Blörrgghhh....

Alltså nej, fyfan. Jag har sovit så sjukt tungt i natt vilket har vart JÄTTESKÖNT! Enda problemet är att jag bara drömde sjukt jobbiga drömmar.. Typ att jag missade ett hjärta för jag inte hade med mig sökaren.. Yeiy. Jag bara grät och grät och grät i min dröm. En supergod efterrätt som jag åt kunde inte ens få mig att sluta lipa över tallriken... Usch, hemskt var det.
Innan den drömmen kom så drömde jag lite mildare saker men som ändå gjorde mig extremt utmattad på något konstigt sätt... Jag drömde om att jag bodde i korridor på universitetet och jag åkte inlines as snabbt, snyggt och smidigt igenom korridoren och var asgrym.. Enda problemet var att jag blev tydligen extremt trött efteråt och jag började svettas irl, så då swithcade min dröm till att jag, wiktor och pappa var och handlade och jag orkade knappt ens bära en potatisgratäng-paket, så jag släpade den sakta framåt på marken samtidigt som jag flåsade och kippade efter andan..
framför mig gick wiktor med 4 fullproppade kassar i sina händer och jag var några meter bakom, så jag tänkte "okej han är snart vid bilen" så jag ropar på honom och kastar nycklarna till honom, då krashar dom in i en annans bilruta så den pajar (?!) och mannen som äger bilen kallar fram mig dit, vilket gjorde mig ännu mer stressad med min lilla potatisgratäng och hela vägen fram är det jättejobbigt och jag blir bara mer nervös (och svettas irl....)
sen kommer vi fram, jag förklarar läget om att jag är sjuk och yaddayadda.. Då säger mannen att han förstår och att allt ska bli bra och så erbjuder han oss skjuts. Jag tänker fortfarande på att pappa är kvar på toan, och vi har en egen bil, så jag vill inte.. Men wiktor sa att det var jättesnällt av honom och så hintar han att "vi borde åka nu, din farsa får ta vår bil"..
såååååååååååååååå.. Sen när jag sitter där i bilen så får jag en känsla i drömmen om att jag missar ett hjärta nu, vilket det senare på den kvällen i drömmen visade sig att jag gjorde.
Mannen körde oss tills hans megarestaurang som låg jättefint över vattnet med en stor stor måne som sken och serverade bara godsaker, men trots det så bara grät jag så jag trillade ner från stolar.. Jag kämpade verkligen med att inte hyperventilera osv, så svettades jag under den studen av drömmen också...
 
 

Extremt genombrott angående hjärttransplantationer

Waow. Nu för tiden kan man bara ta hjärtan från människor som har avlidit och blivit hjärndöda, där hjärtat fortfarande kan pumpa. Men nyligen har man lyckats transplantera från ett hjärta som inte slått på ca 20 minuter och hållts utanför kroppen i fyra timmar.. Så personen man kan ta organet från behöver kanske inte dö i respirator i framtiden, behöver inte dö just i hjärndödhet, för att man ska få tillgång till organen hos den avldine. Spännande!
Här kan ni kolla länken
 
http://m.dailytelegraph.com.au/newslocal/city-east/worldfirst-dead-heart-transplant-at-sydneys-st-vincents-hospital-a-game-changer/story-fngr8h22-1227099798041?nk=924fc5fa5a0eff569e3ef6b67c6b3232

Hemkommen, och en dålig dag framför mig

Helgen var toppen! Tobias firade vi både på fredagen (vänner) och söndagen (familj + släkt).
På fredagen kom vi fram runt 17.45, vi var inte först på plats men kom i alla fall i tid :) Jag bytte om till finkläder och sen satt vi som var där (Wiktor, jag, Turk & Martin) och pratade lite och hjälpte till Tobias med det han ville. Resterande ramlade in efter varandra (Patricia, Elina, Solen, Lejon & Erik) och vi satt i vardagsrummet och chillade med godis, chips, bra musik och trevligt sällskap.
Runt 19.15 började vi ta oss till cabaret candy club som vi skulle titta på. Helt enkelt en teateruppsättning, en cabaret. Den var riktitg rolig, mycket välgjord och mysig upplevelse. Värd priset minst sagt.
Det började runt 20.15 och sen vid 22.30 var vi därifrån, påväg hem till Tobias igen.
 

