Förvirrad och fundersam

Nu har jag läst i halvtid snart två månader och jag har fortfarande inte hittat något som känns vettigt eller värt att göra under dagarna.. Sitter med diverse småspel och kollar på serier, inte alls nice tycker jag... Sökte kvinnojour som volontär, och det startar i vår... Så vi får se hur det blir med det eftersom jag kommer få svar från läkaren innan dess hoppas jag.. Igår bestämde jag mig för att göra en resa som få svenskar nog vågar.. och kanske tyvärr få faktiskt vill... Jag ska interagera mycket mera med muslimer.. Inte för att jag på något sätt är intresserad av att bli muslim, men jag vill veta om de nu är så jävla annorlunda, jag tror inte det nämligen.

Vi har fått ut lappar från hyresvärden där det stod om att ABF i samarbete med Willhem har skapat studiecirklar.. En av studiecirklarna kallas "Livet i området" och handlar om demokrati, trygghet, försäkringar, bostad osv.. Och det blev jag rätt intresserad av när lappen kom en kväll av en ung kille som delade ut bladen, han verkade vilja göra en skillnad i samhället.

Sen dagen efter läste jag den här artikeln och kände bara att det är åthelvete med vart vi är påväg. Kvällen innan hade jag dessutom sett en otroligt deprimerande och ja.. surealistiskt sarkastisk (trodde jag, tills jag insåg att den var gjord på fullt allvar) video... Där någon hade ändrat John Lennons "Imagine all the people" till någon jävla hyllning till Svenskarnas Parti.. Så inte nog med att budskapet sög pung, utan rösten var ju fan gräsligaste jag hört på länge...
 
Så nu ska jag ge mig ut i studiecirklarna på tisdagar eller onsdagar tänkte jag :) Ska även försöka ta med min granne här nere. Hon är trevlig och även hennes familj, men vi har inte riktigt connect-at än eftersom vi inte har haft något att göra tillsammans.. En gång försökte jag häna lite med henne så hon kunde få höra mer svenska, men det blev väldigt få gånger och ja, sen rann det ut i sanden.
 
 
 
Bra bok förövrigt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0