Enda sen studenten..

så har jag blivit lite mer.. relaxed med att uttrycka mig om allt jag finner irriterande, eller vill påpeka att det inte passar mig på något vis. Att jag oftare vart tyst istället för att ryta till om någon behandlas dåligt.. jag tror det beror på att jag dels inte har hängt så mycket med människor, vilket då minskar risken för att se idiotin ..
Men också pga att jag vart alldeles trött.. Utmattad. Jag har ständigt pluggat och i skolan har det bara vart föreläsningar.. Inga "raster" där man har tid att se sig om efter hur människor beter sig.
dessutom så är det ändå högskolan jag går på, där är det väl förhoppningsvis en högre nivå av civilisation och empati än i ex gymnasiet..

Men jag har kommit igång med det igen, att påpeka till folk när de är överdrivet elaka eller slänger ur sig "skämt" som bara är nedvärderande eller förödmjukande för någon.. jag tycker inte sånt är okej någon stans faktiskt.. Så har jag alltid tyckt, och alltid sagt.. men på senare tid har jag inte behövt det.. Dels för att jag inte hängt med "bekanta" (och de jag verkligen väljer att hänga med som är nära, de beter sig inte så..) och dels för att jag inte har gått på fester mm.. Men enda sen klassåterträffen för skolår 7-9 så tänkte jag på att .. vafan.. det är ju jag ändå..
Jag har hittat tillbaks till det, där jag sjävlsäkert står och pratar om hur jag tycker att folk beter sig illa och varför.
Många gånger hamnar man bara i att de totalt förnekar det och försöker skämta om något annat, men i vissa situationer når man fram, och det är dem gångerna som är viktigt.

Det är viktigt att man aldrig slutar säga till när folk beter sig fel eller pratar på ett dåligt sätt om människor eller folkslag eller wahtever. Allra helst int nu när Sverige är påväg åt främlingsfientlighetens håll, när Sverige försöker arbeta mer med sin feminism och genusprylar.. Det är viktigt att inte bara vara tyst. Att alltid säga till när någon beter sig illa.
Mobbning är aldirg okej.
Att säga fula elaka saker om en vis typ av människa är inte heller rätt. Vi dömmer fan för mycket för snabbt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0