Det där med att "trolla" och skämta, där man inte får säga emot.

Jag HAATAR folk som beter sig på ett visst sätt och ifrågasätter man det de säger eller gör så säger de antingen att de "bara trollar" eller så frågar de något i stil med "har du mens idag eller, bitterfitta?"

Nu tänker jag ta upp några exempel, mest från mina egna upplevelser..
Första saken jag kom att tänka på på rak arm var en bild ( SOm jag FUCKING SJÄVLKLART inte hittar nu) jag såg på facebook.. Angående en "alarm Cock".. Iden var helt enkelt att det var en tecknad bild på en kille som sätter på en tjej så att hon ska vakna.. Så säger han "rise and shine" också, rätt rolig bild faktiskt.. men hur som helst..
Det skrevs bland kommentarerna att det inte räknas som våldtäkt (blandat med kommentarer om hur vidriga människor är) eftersom tjejen inte säger nej, eftersom hon sover. Logiken är ju så klanderfri..... Hursomheeelst.. Det jag vill komma fram till är att, när människor sen skrev att de var vidriga och borde skärpa sig mm.. Då tar dom argumentet "men vi trolla ju bara".. WHAT THE FUCK?! 
Stå för era jävla saker. Exakt som innan man uppfann ordet Trolla (Internettroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner. Ordet är internetslang.) så var det "skämtah ju baah!"när man väl blivit nerklubbad på golvet och får stå för sina saker...

Skämta är oftast ok, men att tycka något eller GÖRA något, för att sen vifta bort det som "ville ju bara trolla" är ju helt jävla idiotiskt. Tröttsamt.. Det är inte ens provocerande, utan bara jävligt tröttsamt och tyvärr får det ofta en hel del folk att må dåligt...
 

Sen.. En sak som stör mig är när folk skriver saker eller beter sig på ett sätt och förväntar sig ett positivt napp men när de istället får negativ kritik så blir de helt annorlunda.
Exempelvis en snubbe jag hade på facebook skrev en status om att han ville ha en mysig kväll, någon tjej och honom, det som ingick i kvällen var att bara ta det lugnt framför en film, dricka vin och disskutera intressanta saker"
Så frågade jag wtf han höll på med, eftersom han har sambo.. Det var respektlöst mot henne tyckte jag, oavsett hur mycket brunden nu sagt att det är ok att han gör så.. (jag har nämligen grym erfarenhet av vänner som kommer och rådfrågar mig som har gjort exakt samma dumma sak och säger "jag ville ju bara ge honom lite frihet, jag sa att det var ok, men jag mår egentligen dåligt över det" mm) och det är bara en sån SJUK onödig sak att göra i ett förhållande.
Det värsta är att svaret blev något i stil med " nu sitter min sambo och skrattar åt dig på baren, för att du gick på mitt troll"
Fast jag i min första kommentar redan skrivit "Oavsett hur mycket du nu tror att du trollar så är det här respektlöst mot henne och bara onödigt.."
men Anyway. Grejen var denna: ATT OM människan nu hade fått napp.. Ja då hade han såklart haft hem tjejen, det har jag fått många bevis på efteråt.. (Förövrigt tog han bort hela statusen tillslut, så han kände väl att han blev för ägd..)

Och likadant exempel kom från min kusin i veckan.. Hon hade vart ute nån gång och det var någon ihärdig jävel som försökte flörta osv, hon tyckte han var trevlig och allt.. men sen så i slutet på något sätt kom dom in på flick och pojkvänner och då sa han att han hade flickvän typ 40 mil där ifrån.. Min kusin lackade ur. Hon har själv haft erfarenhet om sviniga pojkvänner som inte kan bete sig på krogen runt andra tjejer och då sa hon rakt ut att hon tyckte det var svindåligt av honom att försöka låtsas vara singel mm och sen förväntar sig att man ska tycka att han är gullig, bara för han är i ett förhållande.. Så. Jävla. Lamt!
Och då svarade han något drygt och gick därifrån... Haha. Fantastiska folk alltså. Stå för hur fan ni beter er.
 