 Väl framme så  började vi umgås igen, Tobias fixade mat och grejer i köket. Serverade supergoda aptitretare (en med mozarella + parma/proscuttion (stavning på det där?) skinka, en med räkor och majonnäsmix samt en med viltpaté och rödlöksmarmelad) till god champagne (okej. Jag gillade inte champagnen men resterande gjorde haha!) sen blev det 90 talsmusik för hela slanten.
Lagom tills när huvudrätten (svin god lasange) serverades så kom Oskar förbi också :)
Ja.. Sen fortsatte kvällen fram tills 03 då de alla hade åkt hem och jag somnade stenhårt.
 
På lördagen jobbade Tobias, så jag och wiktor satt hemma hos honom och tittade på serier, diskade lite m.m., och passade även på att köpa mat som tobbe skulle tillaga (han har en rolig husregel.. Köper man med ingredienser till rolig mat så lagar han gärna, man kan även få tips på ingredienser som han kan fixa till ;D) och köpte hans present (blev tyvärr något så tråkigt som ett presentkort på väla..).

Söndagen bestod av att åka till Tobias föräldrar och fira med kakor och tårta ihop med hans släkt och grannar (Y) Trevligt också!

Idag ska jag mets fixa irodning i hemmet (inte köket, dock) och ta mig igenom min lista med viktiga saker jag ska göra. Skit tråkigt tror jag att det kommer bli, och dessutom blor det nog ingen mat idag eftersom köket ser ut som fan och Wiktor lovade att vi skulle ta det tillsammans (lovades både i fredags och i morse) men han går i skolan 13 till 17 så middag blir det nog inte.. Så jag vet inte riktigt hur min dag kommer se ut.. Ska åtminstone ta paus nån gång i tråkigheterna och se The walking dead :D Så awesome att det har börjat igen. Sjukt bra!
 
 
 

Helsingborg i helgen + intervju x 2

Kom precis på att jag inte postade de två intervjuerna som gjordes (infon gavs till de båda vid samma tillfälle så skrev de själva ihop storyn) av två journaliststudenter.
 

Här har ni den som är skriven av Sandra Virro, som jag tyckte fångade storyn bäst, och här är den som är skriven av Susanna Ali.
 
Inom tio minuter drar vi till helsingborg, i helgen ska vi fira Tobias där :) Vi ska gå på Club cabaret vilket jag tycker ska bli otroligt kul och spännande.
Mitt hjärta har studsat runt ovanligt långa perioder i några dagar nu, det gör dock inte ont.. det är precis som hjärtrusning/klappning fast att det håller i sig längre än vanligt vilket är lite obehagligt.. Mja, men annars känns det mesta bra faktiskt (Y)!
Har lite svårt att somna på nätterna, men jag försöker gå upp i tid nu på mornarna så jag verkligen somnar sen på kvällarna.. Idag gick jag upp vid 08

 
Åh just det, vi ska även svänga förbi jönköping en snabbis och käka och lämna av Donna också, kommer bli mysigt! Och att klä upp mig sen till club cabaret kommer också kännas ovanligt bra, hoppas bara jag orkar gå i mina klackskor... Det är ju lite tveksamt eftersom jag knappt orkar gå i vanliga skor haha!

Glad och tacksam

Jag googlade mig själv idag efter att jag läste en artikel i aftonbladet om att människor ska kunna ta bort vissa saker från sökmotorn.. Så tänkte jag "undra vad jag får upp".. Sökte Camilla Löfgren (mitt riktiga efternamn stavas med F fast jag själv (pga pappa som har dyslexi) alltid stavat med V) och inget kom upp. Sökte på Camilla Lövgren och massa bilder på mig kom.. Då kom bl.a. den här nedanför och jag blev as glad när jag såg den. Tryckte in på sidan där den fanns och det var ironiskt nog ungefär en månad innan förra operationen som den lades upp.. Då passade jag på att läsa hela den sidan av min blogg och jag upptäckte att jag sov extremt dåligt.
 
 
Jag minns att jag sov dåligt, men jag visste inte riktigt hur mycket det var förän jag började titta på tiderna. Tror aldrig i mitt liv att jag vart uppe 04 förutom då och på LANpartyn..

Jag är extremt glad och tacksam över att jag iallafall sover helt okej, även om jag somnar segt och vaknar några gånger.. För jag minns hur jääävla pissigt jag tyckte att det var.. urk.

Rejält utmattad och äntligen en dator till mitt förfogande!

 waow.jag råkade trycka publicera när jag bara hade skrivit in rubriken.. gött.

