Mekanisk eller biologisk?

Jag har fått hem en folder/liten bok som heter "Din hjärtoperation".
Hela boken kan även hittas här http://www.skane.se/upload/Webbplatser/USIL/Dokument/Division2/VOKranskarl/heart.pdf

I boken finns massor med info, bl.a. om de olika klaffarna.
Såhär ser dom ut.



Den översta är en biologisk klaff, gjord av djurvävnad.
Den understa är en mekanisk klaff, gjord av pyrolit.



Så fort jag hade läst foldern så var jag bestämd. Jag skulle ha den mekaniska! Då slipper man operera sig igen eftersom den håller hela livet. Det enda man måste göra är att käka  Waran (blodförtunnande medicin).

Efter att jag & Kirsty (via msn) letade information om Waran så hittade jag att det ger en hel del problem. Dock hade jag en folder om Waran men hittade ännu mer information på internet.

Men jag ville fortfarande inte operera mig en gång till, det kändes hemskt.

Jag rådfrågade min doktor, Ulf, och han sa att jag borde verkligen ta den mekaniska eftersom den är medicinskt mycket bättre. Dock babblade han vidare, eftersom han är en mycket bra och väldigt mån om att ge rätt information, och sa att "om du vill ha barn så kanske detta inte är det bästa alternativet".


Jag visste redan att det kunde bli komplikationer av Waran om man blev gravid. Dock sa min läkare mer eller mindre att det är inte ens ett val att bli gravid, för man klarar inte av det. Detta chockade mig.

Pappa & Mamma som ville att jag skulle ha den biologiska blev lite lättade av att veta att jag inte var helt bestämd igen.
Jag ville ha barn, oavsett vad. (btw vem fan som är 18 år ska behöva tänka på om man någon gång i framtiden vill ha barn?! Det är inte rättvist!)
A
nledningen till att Mamma & Pappa inte ville att jag skulle ha den mekaniska var för att med Waran så måste man alltid vara försiktig. Man får inte resa utan att verkligen kolla upp så mängden stämmer, man får inte byta ut någon matvana, man får inte typ trilla utan att åka in till akuten och kolla för inreblödningar o.s.v.

Anyway. Jag bestämde mig tillslut för den biologiska..
Den biologiska klaffen ska klara sig i ungefär 10 år... så det kommer bli en operation till. Frågan är när jag får barn... jag vill ju ha det när jag är 28.. Då ska jag samtidigt opereras? äsch! orkar inte tänka på det nu... bläblä!


Nu är det time for Risk! BAJ! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0