Sjuksköterskor på strejk?

Alltså. Nu jävlar.

Detta blir ett diskussionsinlägg, tyvärr på en dag jag egentligen inte har tid. Men detta är ett viktigt ämne.

Vanligvis så talar jag alltid gott om sjuksköterskor. De flesta jag har träffat är underbar. Men varför? Jo. för dom har en innre känsla av behov att hjälpa folk. Dom gör inte skiten för pengarna. dom valde detta, SJÄLVA.
precis som dagens sjuksköterskor så VÄLJER man detta själv. Sen står dom med plakat som säger "TA INGA JOBB MED EN LÖN UNDER 24000"
ärligt talat.. -> TJUGOFYRA <- tusen?!
de kanske inte är så bra på matte men DET ÄR EN JÄVLA massa pengar. För en INGÅNGSLÖN!?!?!?
 
Det dåliga här är inte bara att det är en sjuk stor summa pengar, utan att de faktiskt förhandlar när det är sånna här tider. Folk står utan jobb, ta ett jävla jobb och get ur ass moving för fan.
Jag förstår inte helt seriöst vad de är förbannade över..

Jag vill hjälpa människor i mitt yrke. Jag vill ha pengar så att jag kan betala min hyra och använda mig av lite pengar själv. Det är NYUTEXAMINERADE människor vi talar om. Inga proffs någonstans..

ne. Det dumma är att jag vill hylla alla sjuksköterskor. För en enda anledning. De flesta som jag träffat på  har vart helt underbara. Men de har inte heller vart sånna giriga monster.
jag blir ledsen.
Det är liksom inte direkt en ENORM belastning i deras utbildning, alla sjuksköterske studenter jag känner är ute och super dagarna i ända typ.. Nej. jag vet inte riktigt vad jag vill säga förutom att man kanske ska sluta vara så girig ..

De har en fin utbildning, ja. De kan få jobb på den utbildningen, ja. vill dom ha 24000 för det så är det desto svårare att få jobb på det. alltså. tjugofyra tusen??!?
Fan vad sjukt.

En industriarbetare bär säkerligen lika tungt som en sjuksköterska, dom får 17000 i ingångslön.. Med större risk att bli arbetslös än en sjuksköterska..

ne. jag tror det är en generationsfråga. Fan vad människor i vår generation är bortskämda jävla as. fy!
Det är ju studenter i nuläget som" gör uppror" medan de jag träffat är ur en äldre generation..


äh. vetifan. Har ni några synvinklar för jag vill verkligen få lite annan syn eller några fler argument vad det kanske kan bero på... 

Kommentarer
Postat av: Merima

Hej!



Reagerar lite på detta. Förstår hur du tänker men 24 000 är faktiskt inte så mycket, inte om man betänker vilken utbildningstid de har, hur deras scheman ofta ser ut, vilken arbetsbelastning de har etc. Bara för att få saker i perspektiv kan man ju undra vilken lön en läkare på samma sjukhus har? Eller överläkare? Eller någon i ledningsgruppen? Jag tänker att om man ska spara på pengar organisatoriskt så ska man inte göra det längst ner i pyramiden där största lasset (oftast både psykiskt och fysiskt) dras.



Du tar också upp varför de väljer att förhandla i dåliga tider. Löneförhandling upplever inte jag vara någonting man bara kan försöka sig på när det är högkonjunktur. Särskilt i kvinnodominerade branscher (som rent statistiskt har lägre genomsnittslön än mer mansdominerade) kan jag tycka att det är superviktigt att bibehålla vikten av den här frågan, oavsett hur läget ser ut ekonomiskt på ett större plan. Oftast begär man ju högre än vad man tror att man kommer få, och om det slutar med en höjning så lär den vara minimal, men det behöver inte heller alltid handla om exakta siffran. Det kan vara principen, känslan av att ha blivit lyssnad på, känslan av delaktighet och upplevelse av att kunna påverka sin arbetssituation. Extremt viktiga frågor för trivsel och allmänt välmående på arbetsplatsen.



Men jag tror att jag fattar hur du tänker, men man får ändå ta i beaktning som sagt att de har genomgått en utbildning, oavsett om man är nyexad eller inte så gör man ju någonting som inte "vem som helst" kan göra (till skillnad från många industriarbeten, som du jämförde med). Att du har bekanta sjuksköterskestudenter som är ute och super ser iaf inte jag som någonting som säger något om kvaliteten på utbildningen... De kanske kuggar? De kanske fixar det ändå? Oavsett vilket så finns där en kunskap som bör tas för dess riktiga värde, och då är det inte rättvist med löner som förhållandevis faktiskt inte är jättemycket att hänga i granen. Hur hade det varit om man hade gått en lika lång utbildning fast inom IT-fältet? Osv.



Det går ju att prata om det här hur mycket som helst men jag menar bara på att det är viktigt att behålla något större, mer strukturellt perspektiv. Jag tror inte det handlar så mycket om att sjuksköterskorna är giriga, som att personer i positioner längre upp i kedjan är det, t.ex. Men också orättvisan på ett större plan, branscherna igenom.



Spontant så var det mina kortfattade tankar, hoppas att de gav dig någonting. Kram!

2012-05-09 @ 21:11:53
Postat av: mammamamma

Det är sjukt,men många i den yngre generationen resonerar så, inget mänskligt beteende bara girigt precis som du skriver.Jag hoppas att du tar hand om mig när jag blir gammal( det är ett skämt)hoppas att det inte ska behövas.

2012-05-10 @ 18:36:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0