Torsdag 2 september. Operationsdagen. Del 1

Dagen började dagen med att bli väckt kl 06.00 som vanligt och tog lite piller... Skulle göra ytterligare en dubbeldusch...
Innan duschen så spelade jag in en video som jag tycker är ganska kul haha.. hoppas den fungerar ;D





Nu dog kameran. fan.. hahaha får bli två delar av operationsdagen för har sjukt mycket bilder och videos från uppvaket som Tim & Hasse har dokumenterat..berättar iaf i text genom hela dagen så blir det bara bilder i del två...
OBS. Nästa inlägg kan vara lite stötande. Jag tycker inte det är direkt äckliga bilder.. det är liksom bara tusen slangar och en uppsvullen (haha ser ut som en fläskpadda) camilla som är lite gul, blå, lila, grå aktig... svettig är jag också på vissa bilder.. videosarna är väldigt svåra att höra... eller det är svårt att höra vad JAG säger eftersom jag var ju helt hög...
Och även people on drugs kanske kan vara lite offensive för folk men herregud liksom.. aaanyway ni får ju kolla så mycket ni vill, ni har väl själva lite koll på hur känsliga ni är..
Ingen video från operationsdagen är "Äcklig" på så vis att dom drar ut slangar ur min kropp. Så just DOM videosarna kan jag förstå verkligen att folk mår illa av eller äcklas av.. men tänker som sagt skriva en varningstext innan videon läggs upp...

Iiiiiiiallafall... efter duschen så fick jag syrgasslang i näsan och en vit skjorta..
Fick något medel in i armen med men vet inte riktigt vad det var för något haha...
och ... jadu.. En lugnande tablett fick jag med och har video på vad den gjorde med mig hahah riktigt kul tycker jag men emma tyckte det såg hemskt ut på videon stackarn <3.. Jag blev helt enkelt väldigt fnittrig och kunde inte riktigt ha koll på min motorik..

AAAAAAJ NU nös jag. FAN vad ont det ska göra ... uschhhh!

AARGH!! jaja.. iallafall efter den lugnande så tog det väl inte lång stund innan jag blev skjutsad till operationsrummet typ.. Narkosläkaren stod där och skulle förbereda mig.. klockan åtta var jag iallafall hos henne och hennes assistenter.. var ytterst lite nervös (inte så konstigt efter den där lugnande haha) och sen började de koppla på EKG sladdar..
eller .. haha ni alla vet ju inte vad det är såklart..
Det är vanliga små klisterlappar som man kopplar en maskin till som mäter hjärtats slag typ.. inget som gör ont eller något alls..
Efter det så .. hmm kommer inte ihåg allt dom gjorde men aa..
Jag fick en grön mössa och de packade in mitt hår.. Och ett stort varmt täcke.. Mums! Sen fick mamma och pappa inte vara med mer för då körde de mig lite längre in i rummet..
Så då tittade jag mest på alla sköterskor som hade gröna kläder och var väl ganska .. borta redan då..
Fast jag minns att jag försökte komma ihåg så mycket som möjligt eftersom jag visste att jag skulle somna snart..
Dom satte stora, svinkalla, plattor på typ axlar och lite på ryggen.. samt små plattor på huvudet (tror dom skulle mäta hjärnan) men vet inte vad de stora på ryggen skulle göra..

De körde även in en kateter (typ slang.. finns massa olika sorters katetrar) i höger handled in i en ådra för att mäta blodtrycket mycket mer exakt än vad ett vanligt blodtryck gör... hmm.. sen minns jag bara att dom sa typ något med "snart somnar du " och jag minns att jag tänkte "ska se hur länge jag är vaken" men hahaha.. ögonlocken blev svintunga och jag slog ihop riktigt fort...Sen sov jag.. i tretton timmar..

