Idé att testa nytt på Mors Dag!

Hej hej alla ! Jag skulle sovit vid 22 men fastnade bland massa olika recept på mat och kakor.. haha
Så jag kom att tänka på en sak. Jag ska börja posta recept i min blogg med. Så folk kan ta del av det om de vill, eller bara för att fylla ut.. ibland har man ju inget att skriva om. Imorgon är det måndag: det betyder MEATLESS! :D Vi ska testa vegetarisk lasange ! jag är sååååå intresserad av vad jag kommer tycka om den. haha.. Helt euforisk..

Förövrigt så käkade vi något RIKTIGT jävla gott idag som går så jääävla fort.
Bakad potatis (i micron!) med en egenpåhittad röra till som är fucking delicious. SÅ tänkte skriva det receptet som det allra första, helt enkelt :D

Dock blir det ingen bild till det här receptet, men ändå! :)

Ingredienser:
Bakad potatis (antal bestäms utefter hur många ni ska äta och hur mycket var person äter)
2,5dl vanlig creme fraiche (gäller 2 pers)
1pkt bacon(Gäller 2 pers)
3dl ärtor (Gäller 2 pers. Frysta och tinade i vatten, de ska vara spänstiga och halvt kalla fortfarande. Micra helst inte!)
Allround/grill-krydda i mängder.

Utförande:
Snitta en sida på bakade potatisen i ett kors
 
Micra potatisarna på full effekt i ca 20 min MEN vänd potatisarna ca var femte minut så de inte bränns i botten och blir ojämt varma. Observera: de blir sjukt varma så använd ungshandskar då du ska vända dem.
 
Under tiden steker du baconet knaprigt och tinar ärtorna så de blir som det står ovan. Personligt tips är att bara hälla i ärtorna frysta i ett rätt stort glas, sen hälla på ljummet vatten och låta dem stå.
 
Cremefraiche blandas ihop med mycket allround/grillkrydda, det ska vara så pass mycket att det faktiskt ser lite gräddvitt ut i cremefraichen och absolut inte helvit som den ser ut från början.

Bacon + baconfett hälls i creme fraichen och rör om snabbt och nogrannt (se helst till så röran inte är för salt innan ni häller i baconfettet, för det kan lätt bli så) och sen hälls även ärtorna i.

När potatisarna känns klara (känn med en gaffel i snitten ni gjorde) så tar ni ut dem och "öppnar" dem genom att trycka på sidorna så snitten öppnas upp.
Detta är sjukt varmt, akta er.
När ni öppnat upp dem så lägg en bit lätta/bregott whatever mack-smör i den potatisen och sen ät ihop med röran.

Såhär ser röran ut (blev över från middagen, våra potatisar var väldigt små)




Utöver detta vill jag bara säga Grattis till alla mödrar där ute :)

I onsdags handlade jag en present till min mamma som jag postade, men bara en av tre tuber med krämer var kvar i paketet när det väl kom fram. wtf ?! postenjävel.
Passade även på att handla en clutch-väska som var helt vit. som jag har letat!
 

199kr, märket heter som min hunds riktiga namn.. Don Donna
och fyfan vad jävla pinsamt det ens är att uttrycka att hon heter så. HAHA ! Ja visst, jag vet, alla stora bloggare och kändisar har sina hundar namngivna till Armani, Prada, Gucci och whatever.. Men jag tycker det är otroligt pinsamt och töntigt.. Jag har som sagt inte namngett min lilla vovve men jag älskar min Donna ändå <3..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0