Rutin på vardagen och att orka med allting efter operation!

Nemen! Heeeelloo-oou! ;D

Trots min suuuuper svidande dumma hals så är jag glad idag. Vädret är toppen (fast svinkallt..), mina hundar är glada och jag är INTE TRÖTT trots att jag la mig 01 och gick upp 08 :) NICE som fan!

Önskar dock att min hals bara kunde fixa till sig nu nu nu!
Var precis ute med hundarna.. det var mysigt! Jag trodde jag skulle hata det.. eller inte hata.. men inte gilla iallafall!
Dom har ju vart borta nu i en vecka hos Hasse (och leena som var där), bara för att hasse ville iprincip :) det hade gått superbra och dom hade skött sig o.s.v... Plus att hasse själv hade skött sig med att gå ut med dom ;)
Förstår inte att jag.. orkade.. Jag orkade faktiskt gå med hundarna, heeeela vägen runt mjölkafållan, nyvaken och trots det svinkalla vädret och tycka det var faktiskt roligt! Då tänkte jag "what? vad säger mitt huvud!?" haha! Men det var sant.. där stod jag, längst bort i parken (jag hade först planerat att bara gå halva parken) men vips så hade mina fötter bara vandrat vidare, dom hade orkat!



Då tänkte jag.. men... va? Vad är det med mig? Har jag saknat hundarna så mycket? Men sen kom jag fram till...Två saker faktiskt..
1. det där med rytm vardagen, vanor man gör och mönster man följer varje dag.. Jag har börjat få in ett sånt, trots att jag inte går i skolan.. Nu har jag träning två gånger i veckan, går upp "tidigt" (iaf runt åtta eller halv tio senast), går och lägger mig i tid (förrutom igår.. pratade med tim och hasse om spel hela kvällen), jag har så många sjukhus/tandläkar möten nu dom senaste två veckorna och denna veckan så det har blivit lite rutin på det hela.. Äsch, ni förstår säkert. Rutin på vardagen, det börjar jag få! och då är man inte så tjurig på morgonen tror jag..
2. Men framförallt så tror jag att det beror på min hjärtoperation, faktiskt!
Jag har gått till affären nästan varje dag i en vecka, om inte två! (också en rutin grej antar jag ;)) detta tror jag har stärkt mig enormt. Inte bara med kondition osv. Men jag har inte ens klagat och sagt "NEHH PALLAR INTEHHH någon annan får gå!!!"
Jag har bara done it, inte för jag ska svälja och göra allt.. utan för jag inte brydde mig speciellt mycket om jag blev tvingad att gå till affären, trots att det var varje dag mer eller mindre..
När jag kom fram till att jag INTE klagar på det, då förstod jag ganska fort att... varför inte? Varför klagar jag inte? det är ju fortfarande lika jävla piss tråkigt att gå till affären, isnt it?.. Jo det är det! Men jag ORKAR.. jag orkar på ett helt annat sätt.. jag är helt... uppe i molnen och chockad just nu när jag kom fram till det här.. så jävla amazing att jag märker det nu, redan.. Jag HOPPAS att jag inte bara drar massa slutsatser nu utan att det är så.. för jag hoppas verkligen att det beror på att jag orkar mer..

Fast.. en gång.. haha. . då gick jag till affären och fick bära kassar som väger ton typ.. det var meningen att tim skulle hänga med, men eftersom jag skulle handla grejer till våran 4årsdag så ville jag göra uppdraget själv! Det var faktiskt inte SÅ mycket på lappen som jag skulle handla.
Bröd, Mjölk, Lätta och pålägg har jag för mig.. Plus en pizza till tim..
Bröd x 2 .. man tror inte det väger så mycket, men det gör det faktiskt.. ca 900g + 500g är typ 1,5 kg
Mjölk (1,5l x 2) är typ 3 kg.
Lätta + pålägg (600 g + kanske 300 g) ca 1kg

man kanske tror att det inte blir så mycket vikt och inte så tungt, men det är det.. speciellt om man kollar på lilla milla på 37 kg.. det är en ganska stor vikt i jämförelse med min egen, plus min muskelmassa är väl inte direkt stor och tränad ;)
5,5 kg + en pizza.. säg kanske 6kg.. det är fan 16% av min vikt.. och det var TUNGT.. tänkte ju såklart även köpa mina saker till tim (frukter och nötter m.m.) men det kände jag inne i affären redan att jag aldrig hade kunnat bära..



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0