 
och sen allt utseende med tuttar och så fucking vidare. Jag hade en tid då jag umgicks väldigt mycket med killar, det var enklare att hantera killar än tjejer. Tjejer var mycket mer falska och komplicerade, det tog för mycket energi som jag inte ville lägga ut på skit.. Hursomhelst.. Det var mycket snack om min kropp såklart och jag vet, precis som folk påstod, att jag är rätt snygg kroppsmässigt..(men theres more than that för det första...) och många av tjejerna som jag hade runt mig på den tiden ansåg att jag var kräsen och elak för att jag inte blev ihop med nån av killarna eller att jag inte gillade dem tillbaks på ett sexuellt(eller kärleksvis var det säkert endel som var intresserade) sätt.. men WHAT THE FUCK?! det är väl mina val. Och fuck det likosm. Man kan aldrig tvinga folk till något.
Samma sak med en släkting igen.. Hon har samma problem. Och det är sån jävla stress och press i det här jävla samhället med utseendet .. och det är så mycket mer. Man vill gärna vara snygg, visst.
men.. dra en jävla gräns. ALlt handlar inte om hur het man är eller whatever. och det kan quite frankly såra folk om man bara får höra sånt hela tiden.. det är inte peppande efter ett tag. tillslut blir det mer "din kräsna jävel du borde pippa runt som fan med den kroppen du har" och ett kränkande sätt.
Eller att snubbarna pratar om hur jävla shyssta tuttar man har? Visst! Jättekul första halvåret kanske, tills det är det enda som det handlar om varje jävla gång man pratar, eller att dom blir så jävla desperata att dom tror att dom får röra ? DEt är INTE DERAS KROPP.

Det var en sak min kusin från stockholm sa btw.. Hon tyckte att det var "rätt normalt" att folk tar en på rumpan i stockholm (tillochmed om man bara står på tunnelbanan). URSÄKTA men vadfan sa du?! HAHA.. min reaktion, när jag är på KROGEN som ändå är rätt lösaktigt place, är att slå tillbaks på käften eller kasta en drink. Dom har ingen rätt. Din kropp. Bara din. Herregud. Så jävla sjukt .
man ska inte "tåla det" bara för att "det är så det är" fuck det! TYCK TILL!
Sluta bara acceptera.



Ytterligare ett exempel är ju den här artikeln från aftonbladet som handlar om "något så oskyldigt" som en skolas toalettskyltar.. men är det så jävla oskyldigt? det är fan en SKOLA. Man ska INTE ha sånt här i en skolmiljö. Helt sjukt. Oavsett om det bara är en toalettskylt är det fan inte ok . Vissa saker ska man inte ha i skolan och så är det bara.
Dessutom disskuteras en hel del att denna approach är från att man är ett litet barn. Hur man skiljer på flickor och pojkar.. de tar även upp ett grovt faktum.. "barn gör inte vad du säger, barn gör som du gör" och där står det t.ex. :”Varje gång en kvinna går förbi en spegel och säger något kritiskt om sig själv finns en liten flicka i när­heten som hör henne”.Ingen trettonåring kommer att tro på mamma som säger ”du är så vacker ­gumman” om hon aldrig har hört mamma säga att hon själv tycker att hon är ­vacker."




och jst det. Alla dessa jävla mothugg, så fort man säger sin mening "bitterfitta" "har du mens idag?"
"ingen humor"
seriöst.. hahah.. det är så löjligt! Bara för att dom inte kan hantera att man tycker och känner på ett visst sätt så ska man få massa skit tillbaks? äh fuck dom, seriöst.. Jag vet att jag har humor och jag vet OCKSÅ, för jag har SJÄLVDISTANS (tillskillnad från många av dessa idioter) att jag kan vara en bitterfitta, men då är det oftast värt att vara det också. För att ändra hur folk mår, för folk ska inte behöva må dåligt. Man ska försöka sprida positiv energi till alla runt sig. Man ska försöka göra livet bra för så många som möjligt, tycker jag.


Förövrigt hörde jag en sak som upprörde mig lite... När jag satt på bussen så sprang småtjejer (kanske 10-12 år) ikapp bussen som snällt öppnade dörren.. Då säger en tjej "Puuh!! ja det gjorde väl inget, man måste ju ändå tappa några kilon tills sommaren"........... Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag blev så chockad och detta var flera veckor sen, och jag har fortfarande inte berarbetat det i hjärnan så pass mycket att jag vet hur jag ska hantera de orden jag hörde från en så ung tjej.. allvarligt. helt sjukt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0