Ärlighet..



Förresten... tänkte ta ett disskusionsinlägg här..
Jag ljuger i princip aldrig. Drar aldrig några vita lögner. OM det inte är så att någon annan ber mig att göra det, för att rädda den andre människan..

Och jag avslöjar aldrig något som jag har lovat att inte säga...OM det inte är så att människa A säger : Lova att berätta vad människa B säger. Men då skulle jag sagt till människa B att jag inte KAN lova.. för jag har lovat någon annan, något annat...

Det är många som tycker jag är överdriven när det kommer till att vara ärlig.
Men också väldigt många som verkligen uppskattar det.. Som vet att om man kommer till mig så är det inget som sprids, om man vill ha ett ärligt svar på någon åsikt så vet man att det är mig man frågar o.s.v... Inget rövslickeri osv..
ÄNDÅ tycker jag att det värsta som finns är att SÅRA någon. Vara DUM. det är så onödigt. Människor ska vara snälla. Jag önskar verkligen det. Tänker väl lite som en hindu där.. man ska vara snäll. Karma, saker kommer tillbaks osv..

men ja.. Om jag hatar att såra folk men ändå är så oerhört ärlig så det KAN såra folk ibland? Hur går det för sig då..
Ibland går det inte för sig.. Men en sak jag måste tillägga är att jag är INTE BRUTALT ärlig. Om en vän frågar mig hur hennes nya glasögon passar på henne. .Då säger jag itne "DEt var det värsta jag sett omg omgomg" För det är SÄLLAN som jag tycker sånna brutala saker på riktigt.
Jag TÄNKER helt enkelt oftast snällt. Men även om glasögonen inte är fina så säger jag väl "ne men..du passar bättre utan dom men det var ju ingen katastrof som det kan bli på vissa"
För så tänker jag oftast.

Jag har alltid velat att alla ska vara lika ärliga som mig. Men när jag tänker efter nu. Då vill jag inte det. För jag tror folk tänker mycket mer hemska och elaka saker än vad jag gör.. Oftast (om jag inte är fly förbannad, vilket jag SÅKLART kan bli) så tänker jag inte så hemska tankar om folk..

Är det någon som följer med på vad jag menar?? o.0

Hursomhelst, mina VÄNNER som läser här, kan ni svara mig:
Är det JOBBIGT att jag är så jävla ärlig? Är det störande? Är det sårande?


För OM det är så, då vill jag nog faktiskt inte vara så ärlig mer..
Innan var min teori "man sårar folk om man ljuger och ljuget kommer alltid till ytan någon gång, då blir personen ännu mer arg" Och jag HÅLLER fortf. på den teorin.. men sen kan man ju också göra det lite mer vetenskapligt alltihopa och faktiskt göra en undersökning, HUR TYCKER mina vänner egentligen...?

Sen också det där med vita lögner.. Där har jag en annan teori "men om det ändå inte är en big deal med vita lögner så är det ju inte heller en big deal att INTE ljuga om dom små onödiga sakerna".. men då säger bl.a. pappa "men det kan såra".. och det kan det ju såklart.. men jag vet inte..

Så.. jag vet inte vad det blev för disskusion.. men det blev känslor och tankar..
Hur tycker mina vänner egentligen..? Svara gärna =) No hard feelings, jag lovar.
Detta är väldigt intressant för mig.. för jag har uppfattat det som att folk gillar det, folk vet var dom har mig och folk går till mig när dom har problem just för dom vet att det stannar hos mig..
MEN vissa andra uppfattar det inte så.. vissa uppfattar det som om jag är elak.. det är inte liksom det jag vill..

Så.. Hur uppfattar ni mig är jag är så ärlig? Alla kan svara på den
Sen mina vänner.. Är det jobbigt, sårande och störande när jag är så ärlig eller är det bra?

Kommentarer
Postat av: mc

Jag tycker att det är asbra att du är ärlig, all times. Men om det är nåt jag vet att du inte kommer gilla o tror att jag kommer bli sårad av svaret så skiter jag i att fråga.. :p haha..

men jag tror, eller vet, att det finns de som tror att du inte är ärlig, bara elak. Men samtidigt kanske man inte alltid måste yttra sig om allt man tycker. Jag låter bli oftare än de flesta tror jag eftersom jag har ganska mycket åsikter, kanske främst om hur folk ser ut, beter sig.

2010-10-25 @ 18:03:18
URL: http://insomniia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0