Här kan jag ju inte berätta något mer.. vet bara att under tiden jag var sövd så gjorde de två saker..
Först gjorde de ett speciellt ultraljud där de använder en kamera och går ner i halsen helt enkelt.. Filmar hjärta och lungor på ett annat sätt än vad  röntgenplåtar, MR röntgen och vanligt ultraljud gör..
Där såg de iallafall att det INTE var ett membran som var problemet utan problemet var för mycket vävnad runt klaffen och att den var stel..

Efter det så opererade de mig i ca 7,5 timmar..Och anledningen till att jag var sövd så länge jämfört med vad operationen tog så var det för att alla värden måste vara stabila och bra innan de kan väcka upp en.. Eller innan de BÖR väcka mig..


Så .. efter tretton timmar slutade de ge mig narkosmedel.. då var klockan ungefär 21.10 (mamma har informerat mig hah hon sitter här bredvid <3) och vid 21.30 var mamma och tim uppe hos mig..då hade jag vaknat till. jag var medveten ..
Jag hade fortfarande kvar respiratorn och kunde inte prata .. ville skriva vad jag tänkte säga men hahahahahaha det gick verkligen skitkasst.. ni ska få se mina fina mästerverk sen när kameran är igång..

Anyway.. Jag kommer inte ihåg något alls förrens typ 22.50.. det är liksom 1timme och 40 minuter jag var vaken som jag inte minns något alls av. TUR är väl det för när de drar ut respiratorn ur halsen kan det ju inte vara direkt kul ..

Förresten en respirator är en maskin typ som går ner i halsen en bit som hjälper en att andas..
Öhm.. ja.. Just det.. Pappa, klas och hasse var även där .. De kom typ 21.45 eller något sånt..

Jag tror att anledningen till att jag ens kommer ihåg NÅGOT vid den tiden är för att en sköterska sa att "nu måste ni gå" eller något sånt till min familj.. Då tror jag att jag reagerade starkt. Förresten mina reaktioner är mycket starka och jag fattade allting när jag väl var där (ser man på videosarna) men jag minns absolut ingenting förrutom precis när min familj skulle gå.

Då minns jag att Klas hade en super kall hand.. Hasses ansikte med skägget var lite difust.. Mamma pussade mig på huvudet och det minns jag och sen pappas röst..
Tim.. haha. minns bara hans tjocktröja.. den är lite graffitti-liknande och hade en lila fläck i grafitti stil.. den minns jag .. haha..
Mamma säger nu att tröjan hade han bara direkt i början när dom kom.. så jag minns det från DÅ.. haa.. så himmla vimsigt alltihop..

men men.. sen efter elva så minns jag nästan allting.. eller.. Jag var iaf väldigt väldigt medveten efter det.. Jag spenderade hela natten (alltså fredagsmorgon väldigt tidigt) med att spy.
Spydde minst 60 gånger. Helt sjukt. Från 11-02 spydde jag upp saker. Sen hade jag inget kvar. Då spydde jag tre gånger något som liknade blodklumpar typ. Sen blev jag så arg på att det gjorde ont att spy "blod" så då sa jag att "ge mig dricka även om jag spyr upp det. Det gör inte lika ont att spy vatten" så då fick jag det..
Just det. Jag låg på INTENSIV avdelnigen under den här tiden efter operationen såklart. Alla där var så himmla trevliga!
Så.. jag sov iprincip ingenting på hela natten.. från typ 23 på torsdagen till typ 09 på morgonen på fredag spydde jag ..

helt sjukt ahaha.. men jag mådde SÅ BRA! det gjorde inte ens lite ont att spy o.s.v. för jag hade ju så mycket droger i mig.. Men efteråt gjorde det sviiiiiiiiiiiiin ont i "spy musklerna" vill jag lova.. fasen..
Anyway.. vid fredagen där på morgonen slutar jag nu för ska se på The good wife nu och plus att det handlar inte om operationsdagen ;D


Hoppas ni enjoyade allt!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0