Kommentarrrrrrrr

Ahlen om Jag ska rösta!:
Framför allt är väl partierna som förespråkar kärnkraft överens om att det mer är en "tillfällig" lösning tills vi får bättre metoder för förnyelsebar energi (har jag för mig i alla fall). De anser helt enkelt att det är bättre med kärnkraft än att importera el från smutsiga kolkraftverk, som släpper ut massor med växthusgaser och annan skit (och det är inte precis billigt att importera heller). Vindkraften, vattenkraften och det andra förnyelsebara vi har i Sverige räcker inte på långa vägar för att täcka dagens energibehov. Fram tills att vi får bättre lösningar (som fusionskraft) är nog kärnkraft det minst dåliga alternativet.

Och avfallet grävs ju inte precis ned några meter under marken, utan i ganska rejäla behållare som placeras många hundra meter under marken i urberget. Risken att det läcker och ödelägger stora delar av marken ovanför är inte precis stor.





Förstår hur du och politikerna tänker men det ändrar ju inte mig direkt. Sen också är politiker alltid så jävla falska herregud.. säger en sak och gör en annan.. haha så tror knappast dom kommer arbeta extremt mycket på att komma fram till nya energikällor när de fått sin sak igenom.


Vet hur avfallet hanteras men hjälper inte direkt. Urbergen finns inte så djupa överallt och det t.ex. som dom gräver ner i oskarshamn har gett utslag på marken där man går. Så trots deras behållare och flera meter ner så spelar det ingen roll. Det är farligt

Kommentarer
Postat av: Ahlen

Först och främst: Ta gärna bort min mailadress.



Sedan vet ju alla om riskerna med kärnkraft, men det skulle helt enkelt inte fungera att avveckla den i dagsläget. Det skulle som sagt bli dyrt att importera en majoritet av energin, och den energin skulle dessutom bli bra mycket smutsigare än den från kärnkraft. Är det något som har bidragit till att ödelägga områden är det kolkraftverket i exempelvis Polen.



Det i Oskarshamn är inte slutförvaringen, utan bara en tillfällig förvaring i väntan på att det ska vara tillräckligt lite radioaktivt för att kunna slutförvaras. Givetvis är inte urberget tillräckligt djupt överallt, men hur svårt kan det vara att välja ett ställe där det faktiskt är tillräckligt djupt?



Du menar de falska politikerna som redan stöder forskningsprojekt med fusion, energikällan som är långt mycket renare än kärnkraft och som till stora delar endast kräver havsvatten? Nej, de kämpar säkerligen enbart för kärnkraft...

2010-08-26 @ 17:23:02
URL: http://ahlendenriktige.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0