Jag ska rösta!

Jag vet nu vad jag ska rösta på. :)
Det slutgiltliga blev helt enkelt miljöpartiet p.g.a. 1. De vill ta bort kärnkraften och 2. det känns helt enkelt rätt! Och egentligen...3. JAG GILLAR deras två ledare.. mest tjejen dock ;D Smart och söt! underbart!






Och ja. Jag är emot kärnkraft. Kan knappt förstå varför man skulle vara för det (iaf inte om man läst fysik b...) men min bästa vän Kirsty är iaf för det hahah det trodde jag inte men lite intressant!

Anledningen till att jag är emot det är p.g.a. risker. Enorma feta risker. Fine vi kan tjäna grymt med energi. Men SO WHAT?. Man riskerar inte sånt som kan hända tycker inte jag.

Men framförallt så tycker jag inte vi ska göra samma misstag som våra förfädrar.
Ja.. Vi använder olja till ALLT tänkbart. Svinbra, det tar ju aldrig slut nej nej.. och så slutar det med att våra barn och barnbarn och kanske barnbarnsbarn i vissa fall, ja DOM får ta hand om skiten som t.ex. global uppvärmning (Y)! Svinbra.


Nu säger jag INTE att kärnkraftverk skapar global uppvärmning. Nej. Men alla avfall. Placeras under mark i 40 000 år. MINST. Ja. verkligen toppen! Låt allting bli ödemark?.. Ne förstår verkligen inte hur folk som värnar om miljön tänker att det är bra med kärnkraft för vi får energi. Om man tänker ett steg längre så tycker jag isånnafall det är bättre att dra ner på energianvändningen....



Anyway vad tänker ni??
Har ju även läst fysik B så vet ju lite vad det handlar om och hur stört komplicerat varje kraftverk är.. Jävligt ballt måste jag säga men ABSOLUT inte vad vi ska satsa på när det gäller att få fram energi.

Dessutom.. Har inte sverige redan röstat ner förslag om fortsatt kärnkraft bygge?....











Kommentarer
Postat av: Ahlen

Framför allt är väl partierna som förespråkar kärnkraft överens om att det mer är en "tillfällig" lösning tills vi får bättre metoder för förnyelsebar energi (har jag för mig i alla fall). De anser helt enkelt att det är bättre med kärnkraft än att importera el från smutsiga kolkraftverk, som släpper ut massor med växthusgaser och annan skit (och det är inte precis billigt att importera heller). Vindkraften, vattenkraften och det andra förnyelsebara vi har i Sverige räcker inte på långa vägar för att täcka dagens energibehov. Fram tills att vi får bättre lösningar (som fusionskraft) är nog kärnkraft det minst dåliga alternativet.



Och avfallet grävs ju inte precis ned några meter under marken, utan i ganska rejäla behållare som placeras många hundra meter under marken i urberget. Risken att det läcker och ödelägger stora delar av marken ovanför är inte precis stor.

2010-08-26 @ 12:54:03
URL: http://ahlendenriktige.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0