Ryhovsvisit

Abo, för mycket information gör maskineriet slött alltså..Jag somnade efter att vi kom hem från sjukhuset..

Haha.. Fyfan säger jag.. Vi kom dit 08.30 och då skulle jag till...Medicinavdelning B, specialistmottagning 1 i hiss D från lingonstigen om jag inte minns fel..
EKG gick snabbt med sugpropps-funktionen men ack så kallt! Dom sugpropparna pumpar ju ut svinkall luft så medans sköterskan försökte fint och lätt sätta på de där sugpropparna på min kropp så började jag hacka tänderna, då spände jag mig för mycket för helt plötsligt kunde inte tanten sätta på propparna mer så hon bad mig snällt att "slappna av"... JAHA?! haha det var ju lätt.. svinkallt ..

Jag gjorde mitt bästa för att slappna av och efter några försök så fick hon på den sista jobbiga proppen..
Sen  sa det tjoff, maskinen arbetade, klar, jag slänger på mig kläder, får ett brev som innehåller pappret med EKG resultatet sen går vi.

Då ska vi först bara "anmäla oss" att vi har kommit fram (ja, efter ekg.. ekg räknas tydligen som en förberedelse här på vuxenavdelningen, så var det inte på barn..), det gör man om man följer lingonstigen bara längre bort, på entreplan.. så hissen igen (Jäkla hiss alltså! den var helt koko, jag blev livrädd. den startade med en smäll och stannade med en duns)...

Efter anmälan så skulle vi ta hiss F, våning fem om jag minns rätt.. Klinisk fysiologi avdelningen. Där fick vi sitta i "Lilla väntrummet" i ca 12 minuter, under tiden så gick mammas kompis Luci förbi så det var ju lite trevligt!

Efter våran lilla väntetid så kom ultraljudstjejen (kommer aldrig ihåg hennes namn!) som alltid ser så glad och pigg ut.. sen har hon ett väldigt speciellt sätt att prata på..mjuk röst och ingen konstig dialekt, men...typ.. som mona sahlin är lite konstig när hon pratar "vi tycker att....för sverige så ska människor.... allla människor....kunna ha samma förutsättningar" typ.. pauser osv..


ANYWAY haha tillbaks till ämnet! Kvinnan hade med sig Mohammed Ali som var kardiolog och skulle lära sig den nya ultraljudsmaskinen.. där låg jag och blev undersökt i kanske 30 minuter och sen var det blodtryck som var nästa grej på schemat..

Det gick såklart inte som det skulle..Blodprov och blodtryck är fan omöjligt att ta på mig.. eller inte omöjligt.. men jäkligt svårt.. så då tog dom en doppler-maskin och tryckte mot handen istället så det lät ur en högtalare, så man verkligen hörde..
Done med undersökningar!


Ut till "det stora väntrummet" och vänta på att doktorn hade tittat på all information.. Satt där i ca 15 minuter och sen var hjärtläkaren redo för besök.


Nu kommer jag inte ihåg all information han gav mig. men det var en jävla massa.. Dom hade förresten glömt att söka efter mig, efter operationen. Man brukar ha en "kontroll" ca 2 veckor efter ett sånt stort ingrepp som jag gick igenom.. men dom hade på något vis glömt bort mig.. dummisar..

Det var ju därför jag frågade vad fan som pågick när jag "beställde" min tid som jag hade idag..
Alright.. Han skrev ett sjukintyg till mig (TACK!) och överröste mig verkligen med information.. jag fick ny medicin igen.. (palla!!! innan kunde jag leva utan medicin, nu har jag två för hjärtat..störande)..

Och ö... vad mer... äsch! Efter vi hade pratat i kanske 40 minuter så skickade han iallafall tillbaks mig till där vi "anmälde oss" på morgonen.. Det är där sköterskorna är som SKULLE ha kontaktat mig för länge sen men inte gjort det.. Jag fick träffa en sköterska som kommer vara som "kontaktperson" mellan mig och hjärtläkaren om jag undrar över något..

Hos sköterskan så fick jag två nya tider... En för sjukgymnastik och en för titiering av medicinen (dom ska ställa in och se hur det går med den nya) ...och även också en hel del information här med..

Sista stoppet vi skulle göra i sjukhuset var AVK centralen (waran-tjejerna..) för att höra mig för hur det blir med tandläkaren och waran + penicilin.. där fick jag också en ny träff tid.. så jävla mycket info haha jag var ju alldeles nyvaken från början när vi kom dit..

Innan vi kunde lämna sjukhuset på riktigt så skulle vi såklart gå till apoteket och ta ut min nya medicin som jag ska börja med ikväll...

11.45 var vi hemma och då fikade vi med farmor som var på besök, sen somnade jag i två timmar..

Nu ska jag såklart ringa tandläkaren också.. för att berätta om min nya medicin, det var tydligen också viktigt..
ooooch fixa alla papper jag fick från sjukhuset.. så jag har ordning och koll.. skriva upp alla nya tider jag fick för möte m.m.
Därefter ska jag på promenad! Vandra iväg till posten och posta ett paket och sen får vi se om det finns mer viktigheter annars så blir det att läsa engelskaboken :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0