som ni ändå var, ni motdemonstranter!) och bara hålla i en banner var, en stor fet banner .. Där det står "Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det"  förstår ni vilken jävla TUNG impact det hade gett?! Istället för upplopp a la rövare.. Detta hade vart en grym approach för att bara visa att vi är fan bättre.
Använd hjärnorna innan ni handlar, för vad som skedde istället var att ni hindrade polisens arbete och vi röda fick en dålig image..
Visst, överröstning av SvP skedde, men SvP är ett skitparti och det borde alla veta ändå, iaf de som använder hjärnan ;)
Här nedan följer 2 videos.. Den ena är en 10 minuters film, rätt kul, sarkastiskt och tar upp en hel del problem vi har i Sverige. Endast en halv lösning som inte är totalt konkret,men att folk ändå borde se den och tänka till, det tycker jag faktiskt.
https://www.youtube.com/watch?v=kCyN94qaMM0
Den andra videon är ca 1,5 timmar lång och handlar om tillväxt kontra miljön och är väldigt intressant att se efter den youtubevideon ovan..
http://bambuser.com/channel/mah_skiften/broadcast/1394500


Så om DU råkar vara miljonär, se SNÄLLA till att göra något bra med de pengarna du har :)
Samt att om Du nu INTE råkar vara miljonär, försök att ta dig tid till att titta på de två videosarna ovan (Y)!

Många tankar idag!

Tänker strax skriva ett diskussionsinlägg här på ca 30 min men innan det tänkte jag dra ett snabbt inlägg om lite angående operationen som jag gick igenom i tisdags..
Det jag vill säga är helt enkelt att det gör ont. Haha. AJ.
och att jag måste köpa BHar som är mer sport-aktiga.. så imorgon blir det en runda på stan efter skolan vid 17.30 typ.. ska kolla födelsedagspresent till wiktor också.. Sen när stan stänger 19 så sätter vi oss och äter tills 20.50 då vi ska på bio :)
Det blir Iron Man 3 imon
 
 

Svettigt...

tja! Gick upp runt 07, ska in till sjukan för en spruta och sen tänkte jag åka hem och sova igen, om jag fortfarande är trött... Försökte sova i natt och glömde ta panodil eller liknande.. Det gjorde rätt ont men jag sov iaf mestadels på "rätt" sida, där jag inte hade opererat in dosan.. men det blev en del studer du jag vaknade och hade ont och var svettig men yeye, måste gå och fixa saker nu , Ha det fint

RSS 2.0