Anyway. Idag har jag städat i halva lägenheten och fixat runt massa, har känts bra men nu är jag riktigt trött .
 
Idag är det måndag vilket innebär meatless dag! ska om typ en timme sätta igång att laga mat, idag blir det crepes med kantarellfyllning, yeeeiy!

Min dator är äntligen up and running så att säga! Heja! Jag kan äntligen ta mig tid att blogga alla de där långa inläggen som jag väntat med. Allt det tunga och tuffa man tänker på.
Sen ska även jag och Hasse försöka fixa en ordentlig blogg till mig, ny lay out och hela skiten.. känns riktigt bra faktiskt.

Har inga nya bilder att bjuda på i den här nya datorn så ni får en ur arkivet som jag gillar väldigt mycket. Fina Megxikano och Ebba.

 
Precis nu ringde kardiologmottagningen..
jag hade frågat om vaccinering innan transplantationen.. T.ex. HPV vaccinet (livmoderhalscancer vaccinet) och annat.. Tänkte att det vore ju bättre att ta sånt INNAN jag byter hjärta (och äter immunosuppressiva läkemedel) men de har nu bestämt att jag inte ska göra sånt eftersom jag är i så dåligt skick. Det enda jag får ta är influensavaccinet för i år, så jag inte åker på den sjukdomen och inte klarar mig
 
 

Snart ny blogg, förhoppningsvis

Jag och Wiktor satte ihop min "nya" dator igår och snart slipper jag sitta vid wiktors dator medan han sover.
Vi har en hel del att göra i helgen dock, så det blir nog inte mycket bloggande just då.. Bloggen skriver jag oftast i då jag känner mig ensam eller känner att "den uppdateringen borde verkligen vara med i min blogg"..
Anyway, snart när min dator fungerar så ska jag och min IT-händige bror fixa en ny blogg till mig. En där texten inte är minimal och bilderna där uppe inte är så gammla, en som är mer läsbar.
Jag tänker också samla allt om hjärtfelet i ett inlägg som ska kunna gå att "trycka på" i en kolumn någon stans.
För jag tänker alltid på människor som kommer nya till bloggen, eller när jag själv kommer ny till en blogg..
Då vill man veta liksom bakgrundshistorian, man vill få ett hum om vad hela bloggen har handlat om TILLS JAG kom dit liksom..
T.ex. Hejaabbes blogg, jag gillar verkligen den men jag har FORTFARANDE inte tagit tag i att läsa alla hans riktigt tidiga inlägg (från 2005 och framåt), men han har en del "ihopsamlande inlägg" som presenteras på bloggens första sida, vilket gör allt mycket enklare att komma in i.
 

Abbe som harrypotter, bild från hejaabbes blogg
 

Anyway. Jag vill bara säga till er alla att jag mår bra trots omständigheterna. Jag rör mig inte mycket, och då känns allt väldigt bra.. Igår försökte vi fixa iordning lite i hemmet och jävlar vad jag blev trött. Mitt hjärta rusade ett par gånger på kvällen och då fick jag helt enkelt lägga ner..
Idag ska jag sortera tvätten sen ska vi tvätta, både jag och Wiktor.. Jadu.. Wiktor.. . Undra hur han kommer ta allt när det väl är dags?
När dom ringer mig om att dom har ett nytt hjärta.. Hur fan reagerar man själv? Och wiktor, som inte ens vart med vid förra operationen och inte vet hur mycket saker som kommer ske.. Hur reagerar han? Dessutom tycker han det är fruktansvärt jobbigt att titta på människor som har slangar och grejer i sig. Min älskade fina vän. Världens mest trogna och ödmjukaste och snällaste människa, jag tycker verkligen det är synd att han ska behöva uppleva det här hos någon han älskar...


Internationella organdonationsveckan och fortfarande ingen dator

Tjabba, jag sitter vid wiktors dator just nu.. Borde egentligen fixa igång min stationära "nya", men jag känner inte riktigt för det än.. Jag vill blir klar med allt smått omkring först.. Det är skönt att vara sjukskriven just nu för jag hinner ta tag i saker som jag inte haft tid eller ork med förr. Jag lagar mat varje dag vilket jag verkligen tycker är kul (Y)

Anyway, ibland är jag dock lite uttråkad men jag brukar lösa det med att läsa en bok eller sitta och glo på tv (vilket iofs är helt hjärndött, men ja..)
 
Ska nog fixa ihop min dator inom 2 veckor dock, pappa håller på att flytta från sin stora lägenhet till en tvåa och då kommer jag få ett skrivbord som blir superbra till mig.. Och ja, han ska ju flytta innan första november så det är väl inom 2 veckor jag lär ha möblerna här.
 
En sak som är rätt sjukt.. Ibland kan jag gå omkring en hel dag utan att tänka på att jag faktiskt ska byta hjärta.. Ifall det är en riktigt slapp dag, men ändå inte en dag där jag känner "åh vad ska jag göra" utan är mer bekväm i slappandet.. Då kan en hel dag gå utan en endaste tanke på det.. Som för typ 3 dagar sen.. När jag gick och la mig så såg jag min personsökare i byxlinningen och tänkte "ja oj fan! jag ska ju byta hjärta, haha.. helt sjukt".
 
Denna vecka är det förövrigt organdonationsvecka!
Gå in på http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret för att göra ditt val!
I måndags blev jag intervjuad angående mitt hjärtfel, alla myndigheter runt omkring och kampen som man måste ta trots minimal ork.. Intervjun och allt kändes riktigt bra, men de två som intervjuade verkade var mer inställda på att skriva om de negativa aspekterna kring myndigheterna (det finns en hel del..) trots att jag berättade om hur glad jag faktiskt är att mitt liv blivit som det blivit. Jag har fått livskris efter livskris, men helt ärligt. Hade jag inte haft det så hade jag vart precis som vilken annan människa som helst. Jag hade aldrig fått känna av det goda hos människor som finns på t.ex. sjukhus, jag hade aldrig fått en sån god kontakt med mina nära och jag hade aldrig filosoferat riktigt så mycket och utvecklat mig själv innerst inne... Hoppas de får med dom här delarna också i artikeln :)

Första hela veckan utan någon skola

Tja, denna veckan har jag inte vart i skolan alls. Även om ag blev sjukskriven den 22a så var jag i skolan den fredagen för att städa iordning på min labb-plats och för att fixa iordning mina prover i frysen.. Rätt tungt men jag fixade det med lite hjälp av wiktor den sista halvtimmen typ.
 
Förra helgen var jag i jönköping och köpte ny bil, från farmor. Våran underbara A3a är inte riktigt stabil, den krånglar lite då och då tyvärr och nu kan vi inte ha en bil som inte går att lita på eftersom jag står på transplantationslistan.
 
Denna helgen blir det jönköping igen, min farmor fyller år imorgon och det ska firas på lördag (Y)
Så vad har jag föresten gjort min första vecka som sjukskriven? Typ inte ett smack. det suger. Jag har knappt ens rutiner kvar REDAN. Herregud. Titttar på tv minst 3h / dag, oftast uppemot 5...
Dock är det en sak som är bra, jag fokuserar på att hålla mig friskare och jag fokuserar på att försöka ta hunden iaf 3 gg/ vecka eller att gå till affären nån gång i veckan.

Har t.ex. börjat fixa med naglarna för att jag lättare ska skippa att bita i dom, det har fungerat. Jag lagar mat nästan varje dag (wiktor lagade en dag än så länge) och det går faktiskt ok, jag klarar det även om jag ibland sätter mig på en stol framför spisen.
Borstar tänderna 2 gånger / dag verkligen alltid nu, det är sjukt viktigt att hålla rent tänderna när man är transplanterad sen.. och ja, lite sånna småsaker har jag försökt öva på.. Att duscha oftare också, även om jag hatar vatten.. och att tvätta händerna oftare än vad jag gör..

Ah, så det går framåt rent "ta hand om sig själv" men det suger att mina rutiner trillar så fort (typ att gå upp? Jag gick upp kl 11.08 idag och la mig 00.15 igår..) men det är bara ha disciplin och fixa till.
 
Har fortfarande inte fixat min dator, så jag bloggar från wiktors vilket gör att bloggningen inte sker så ofta som jag vill ^^ men det blir ändring så snart vi har köpt ett skrivbord och satt upp min stationära nya dator..

Förövrigt(!) ska jag och wiktor göra massa vettiga saker idag, vi ska plocka undan, diska, torka golv, fixa hyllan osv.. Känns asbra! Får se hur trött jag blir men jag ska åtminstone lyckas laga mat idag och ta disken
 
 

RSS 2.0